Connect with us

EVENIMENT

Conf. dr. Adrian Todor:Pacientul și aparținătorul trebuie să fie convinși că au luat cea mai bună decizie când au ales ortopedul

Publicat


conf. dr. adrian todor

Conf. dr. Adrian Todor, de la spitalul Medicover Cluj, explică într-un interviu, de ce a fost atras de specializarea ortopedie și care crede că sunt nevoile pacienților. 

Rep: Ce anume v-a determinat să alegeți specializarea ortopedie?

Conf. Dr. Adrian Todor: Dintotdeauna am știut că vreau să mă pregătesc într-o specialitate chirurgicală, mai exact în  chirurgia generală. Această atracție către chirurgia generală a fost de necontestat pentru mine până în anul V sau VI de facultate. Atunci am devenit tot mai conștient de faptul că se apropie concursul de rezidențiat și, în consecință, momentul alegerii specialității și a centrului de pregătire. De fapt, am început să mă gândesc cu adevărat la ce mi-aș dori să fac, să profesez tot restul vieții mele.

Deși eram atras în continuare de chirurgia generală, am luat în calcul mai multe aspecte, inclusiv cel al nevoii reale în țară și în lume. Am ținut cont și de felul în care se preconiza evoluția sănătății locuitorilor din România și Europa pe etape de timp și mi-am dat seama că în următorii ani chirurgia ortopedică va fi cât se poate de solicitată, ținând cont de stilul de viață, de muncă și de alimentație al acestora. Raportat la Cluj, știam că sunt 5 clinici chirurgicale și câteva spitale cu secții de chirurgie generală, iar astfel riscam să fiu „pierdut” în peisaj.

Ortopedia a fost ceva la care am ajuns să mă gândesc tot mai mult, pentru că știam că este dependentă de tehnologie, de „scule” și că este o chirurgie curată cum este, de exemplu, artroscopia. Iar endoscopia articulațiilor nu era încă practicată pe scară largă la noi în țară.

Am simțit că există o oportunitate de dezvoltare, astfel că la momentul concursului de intrare în rezidențiat știam că asta voi alege, dacă punctajul obținut urma să-mi permită acest lucru.

Din fericire, la finalul concursului, punctajul obținut m-a poziționat favorabil, având posibilitatea să aleg orice specialitate din oricare centru universitar. Însă, în afară de ortopedie, restul specialităților nu erau pentru mine sau cel puțin așa simțeam atunci.

Rep: Ați avut un mentor sau un exemplu pe care l-ați urmat?

Prima persoană care m-a influențat decisiv spre medicină și chirurgie a fost tatăl meu, medic chirurg de chirurgie generală. Însă nu am avut doar un singur mentor. Am încercat să învăț din orice experiență și de la orice om cu care am colaborat.

Ulterior, coordonatorul meu de rezidențiat, șeful Clinicii de Ortopedie de la acea vreme, dl. Prof. Dan Lucaciu, de la care am învățat foarte mult, a fost persoana alături de care am avut primul contact cu specialitatea ortopedie. Era pasionat de artroplastia endoprotetică a șoldului și a genunchiului.

Cu diferite ocazii, am avut șansa să cunosc personalități marcante ale ortopediei mondiale, oameni cu energie deosebită, care mi-au influențat în diferite feluri cariera.

Dorința de progres continuu

Rep: Care credeți că sunt aspectele necesare unui medic ortoped pentru a deveni profesionist în domeniul său?

Dorința de progres continuu. Dar, pe lângă cunoștințele și deprinderile profesionale, calitățile umane sunt de asemenea foarte importante. Nu trebuie să uităm faptul că gesturile noastre influențează cu adevărat viețile oamenilor. Astfel, ambiția, onestitatea, seriozitatea și empatia sunt cuvinte care, pe mine personal, mă caracterizează în tot ceea ce fac. Cred că și prin ceea ce suntem ca oameni putem influența radical viețile pacienților noștri, pe lângă suportul medical.

Rep: Ortopedia este o specialitate foarte vastă. Care dintre subdomeniile ortopediei v-au atras cel mai mult?

Încă din perioada de rezidențiat am fost atras de chirurgia minim-invazivă articulară, denumită și artroscopie. Atunci era încă un domeniu la debut, însă acum tehnica a devenit o rutină în tratamentul chirurgical în tot mai multe centre medicale și spitale private, iar capacitățile artroscopiei de a trata patologii complexe au devenit desăvârșite.

De asemenea, mi-a stârnit interesul chirurgia articulațiilor mari, mai exact protezarea de șold, de umăr și de genunchi.

Luând în calcul nevoile pacienților, întotdeauna mi-am dorit să dezvolt și să implementez tehnici și proceduri care să le permită acestora să aibă o experiență cât mai ușoară a actului chirurgical, fie că este vorba de o intervenție artroscopică de rutină sau de o chirurgie complexă, de exemplu o intervenție de revizie. Astfel, prin aceste tehnici reușim să reducem perioada de spitalizare, iar mobilizarea și reintegrarea socio-profesională să fie cât mai rapidă.

Inovație în industria medicală

Rep: De unde a venit pasiunea de dezvoltare continuă și mai ales dorința de a forma generațiile viitoare de medici ortopezi?

Fără dezvoltare medicală continuă, medicul de orice specialitate nu mai poate oferi pacienților beneficiul avansului tehnologic, aspect cu atât mai important în ortopedie, o specialitate strâns legată de inovația din industria medicală.

Formarea tinerilor medici ortopezi a venit ca o cerință a funcției universitare pe care o ocup în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Cred că lui Isaac Newton îi aparține afirmația „dacă am văzut mai departe decât restul, este pentru că am stat pe umerii giganților”. Devine de datoria noastră să dăm mai departe ceea ce și pe noi alții ne-au învățat. Iar pentru mine este un privilegiu, dar în același timp și o obligație să transmit celor dornici de cunoaștere tot ceea ce eu stăpânesc în domeniul ortopediei la ora actuală.

Rep: Aveți o experiență de practică bogată în sistemul de sănătate, atât cel de proprietate publică, precum și privată. Care este motivul pentru care v-ați alăturat Spitalului Medicover Cluj?

Spitalul Medicover Cluj are un potențial enorm. Este un spital care oferă pacienților o îngrijire multidisciplinară, adică pacientul are acces la servicii medicale integrate. Astfel, nu mai este nevoit să se plimbe de la un spital la altul pentru a-și rezolva diversele probleme de sănătate, iar pentru mine acest lucru înseamnă siguranța în rezolvarea cazului, mai ales când vine vorba de cazuri complexe sau dificile.

Pentru un spital privat este o premieră regională, deoarece pacienții pe care îi tratez chirurgical beneficiază de săli de operație dotate la standarde internaționale, de secție de terapie intensivă modernă, precum și de secție de recuperare medicală și bază de tratament complet echipată. De asemenea, echipa medicală alături de care am plăcerea de a reda pacienților libertatea de mișcare este ghidată de principii comune pe care le-am descris mai sus.

Medici de încredere

Rep.Care sunt criteriile pe care ar trebui să le ia în considerare pacienții atunci când caută un medic ortoped?

Relația medic-pacient este una bazată în primul rând pe încredere. Pacientul sau aparținătorul trebuie să aibă convingerea că a luat cea mai bună decizie atunci când a ales medicul ortoped pentru artroscopie sau protezare.

În ziua de azi când informația despre medic e disponibila la un click distanță, e bine ca pacienții să folosească acest aspect în avantajul lor și să afle părerile și altor pacienți operați de medicul respectiv. Doar strict prin recomandari nu mai e atât de relevant.

Rep> Pentru ce tipuri de intervenții vă pot apela pacienții?

Aproximativ jumătate din practica mea medicală este reprezentată de chirurgia genunchiului. Efectuez atât intervenții artroscopice, cât și intervenții chirurgicale deschise la nivelul acestei articulații. Restul activității se axează pe patologia umărului și soldului. Pacienții pot afla aici mai multe informații despre serviciile medicale oferite.

Totodată, având experiență de mai mulți ani într-un spital de urgență, pot ajuta și pacienții cu leziuni traumatice ale aparatului locomotor, inclusiv cazuri complexe, fracturi articulare etc.

Rep: Avansul în tehnologie a făcut ca recuperarea să fie cât mai rapidă. Câtă greutate mai are recuperarea în întreg procesul de tratament ortopedic?

Recuperarea medicală este la fel de importantă precum intervenția chirurgicală. Ea face parte dintr-un întreg plan de tratament, care poziționează pacientul pe traiectoria cea mai favorabilă unui rezultat optim.

În Spitalul Medicover avem o echipă de kinetoterapeuți care iau parte la întregul proces de recuperare a pacienților. Discutăm fiecare caz în parte pentru a ne asigura că pacientul primește tratamentul personalizat de care are nevoie. Reușim să aplicăm concepte moderne de recuperare rapidă, numite „FastTrack”.

Pacienții se mobilizează chiar în ziua operației, mulți fiind surprinși că după o intervenție complexă de protezare de șold sau protezare de genunchi se pot deplasa după 4-6 ore fără durere. Este un proces complex ce implică nu doar kinetoterapeuți, ci întreaga echipă medicală, începând de la doctori chirurgi ortopezi și continuând cu anesteziști și asistenti medicali.

 

Contact Spitalul Medicover Cluj:

Strada Principală, Suceagu 407062, Jud. Cluj

Call Center:            0264-933

Programări online: https://programare.medicover.ro/spital-cluj

Website:                     https://www.medicover.ro/spital-cluj

Despre Medicover România

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 25 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în capitală, la Oradea, Craiova și Cluj-Napoca, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din grupul Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro și peste 32.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.com

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Secțiile din Cluj unde prezența la vot a depășit 100%. Care sunt secțiile „codașe” la vot?

Publicat

De

Județul Cluj se află pe locul al șaselea din punct de vedere al prezenței la vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 37,01%, până la ora 16. Unele secții se remarcă însă prin prezența mult mai ridicată la vot față de media pe județ, o parte depășind deja 100%.

Românii sunt așteptați duminică la secțiile de vot pentru a decide pe cine trimit în turul II al alegerilor prezidențiale. Secțiile de vot din România s-au deschis duminică dimineață la ora 7 și se închid la ora 21.

Secțiile din Cluj cu cea mai mare prezență la vot până la ora 16

Mai multe secții de vot din județ au înregistrat deja prezență de peste 100% până la această oră. Acest lucru este posibil datorită faptului că, la alegerile prezidențiale, românii pot vota la orice secție de vot din țară sau din străinătate, pe listele suplimentare, dacă nu se află în localitatea de domiciliu.

Astfel, până la ora 16, secțiile de vot cu cea mai mare prezență, în județul Cluj, erau:

  • Secția 517: Şcoala Generală Şigău – 153,84%
  • Secția 348: Căminul Cultural Pruni – 136,84%
  • Secția 356: Căminul Cultural Tăuşeni – 123,52%
  • Secția 601: Şcoala Pustuţa – 118,75%
  • Secția 597: Căminul Cultural Ciubanca – 111,66%
  • Secția 245: Şcoala Cls. I – Iv Silivaş – 109,35%
  • Secția 430: Cămin Cultural Morău – 104,54%
  • Secția 506: Scoala Valea Vadului – 103,03%
  • Secția 599: Şcoala Elciu – 100%

Secțiile „codașe” din județul Cluj

La polul opus, secțiile din județul Cluj cu cea mai mică prezență la vot, până la ora 16, erau:

  • Secția 289: Fosta Casă Parohială Huedin – 9,71%
  • Secția 634: Cămin Cultural Sic – 15,95%
  • Secția 365: Școala Gimnaziala Vaida Cămăras – 18,34%
  • Secția 185: Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” Câmpia Turzii – 20,50%
  • Secția 638: Cămin Cultural Tritenii De Jos – 20,56%
  • Secția 667: Școala Gimnaziala Viișoara Corp II – 21,09%
  • Secția 206: Școala Mihai Eminescu Dej – 21,81%
  • Secția 641: Cămin Cultural Pădurenii – 22,05%
  • Secția 635: Cămin Cultural Sic – 22,23%

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, prezența înregistrată până la ora 16 era de 41,67 %. Cele mai mari procente s-au înregistrat la secția 61 de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Str. Observatorului Nr.72 – 80,98 % și la secția 143 Liceul Teoretic Unitarian „Janos Zsigmond” Cluj-Napoca – 71,77%, iar cele mai mici, la secția 176 Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Cluj-Napoca – 25,63 % și la Grădiniţa „Buburuza” (Fostă Nr. 70), Cluj-Napoca – 30,32%.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Minor de 15 ani, CĂZUT de la înălțime în Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL

Publicat

isu

Un minor a căzut de la înălțime, duminică, pe str. Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit și acesta a fost transportat la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați în urmă cu puține momente să asiste un minor care a căzut de la înălțime pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca. Minorul, de aproximativ 15 ani, a fost găsit pe o copertină a unui bloc, astfel că pompierii au utilizat un dispozitiv de salvare la înălțime cu targă pentru a-l evacua în siguranță.

copil cazut de la inaltime

VIDEO. Minor de 15 ani, CĂZUT de la înălțime în Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL

Ulterior, a fost folosită și autoscara pentru a aduce persoana la nivelul solului. În permanență, minorul a fost monitorizat de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă, care îl va transporta la spital. Victima este conștientă, cooperantă și prezintă, la o primă evaluare, mai multe traumatisme.

La misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare, autoscara și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă”, a transmis ISU Cluj.

„Astăzi, 24 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, prin apel 112, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că un minor, de 15 ani, ar fi căzut de la etajul 6 al unui bloc situat în cartierul Mărăști.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de poliție și pompieri din cadrul ISU Cluj, precum și un echipaj medical.

Minorul a fost găsit conștient, căzut pe o copertină situată la etajul 1 al imobilului.

În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea circumstanțelor exacte în care s-a produs incidentul”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

ALEGERI PREZIDENȚIALE. Clujenii votează. Prezența la urne la ora 16.00, mai mică decât în 2019

Publicat

stampila

Votarea continuă la Cluj-Napoca. La ora 16, în jud.Cluj votaseră 36,62%.

Prezența la urne este puțin mai slabă ca în urmă cu 4 ani, când până la ora 16.oo votaseră 39,99% dintre locuitorii județului.

Prezența la vot în județul Cluj, la ora 16.00

În Cluj-Napoca, până la ora 16 au votat aproape 41,28% dintre locuitorii cu drept de vot. Acum 4 ani, prezența la vot la ora 16.00 era de 46,36%.

În județul Cluj au votat duminică, 24 noiembrie, și aproape 46.327 de persoane pe liste suplimentare.

La nivel național, prezența la vot este de 36,61%. Numărul celor care au votat, inclusiv în diaspora, se apropie de 7.200.000.

ALEGERI PREZIDENȚIALE. Clujenii votează. Prezența la urne la ora 16.00, mai mică decât în 2019

„De la începerea votării, au fost sesizate 4 posibile incidente, dintre care 2 sunt confirmate, iar 2 sunt în curs de verificare.

Au fost constatate 3 fapte de natură contravențională, fiind aplicat un avertisment pentru continuarea propagandei electorale și constatată o faptă de natură penală, menționată în comunicatul anterior.

Angajații MAI rămân mobilizați pentru asigurarea desfășurării în siguranță a alegerilor și pentru verificarea rapidă a oricărui tip de sesizare cu privire la încălcarea legii.

Reiterăm că potrivit Legii nr. 370 din 2004 pentru alegerea Președintelui României, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, respectiv de ieri de la ora 7.00, este interzisă”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Cel mai în vârstă clujean, VOT la 109 ani. Iosif Rus a fost profesor de MUZICĂ și este VETERAN de război

Publicat

iosuf rus

Iosif Rus, a fost profesor de muzică în Gherla și a împlinit pe 28 octombrie, 2024, 109 ani. Rar are nevoie de ajutor pentru a se îngriji, citește, mai ales ziarele care apar în ediție tipărită și participă la toate evenimentele la care este invitat. Nu ar lipsi pentru nimic în lume la manifestările dedicate eroilor neamului, el fiind veteran de război. A luptat în cel de-al doilea război mondial și își aduce aminte fiecare acțiune din linia întâi a armatei române.

Nu s-a pus niciun moment problema să nu voteze

Profesorul încearcă în continuare să găsească răspunsul la întrebarea ”Oare e noroc sau pedeapsă să trăiești atât de mult?” și spune că  viața se tot derulează în minte ca un film de acțiune.

VIDEO. Cel mai în vârstă clujean, VOT la 109 ani. Iosif Rus a fost profesor de MUZICĂ și este VETERAN de război

Iosif Rus este, de asemenea, informat, citește zilnic cel puțin un ziar. La aceste alegeri, deși este sănătos, a cerut să voteze acasă și asta doar din cauza vremii. A nins, e frig afară și nu dorește să răcească, o astfel de boală fiind riscantă la vârsta lui.

iosif rus

Nepotul lui, Marius Jiman, a cerut urna mobilă pentru bunicul său. El ne-a declarat că bunicul abia așteaptă să meargă la vot în următoarele două tururi, dacă temperaturile exterioare vor mai crește. Are un buletin plin cu stampile de votat, de la votările anterioare…

Cristina Șendrea

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax