Connect with us

ECONOMIE

Compania aeriană WIZZ Air caută însoțitori de zbor la Cluj-Napoca

Publicat


Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, își continuă campania ambițioasă de recrutare în următoarele luni și își propune să angajeze mai mulți însoțitori de zbor până la finalul anului. Alte 18 evenimente vor fi organizate anul acesta pentru însoțitorii de zbor aspiranți din România. Candidații hotărâți, care au visat dintotdeauna la o carieră printre nori și vor să participe, se pot înscrie aici.

Parte a eforturilor de recrutare ale Wizz Air, cele 18 evenimente vor avea loc în Timișoara, Sibiu, București, Cluj-Napoca, Suceava, Iași, Constanța și Craiova până la finalul anului, oferindu-le însoțitorilor de zbor aspiranți șansa de a descoperi mai multe despre Wizz Air. Pentru aceste sesiuni, candidații sunt așteptați să sosească prompt la ora 9:00, cu un CV actualizat, și să fie pregătiți de o zi plină cu activități, inclusiv o prezentare personală, jocuri de rol situaționale, exerciții de grup și un interviu individual.

Salarii competitive

Însoțitorii de zbor ce se alătură echipei Wizz Air se pot aștepta la salarii competitive în cadrul uneia dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa, instruirea specifică unui lider în industrie, precum și un program lunar de lucru afișat o dată la două săptămâni. Însoțitorii de zbor vor lucra într-un mediu prietenos și multicultural, având acces la o varietate de oportunități interesante de a progresa în carieră, cum ar fi programul Wizz Air „De la însoțitor de zbor la căpitan”, care sprijină actualii membri ai echipajului de bord să obțină o licență comercială de pilot. De asemenea, însoțitorii de zbor se pot bucura de reduceri la zboruri și bilete bonus pentru familie și prieteni.

S-au lansat 300 de noi rute

Aceste evenimente sunt parte a efortului susținut de a recruta însoțitori de zbor și piloți în rețeaua Wizz Air. Noii recruți care se alătură Wizz Air au ocazia să facă acest lucru într-un moment important pentru compania aeriană, în urma deschiderii a 18 noi baze și lansarea a peste 300 de noi rute în toată rețeaua, doar în ultimul an.

Etapa de recrutare de la Cluj-Napoca are loc în 30 septembrie și 1 octombrie la Hotelul Confort de pe Calea Turzii 48.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ECONOMIE

Propunerile antreprenoriatului feminin din Cluj pentru redresarea Sănătății, Educației și Digitalizare, după pandemie

Publicat

De

antreprenoriat feminin

Un document conținând propunerile femeilor antreprenor din Cluj privind redresarea a trei sectoare vitale, după pandemie, a fost lansat joi, 14 octombrie, în prezența șefei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Documentul-propunere a fost înscris pe platforma europeană a Conferinței privind Viitorul Europei și poate fi consultat aici.

EUROPE DIRECT Cluj, biroul local al UE reprezentat de Lia Valendorfean și Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Nord-Vest, condusă de Mihaela Rus, cu sprijinul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, a comunităților Mamprenoare România și Antreprenoare, al PEDITEL, serviciul pediatric gratuit de urgență, a Universității Babeș-Bolyai Cluj, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), a Primăriei Cluj-Napoca și a altor actori locali interesați, a organizat evenimentul online cu tema ”Dialog privind Viitorul Transilvaniei. Focus: antreprenoriatul feminin”.

În sala Centrului de Cultură Urbană Casino Cluj a avut loc discuția transmisa live pe zoom si facebook, iar participarea publicului a fost posibilă prin întrebări pe chat. În cadrul discuției au fost prezentate ideile referitoare la inițiative care pot ajuta la redresarea și reziliența României.

Au participat: Ramona CHIRIAC – Șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România; Ioana MARCHIȘ – Coordonatoarea EUROPE DIRECT România; Emilia BOTEZAN – Șef birou relații externe și investitori, Primăria Cluj-Napoca; Daniel DAVID – rectorul UBB Cluj; Răzvan V. MUSTATA – decanul FSEGA, UBB Cluj; Anca COZMA, director executiv AFA Nord-Vest; Pierina Vintilă – prim-vicepreședinte AFA Nord-Vest și Lia VALENDFORFEAN – manager EUROPE DIRECT Cluj, alături de membrele grupurilor de lucru care au elaborat documentul-propunere al antreprenoriatului feminin din Transilvania. Evenimentul a fost moderat de Mihnea STOICA, lector universitar, realizator emisiuni tv, fost consilier europarlamentar.

Publicul a putut afla: cum au fost afectate femeile de pandemia de COVID-19; cum putem răspunde provocărilor pandemiei, prin inițiativă locală; care sunt nevoile și propunerile antreprenoarelor din Transilvania pentru a redresa sectoarele Sănătății, Educației și Digitalizării, după pandemia de COVID-19.

Au fost citite și dezbătute propunerilor antreprenoriatului feminin din Transilvania, între care amintim: Uniformizarea legislației românești în domeniul telemedicinei; Campanii de informare periodice la nivel național, în funcție de urgențele de importanță majoră în domeniul sănătății; Programe naționale prin care să se realizeze repoziționarea în sistemul medical a conceptului de medic de familie; Regândirea structurii contractului cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate; Susținerea unui program național antifumat; Utilizarea în mod activ a rezidenților în actul medical din România – pentru redresarea SĂNĂTĂȚII.

Dezvoltarea sistemului de EDUCAȚIE inițială, formală desfășurată în cadrul instituțiilor de învățământ prin adaptarea educației din România la evoluțiile digitalizării, prioritizarea dezvoltării învățământului rural, Creșterea autonomiei școlilor și încurajarea poziționării acestora pe piață, reducerea ponderii disciplinelor obligatorii în favoarea celor opționale etc.

Apoi, dezvoltarea sistemului de educație non-formală, continuă, pe tot parcursul vieții; înființarea unui institut de pregătire profesională continuă pentru cadrele didactice, cu rol de organism de supraveghere independent, neafiliat politic, format din experți în educație, profesori cu rezultate deosebite și psihologi specializați în dezvoltarea emoțională a copilului, care să se ocupe de crearea unui sistem coerent, creat pe nevoi și simplu de urmărit, de pregătire continuă a cadrelor didactice.

Propuneri pentru DIGITALIZARE:  Sprijinirea accesului la digitalizare pentru firmele mici și mijlocii, urmarea unui demers organic, de tip top-down, de la macro la micro; Accelerarea digitalizării resurselor umane; Programe online de formare a spiritului antreprenorial pentru femei (în special în timpul și ulterior concediului de îngrijire a copilului); Facilitarea accesului femeilor la profesiile viitorului etc.

Acest eveniment a făcut parte din seria celor organizate în cadrul consultării publice paneuropene Conferința privind Viitorul Europei, pe a cărui platformă s-au înscris, până în octombrie 2021, nu mai puțin de 30.547 de europeni; 8.305 de idei au fost propuse; 2.944 de evenimente organizate în toate colțurile Uniunii Europene însumând 131.237 de participanți.

Citește mai departe

ECONOMIE

Construirea liniei de metrou de la Florești încurcă planurile Kaufland cu ferma dezafectată, pe care au dat o avere

Publicat

De

Lanțul de magazine Kaufland a cheltuit o avere pentru achiziționarea fostei ferme de pui Amareto, aproape 7 milioane de euro. Proiectul metroului le pune însă piedici serioase în calea realizării unui hypermarket, chiar și după ce au obținut din partea autorităților locale un aviz de oportunitate.

Pe terenul lor nu va fi realizată vreo stație de metrou, însă aici va fi poziționată viitoarea organizare de șantier pentru stația Teilor.

Traian Mureșan, reprezentantul companiei, a luat cuvântul în cadrul dezbaterii organizate vineri de către Primăria Cluj-Napoca și a cerut explicații pentru trecerea amplasamentului într-o zonă de interzicere a construirii de magazine mari.

”Ne expropriați pentru un provizorat, pentru organizarea de șantier”, a adăugat Mureșan.

Kaufland a obținut deja și un aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, pentru evacuarea de pe locație a 180 de tone de azbest, însă acum analizează dacă mai are rost să se apuce de lucru.

Ionel Oprea, șeful de proiect al metroului din Cluj, a explicat că orice modificare a soluției propuse de specialiști afectează negativ atât bugetul, cât și durata în timp a lucrării, întrucât pentru toate operațiunile s-au obținut deja avize din partea autorităților.

Organizarea de șantier din zona fermei de pui va fi activă cel mai probabil până în anul 2028.

Potrivit lui Ionel Oprea, pe aici se va alimenta traseul și cu șine de metrou și alte materiale de construcții.

Citește mai departe

ECONOMIE

Primele 9 stații ale metroului din Cluj costă 800 milioane de euro, mult peste ce s-a primit prin PNRR

Publicat

De

Prin PNRR, Clujul a primit doar 300 milioane de euro finanțare în vederea realizării proiectului de metrou până în anul 2026. Pentru că termenul este foarte scurt, în acest timp s-ar putea realiza doar 9 stații de metrou, între centrul municipiului Cluj-Napoca (stația Sf. Maria) și prelungirea străzii Soporului (stația Europa Unită).  

Pentru realizarea traseului în lungime de 7,5 km este necesară o sumă mult mai mare, 800 de milioane de euro, conform calculelor proiectanților.

În total proiectul metroului din Cluj va consuma 1,7 miliarde de euro, însă această secțiune, care cuprinde zona centrală, este cea mai scumpă, întrucât presupune lucrări speciale de consolidare și traversarea unor filoane de sare.

Potrivit lui Ionel Oprea, șeful de proiect, alți 260 milioane de euro vor fi asigurați prin fonduri europene – Programul Operațional de Transporturi, iar restul sumei, 240 de milioane de euro, vor fi asigurați de către Ministerul Transporturilor, prin credite de angajament.

 

 

Citește mai departe

ECONOMIE

Metrou la Cluj: 19 stații, trenuri fără mecanic, 30.000 de mașini trase pe dreapta. SONDAJ: Va fi gata în 10 ani?

Publicat

Metroul de la Cluj Napoca  va costa 1,7 miliarde de euro, iar proiectul va putea fi finalizat în 8 ani.

Credeți că în următorii zece ani vom circula cu metroul la Cluj?

Ionel Oprea şeful echipei de proiectare a precizat că metroul de la Cluj va costa mai puțin per kilometru față de metroul din Capitală. Valoarea per kilometru este de 82 milioane de euro.

Primarul Emil Boc a susţinut în martie 2021, la o dezbatere că metroul clujean va fi terminat în 5 ani, dacă va fi finanțat din bani europeni, din PNRR.

Metroul de la Cluj: 64.000 de călători pe zi. Zeci de mii de mașini nu vor mai circula

Se estimează că vor folosi metroul 64.000 de pasageri pe zi, încă de la darea în funcțiune, iar zilnic 29.000 de mașini nu vor mai circula.

În total au fost propuse 19 stații, între care vor rula 26 de trenuri complet automatizate, fără mecanic la bord.

Metroul de la Cluj: Trenurile nu vor avea mecanic

Metroul clujean va fi operat de 500 de angajați și va fi la fel de eficient ca și cel din Londra.

Metroul clujean va circula cu o viteză maximă de 80 de km/h, iar o viteză comercială de 40km/h.

Realizatorii proiectului spun că garniturile de metrou nu vor avea mecanic

Metroul din Cluj: Demolări în 13 locații. ce se întâmplă cu monumentele

Pentru realizarea metroului vor fi necesare și demolări, în 13 locații, cele mai multe pe strada Moților din Cluj-Napoca.

La cererea Comisiei Județene de Monumente vor fi realizate consolidări speciale ale terenului în zona centrală.

În zonele pța Mărăști, IRA, Teodor Mihaly s-a identificat sare în subteran și sunt necesare consolidări suplimentare și proceduri speciale de excavare, va fi evitată utilizarea apei și se vor folosi betoane speciale. Măsurile au dus la costuri suplimentare pe aceasta zonă.

Vor fi asigurate 7000 de parcaje automatizate pentru biciclete la gurile de metrou.

statie metrou Cluj

Proiectanții au prevăzut ca pe toată durata desfășurării lucrărilor să nu fie întrerupt transportul public pe axa Vest-Est.

Urmează aprobarea proiectului în Consiliile locale Cluj-Napoca și Florești, apoi aprobarea indicatorilor tehnico economici la Guvern.

statii metrou cluj2

Per total, în Florești și Cluj-Napoca, spațiul verde reglementat va fi dublat în urma aprobării acestui Plan Urbanistic Zonal.

Prin PNRR a fost alocată finanțare doar pentru 9 stații de metrou, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

screenshot 20211015 164351

 

Iosif Pop reprezentantul Consiliului Civic: este o poveste frumoasă, sună bine electoral

”E o estimare discutabilă şi lucrul acesta l-a remarcat mai multă lume, inclusiv noi, din Consiliul Civic am spus că nu ne putem baza pe o astfel de estimare făcută din pixul local.

Unul dintre vorbitori a venit cu statistica europeană şi la Cluj, în intervalul următorilor 10 ani, statistica spune o scădere a populaţiei cu vreo 6%, iar în zonă cu 9%.

Deci, tendinţa nu e de creştere, ci, dimpotrivă, de scădere, ceea ce nu justifică proiectul decât amânarea, eventual, a lui, aşa cum noi am propus, după 2060.

Sunt şi multe reţineri din punct de vedere tehnologic.

Este o poveste frumoasă, sună bine electoral, dar nu este, din punct de vedere practic, aplicabilă. Sunt absolut convins de treaba asta şi majoritatea vorbitorilor exact asta au subliniat.”

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate