Connect with us

ACTUALITATE

Clujul, promovat la un târg de turism în Madrid

Publicat


La început de an, Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Cluj, a demarat acțiunile de promovare a județului pe plan internațional. Clujul va fi, astfel, promovat, în perioada 22-26 ianuarie 2020, la cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism Internațional FITUR de la Madrid.

”Prin participarea la acest târg, Consiliul Județean Cluj urmărește creșterea vizibilității Clujului, ca destinație turistică, în rândul publicului țintă format din reprezentanți internaționali și specialiști din domeniu.

Totodată, se intenționează atingerea obiectivelor de promovare, recomandare și consolidare a destinației în diverse medii integrate de promovare turistică și, nu în ultimul rând, prospectarea tendințelor de pe piața mondială de turism, tendințe care vin în sprijinul dezvoltării turistice a județului”, au anunțat oficialii Consiliului Județean Cluj.

Considerat a fi unul dintre cele mai importante evenimente business to business la nivel mondial, FITUR Madrid reprezintă o platformă unică și complexă de prezentare a ofertelor turistice mondiale ce se adresează atât publicului general, cât și specialiștilor din turism.

Târgul de Turism Internațional FITUR de la Madrid și-a deschis porțile pentru prima dată în anul 1980 și, încă de atunci, este considerat cel mai mare târg de turism, având în vedere numărul mare de vizitatori care participă an de an.

La ediția FITUR din anul 2019 au participat 10.487 de expozanți și profesioniști din diverse sectoare turistice, astfel încât au fost prezente companii aeriene, hoteliere și ale vaselor de croazieră, dar și reprezentanți din domeniul cultural, culinar și de business. Ediția 2019 a atras 253.000 de vizitatori și a îmbinat prezentarea ofertelor turistice cu evenimente culturale, muzicale și gastronomice, care s-au bucurat de un real succes atât în rândul vizitatorilor cât și al participanților.

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ALEGERI Cluj 2024. Câte voturi au obținut contracandidații lui Alin Tișe (PNL), care a fost reales președinte al CJ Cluj

Publicat

fonduri nerambursabile Consiliul Județean Cluj

Rezultatele parțiale ale alegerilor locale din județul Cluj, după numărarea voturilor din 670 de secții din cele 674, confirmă că Alin Tișe (PNL) a fost reales președintele al Consiliului Județean Cluj cu 119.118 voturi (40,04%).

Tișe este urmat în clasament de Adrian Oros (Alianța Dreapta Unită – ADU) – cu 50.840 voturi (17,09%), Alexandru Cordoș (PSD) – 45.319 voturi (15,24%), Csoma Botond – 40.094 voturi (13,48%), Eugen Șipoș (AUR) – 31.657 voturi (10,64%) și Florian Nicula (SOS) – 10.433 voturi (3,51%)

Citește mai departe

EVENIMENT

ALEGERI Cluj 2024. Cine intră în Consiliul Local Cluj-Napoca după alegerile de duminică?

Publicat

consiliul local cluj

După numărarea voturilor din 180 din cele 184 de secții de votare din Cluj-Napoca, PNL a obținut pentru Consiliul Local un număr de 39.442 voturi (32,41%), urmat de Alianța Dreapta Unită (ADU) cu 22.290 voturi (18,31%) și UDMR cu 17.417 voturi (14,31%), arată rezultatele parțiale ale alegerilor.

Pe locurile următoare s-au clasat PSD, care a obținut 13.495 voturi (11,09%), AUR cu 10.648 (8,75%) și REPER cu 9.802 voturi (8,02%).

Candidatul independent Sorin Vamoș se află imediat sub pragul de 3% necesar accederii în CL, cu 3630 voturi (2,98%), dar mai sunt de numărat voturile din 4 secții.

De asemenea, SOS România a obținut 2.851 voturi (2,34%), PRM alte 1.184 (0,92%) și PUSL cu 1.014 voturi (0,83).

Citește mai departe

EVENIMENT

ALEGERI Cluj 2024. Rezultate parțiale la Primăria Cluj-Napoca. Câte voturi au obținut contracandidații lui Emil Boc

Publicat

primaria cluj napoca 2

Rezultatele parțiale după numărarea voturilor din 180 de secții de votare din cele 184 care au fost deschise la nivelul municipiului Cluj-Napoca au confirmat faptul că Emil Boc a câștigat un nou mandat de primar, acesta obținând 52.196 de voturi (42,53%).

Boc este urmat de independentul Sabin Sărmaș cu 36.075 de voturi (29,37%), Olah Emese (UDMR) – 11.582 voturi (9,44%), Viorel Băltărețu (ADU) =- 7178 de voturi (5,85%), Aurelia Cristea (PSD) – 5608 voturi (4,57%), Călin Cozma (AUR) – 4349 voturi (3,54%) și Ramona Strugariu (REPER) – 3443 voturi (2,84%).

Ceilalți contracandidați au obținut sub 1% din voturi: Sorin Naș (SOS) – 1121 voturi (0,91%), Sorin Vamoș (independent) – 753 voturi (0,61%) și Dan Iacob (PUSL) – 456 de voturi (0,37%).

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Romanian Testing Conference – EXPERȚI IT de top din 10 țări vin săptămâna aceasta la Cluj-Napoca

Publicat

rtc

De la inteligență artificială până la magie, autopsie de testing și salvarea vieții. Cel mai important eveniment de testing din România începe miercuri, 12 iunie, la Cluj-Napoca. Câteva sute de pasionați și experți în testing și IT își dau întâlnire la cea de-a 14-a ediție Romanian Testing Conference (RTC).

„Conferința va găzdui cea mai mare Testopsy (Testopsie), o sesiune interactivă prin care participanții vor diseca, identifica și evalua riscuri într-un mod inedit. Totul e posibil prin colaborare, muncă în echipă și schimbarea perspectivei din care vor privi aplicația. Tehnicile pe care le vor testa îi vor ajuta mai apoi în munca lor de zi cu zi.

rtc

FOTO. Romanian Testing Conference – EXPERȚI IT de top din 10 țări vin săptămâna aceasta la Cluj-Napoca

„Se vorbește extrem de mult în ultimele luni despre criza din zona IT, inteligența artificială și bula care se sparge încet-încet. Domeniul IT și testingul sunt supuse permanent schimbării – uneori în bine, alteori în mai puțin bine, iar rolul nostru, ca organizatori, e să aducem împreună oameni care pot învăța unii de la alții, pot căuta împreună soluții, pot schimba perspectiva și pot vedea lucrurile mai profund, nu doar la suprafață. De aceea ediția din acest an aduce în prim-plan două lumi paralele: coborârea în adâncuri și explorarea lumilor nevăzute”, spune Andrei Conțan, tester și co-fondator Romanian Testing Conference.

rtc

Ediția din acest an aduce în prim-plan speakeri din 10 țări care vor împărtăși din experiența lor, din greșelile și din reușitele lor profesionale. Unul dintre invitații din prima zi a RTC este cunoscutul jurnalist Vitalie Cojocari. El va explora spațiul de intersecție dintre jurnalism și testare – de la investigație, la raportare, chestionare, toate împachetate și prezentate ca tehnici de comunicare. Tot în prima zi, Rachel Kibler – tester și muzician – care va aborda teme ce țin de epidemia globală a secolului XXI: stresul.

Cea de-a doua zi vine cu 2 track-uri și prezentări despre tehnici de testare, inteligență artificială, dezbateri, în timp ce ziua a treia va fi una practică și va cuprinde workshopuri care îi vor duce pe participanți în teme precum automatizare, eficiența muncii, cultura calității, AI, API Testing, Cypress, SDLC și altele.

Speakeri

Printre speakerii și facilitatorii ediției se numără Lena Nyström, Dana Aonofriesei, Huib Schoots, Paul Holland, Christian Baumann, Vitalie Cojocari, Sasirekha Palanisamy, Gil Zilberfeld, Lalitkumar Bhamare, Melissa Tondi, Mathias Jansson, Grzegorz Niczyporuk, Daniel Nilsson, Nicole van der Hoeven, Gem Hill, Bianca Vadean, Aaron Ingram.

Detalii despre întregul program Romanian Testing Conference și cum puteți participa găsiți aici”, au comunicat organizatorii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax