Connect with us

EVENIMENT

Clujul este în top 3 județe la numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi. Date oficiale de la Ministerul Sănătății

Publicat


Cluj ocupă locul trei într-un clasament al județelor în care se fac cele mai multe teste zilnice pentru depistarea COVID-19. Raportul este valabil pentru primele patru zile ale lui martie datele fiind raportate și publicate de Ministerul Sănătății. Pe locul 1 se află București cu o medie de peste 3.500 de teste zilnice, urmat de Timiș.

Este pentru prima dată, de la debutul pandemiei în România, când autoritățile publică, defalcat pe județe, astfel de date care includ situația testărilor.

Faptul că în aceste trei locuri se fac mult mai multe teste duce și la confirmarea a multe cazuri de coronavirus. În această situație se află județul Cluj și Timiș.

Graficul prezintă primele 3 și ultimele 3 județe din România în funcție de numărul de teste făcute în primele 4 zile din luna martie, pentru depistarea infecțiilor cu SarS-CoV-2.

Karla Fanea


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EDUCATIE

Eveniment Consens la UTCN. Firmele de construcții își pot selecta viitorii angajați dintre studenți

Publicat

De

Asociația Studenților Constructori din UTCN organizează și în acest an, în perioada 12-16 aprilie, evenimentul Consens,  care are ca scop aducerea atât în fața studenților, cât și în fața cadrelor didactice ultimele noutăți din domeniul construcțiilor.

De asemenea, prin CONSENS, ASCUT dorește să creeze un mediu propice de socializare care să aducă numai beneficii, atât studenţilor, profesorilor, cât și firmelor participante, urmărind astfel să elimine orice discrepanţă sau barieră existent în relaţia de comunicare dintre aceștia.

”Fiind prezente unele dintre cele mai prestigioase firme specializate pe construcții și domeniile aferente ei, studenții au ocazia de a intra în contact direct cu reprezentanții acestor companii, aceștia din urmă având posibilitatea de a face o selecție a celor mai buni și pasionați studenți, pentru ca, pe viitor, să se alăture echipei de profesioniști din cadrul firmei pe care o reprezintă”, arată asociația.

Prezentări online

Printre firmele partenere care vor fi prezente și fără de care acest eveniment nu ar fi avut loc se numără: IDEA StatiCa, KESZ, POPP&Asociatii, Viarom, Holcim, ASA Consolis

Prezentările se vor desfășura online pe platforma Google Meet, link-ul fiind accesat de pe pagina de facebook a Asociației Studenților Constructori din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi criterii de CARANTINARE stabilite de Ministerul Sănătății: Testările, rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor

Publicat

De

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Ordinul MS a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte.

Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Centre MOBILE de VACCINARE la Cluj pentru locurile greu accesibile. Sunt asigurate de Armată

Publicat

Ministerul Apărării Naționale (MApN) pregătește centre mobile de vaccinare, care vor asigura imunizarea populației care locuiește în mediul rural sau în zone greu accesibile.

Astfel, conform MApN, 20 de centre mobile de vaccinare, coordonate de Direcția medicală a MApN, vor acționa, începând de săptămâna viitoare, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, care urmează a fi stabilite de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției și Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea.

Transportul containerelor la locul de amplasare, dotarea acestora cu echipamente și materiale necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de instituția militară.

Centre mobile de vaccinare la Cluj

MApN precizează că mai multe județe din România beneficiază de aceste centre mobile de vaccinare.

Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, a declarat pentru Cluj24 centre de vaccinare mobile au fost solicitate și la Cluj.

În acest context, undeva în jurul datei de 20 a lunii curente se va începe imunizarea în astfel de centre.

„Am luat perimetre greu accesibile și zone îndepărtate de centrele normale și am optat pentru o arie mai mare. Se vor stabili procedurile, iar mai apoi se va face vaccinarea”, a spus Munteanu.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Gheorghiță: Peste 95% din cei programați cu vaccinul AstraZeneca au făcut rapelul

Publicat

De

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că administrarea rapelului persoanelor imunizate cu AstraZeneca a început din 12 aprilie, iar peste 95% dintre cei programaţi s-au prezentat.

„A început de ieri rapelul persoanelor cu vaccin de la AstraZeneca. Pot să vă dau exemplul zilei de ieri, peste 95% din cei programaţi la rapel s-au prezentat. Reamintesc faptul că o bună parte dintre persoane au avut posibilitatea să facă rapelul chiar înainte de săptămâna a opta din diverse motive. (…)

Poate sunt persoane care au dezvoltat infecţia cu SARS-CoV-2 şi nu reiese din statistica pe care am regăsit-o la celelalte tipuri de vaccinuri. Noi apreciem, cel puţin în baza datelor înregistrate în ziua precedentă, un număr corect, un număr optim de persoane care s-au programat pentru cea de-a doua doză şi cred că a fost decizia înţeleaptă pe care persoanele respective au luat-o”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate