Connect with us
Advertisement

POLITICA

Claudiu Târziu (AUR): Ciolacu vrea CONTROL absolut asupra românilor

Publicat


claudiu tarziu

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, avertizează despre implementarea unui nou instrument abuziv, care are ca scop controlul populației, fiind astfel aduse grave prejudicii vieții private a românilor.

„Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz de instrumentul numit ordonanță de urgență (în acest caz, nr. 69/2024). Sub pretextul acordării unui ”credit fiscal”, orice cheltuială a fiecărui român va fi contabilizată și analizată de către ANAF.

Mai mult, vom ușura misiunea ANAF, avînd obligația de a raporta fiecare ban plătit unui comerciant. Pentru asta, trebuie să păstrăm o evidență strictă a facturilor și a bonurilor fiscale primite și să depunem anual o ”declarație fiscală unică inteligentă”, care va cuprinde toate cheltuielile. Cu alte cuvinte, cei mai mulți români vor fi siliți să-și angajeze câte un contabil.”

Claudiu Târziu (AUR): Ciolacu vrea CONTROL absolut asupra românilor

Bineînțeles că această măsură este prezentată românilor ca fiind, de fapt, în beneficiul lor, nicidecum împotriva intimității și a vieții private, după cum ne explică, în continuare, liderul AUR.

„Motivul oficial este acela că, la final de an, statul ne va acorda reduceri de impozite sau chiar ne va rambursa o parte din banii dați pe bunuri și servicii ”eligibile” (de pildă, pentru educație, sănătate, dobânzi bancare). Este doar o nadă pentru cei slabi de înger, ca să se supună, fără grijă, unui sistem de tip totalitar. Mediul de afaceri și experții contabili au atras atenția că prin aceste prevederi se încalcă dreptul fundamental și constituțional la viață privată. Poate există cheltuieli pe care nu dorim să le facem publice.”

Astfel, se ridică o mulțime de întrebări, având în vedere că aceste demersuri care îi transformă pe români în subiecții unor experimente ideologice.

„România pare tot mai mult un câmp de experimente ideologice”

„Vrem ca statul să știe ce alimente sau vestimentație preferăm? Suntem confortabili cu ideea că cineva, undeva, ne monitorizează călătoriile? Acceptăm să renunțăm la libertatea de a ne folosi banii cum vrem, în numele unor beneficii iluzorii?

Nu vi se pare că e vorba despre o nouă încercare a statului captiv găștii de pradă PSD-PNL de a ne trata ca potențiali infractori? Pentru că interesul ascuns al acestuia este legat de veniturile noastre, pe care le prezumă, în mod nedrept și neconstituțional, a nu fi licite. România pare tot mai mult un câmp de experimente ideologice în această parte a Europei.”

„De la ”creditul fiscal” până la ”creditul social” al Chinei comuniste nu mai este decît un pas. Ținta este controlul absolut asupra persoanei.” – atrage atenția Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR  și europarlamentar.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Care a fost cea mai mare medie la BAC-ul de toamnă la Cluj. E singura peste 9

Publicat

De

BAC de toamna Cluj

Promovabilitate mică la BAC-ul de toamnă la Cluj. Doar 29,61% dintre candidați au promovat examenul.

De asemenea, cele mai multe medii obținute de candidați au fost sub 8.

Care a fost cea mai mare medie la BAC-ul de toamnă la Cluj. E singura peste 9

La Cluj, cea mai mare medie la BAC, înainte de contestații, este 9,46. Aceasta este și singura medie peste 9 și a fost obținută de un elev de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din promoția curentă.

Următoarea cea mai mare medie a fost 8,78 și a fost obținută tot de un absolvent de clasa a XII-a din promoția 2023-2024, dar de la Colegiul Tehnic ”Raluca Rîpan” din Cluj-Napoca.

În total, la Cluj, doar șase candidați au obținut medii între 8 și 8.78.

Peste 100 de candidați nu s-au mai prezentat la probe

Pentru susținearea probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august 2024, la Cluj s-au înscris 818 candidați.

Citește și: Marinela Marc, șefa ISJ Cluj: „Dacă ar fi după mine aș DESFIINȚA a doua sesiune de BAC”. Ce spune despre ADMITEREA la colegii

Dintre aceștia 102 nu s-au prezentat la una sau mai multe probe. De asemenea, un candidat a fost eliminat din examen pentru că a vrut să copieze.

La Cluj, 212 candidați au fost declarați promovați înainte de contestații.

La examenul din luna iulie, în județul Cluj rata de promovare la BAC a fost de peste 90,3%, cea mai mare din țară, inclusiv București.

Citește mai departe

EVENIMENT

O nouă linie de gardă la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii Cluj. Se va scurta timpul de așteptare

Publicat

De

UPU Copii Cluj

Spitalul de Copii Cluj va avea o linie de gardă în plus la Unitatea de Primiri Urgențe, din data de 2 septembrie anunță Consiliul Județean, care are unitatea sanitar în subordine.

Astfe se preconizează ca timpii de așteptare să fie mai mici, mai ales în perioadele în care la UPU este foarte aglomerat din cauza gripelor și virozelor.

O nouă linie de gardă la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii Cluj. Se va scurta timpul de așteptare

Consiliul Județean Cluj a obținut avizul Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic și al Ministerului Sănătății pentru suplimentarea liniilor de gardă pentru Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Astfel, UPU va avea o nouă linie de gardă pentru a satisface cererea mare.

Măsura care vizează activitatea unității sanitare este justificată atât de creșterea adresabilității și aglomerarea UPU, un număr semnificativ de cazuri nefiind urgențe, conform protocolului de triaj național, cât și de dorința de a reduce timpii de așteptare în Unitatea de Primire a Urgențelor.

Noua linie de gardă, operațională de luni, 2 septembrie

Linia de gardă suplimentară, care va contribui la decongestionarea UPU de cazurile care nu reprezintă urgențe, va funcționa zilnic și va deveni operațională din data de 2 septembrie 2024.

Citește și: Val de VIROZE la Cluj. La UPU Copii vin peste 120 de pacienți pe zi. Părinții se plâng că timpul de așteptare este prea mare

Pe lângă părinții care se prezintă la UPU cu copii care nu prezintă urgențe, în sezonul gripelor și virozelor, serviciul esre pur și simplu asaltat, iar timpii de așteptare erau foarte mari.

„Această decizie vine în sprijinul echipei medicale și în beneficiul direct al micilor pacienți. Ne dorim ca linia de gardă suplimentară să devină funcâională în cel mai scurt timp pentru a asigura o și mai bună organizare și funcționare a activității la nivelul spitalului, precum și investigarea, diagnosticarea și tratarea copiilor în cele mai bune condiții și cu timpi de așteptare cât mai reduți”, a transmis Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, la un an de la preluarea mandatului: Am îndeplinit 28 de jaloane din PNRR

Publicat

De

Mircea Abrudean

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, a făcut un raport la un an de la preluarea mandatului.

Acesta spune că, într-un an de zile, Secretariatul General al Guvernului a implementat proiecte majore și are în derulare investiții care vor pune România pe harta țărilor cu rol major în asigurarea stabilității energetice, securității și debirocratizării.

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, la un an de la preluarea mandatului: Am îndeplinit 28 de jaloane din PNRR

La un an de zile de la preluarea mandatului se secretar general al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean, arată că au fost implementate mai multe proiecte importante pentru România.

„Am primit cu mare responsabilitate rolul de a conduce o instituție a cărei activitate o cunoșteam din perioada în care am fost secretar general adjunct și despre care știam că este centrul guvernării, un aparat de lucru tehnic și riguros care asigură stabilitate și continuitate la Centrul Guvernului.

Suntem coordonator de țară, alături de Ministerul Afacerilor Externe, în procesul de aderare al României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, un club select al celor mai dezvoltate economii ale lumii, de altfel cel mai important obiectiv de țară după aderarea la Uniunea Europeană și NATO”, arată Mircea Abrudean.

Acesta spune că cel mai mare beneficiu al aderării la OCDE îl reprezintă investițiile străine directe.
„Orice investitor va avea garanția unei economii performante și a unei administrații la cele mai înalte standarde de eficiență”, a punctat secretarul general al Guvernului.

Strategia pentru Guvernare Deschisă, în proces de elaborare

„Ne-am asumat, instituțional, implementarea a 28 de jaloane și ținte din Planul Național de Redresare și Reziliență și suntem la zi cu toate.

Am închis anul acesta procesul de evaluare aferent aderării, derulat la nivelul Grupului de lucru pentru guvernare deschisă al OCDE, România fiind considerată aliniată la standardele Organizației în domeniul guvernării deschise și suntem în plin proces de elaborare și adoptare a Strategiei pentru Guvernare Deschisă”, a precizat Mircea Abrudean, care susține că mai sunt multe de făcut.

„Este nevoie în continuare de efort susținut și profesionalism, dar suntem pe drumul cel bun, unul al valorilor europene, sustenabilității și construirii unui viitor sigur pentru generațiile viitoare”, a mai spus Mircea Abrudean.

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO. Trupa clujeană „Hara” a CÂȘTIGAT finala prestigioasei competiţii internaţionale InterContinental Music Awards

Publicat

hara

Solistul Trupei Hara, Flavius Buzilă, a anunţat, luni, că piesa formaţiei ”Rollercoaster” a câştigat finala prestigioasei competiţii internaţionale InterContinental Music Awards, de la Los Angeles (SUA), la categoria European Folk.

„Eram finalişti cu trei piese la InterContinental Music Awards – ‘Sărbătoare’, la categoria BritPop, ‘Rollercoaster’ şi ‘Noapte Albă’ la categoria European Folk – şi tocmai am fost anunţaţi că suntem câştigători cu piesa ‘Rollercoaster’. Iată că o piesă în limba română a ajuns să impresioneze juriul internaţional şi noi suntem foarte mândri de acest lucru! Este o bucurie pentru noi fiindcă prin acest succes tocmai am intrat într-o super-comunitate de muzicieni şi de producători, nu doar din Los Angeles, ci din întreaga lume.

VIDEO. Trupa clujeană „Hara” a CÂȘTIGAT finala prestigioasei competiţii internaţionale InterContinental Music Awards

Această competiţie este una de promovare a talentelor şi creaţiei originale din întreaga lume. Este vorba de prima noastră participare în această competiţie. Sunt foarte fericit fiindcă toate cele trei piese ale noastre care au fost înscrise în competiţie au ajuns în finală, iar ‘Rollercoaster’ a şi câştigat”’, a declarat, pentru AGERPRES, Flavius Buzilă.

Artistul a precizat că InterContinental Music Awards este un concurs de creaţie, care pune accent pe specificul fiecărui continent, iar juriul este compus din profesionişti recunoscuţi din domeniul muzicii internaţionale.

„Competiţia îşi are baza la Los Angeles”

„Ne-am înscris acum câteva luni, înscrierea s-a făcut online după ce am văzut o reclamă la competiţie pe Internet, la alţi muzicieni pe care îi urmăresc. Muzicienii străini recomandau competiţia, spunând că e o treaptă foarte bună să ajungi în mediul muzicii internaţionale. Competiţia îşi are baza la Los Angeles, în Statele Unite, iar cei care organizează şi fac parte din juriu sunt toţi profesionişti din muzică, din zona de producţie, de management, de compoziţie, oameni care au lucrat cu staruri din muzica internaţională.

Am înţeles că au creat competiţia aceasta tocmai ca să găsească talente, artişti care încă nu sunt cunoscuţi pe piaţa internaţională şi ei vor să-i descopere”, a declarat Flavius Buzilă, imediat după anunţul calificării în finală cu cele trei piese.

Trupa Hara este formată din Flavius Buzilă (voce, chitară), Nunu Racris (tobe), Andrei Bălaşa (chitară), Mihai Andriţcu (vioară) şi Andrei Stoi (percuţii, bass).

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax