Connect with us

POLITICA

Claudiu Târziu (AUR): Ciolacu vrea CONTROL absolut asupra românilor

Publicat


claudiu tarziu

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, avertizează despre implementarea unui nou instrument abuziv, care are ca scop controlul populației, fiind astfel aduse grave prejudicii vieții private a românilor.

„Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz de instrumentul numit ordonanță de urgență (în acest caz, nr. 69/2024). Sub pretextul acordării unui ”credit fiscal”, orice cheltuială a fiecărui român va fi contabilizată și analizată de către ANAF.

Mai mult, vom ușura misiunea ANAF, avînd obligația de a raporta fiecare ban plătit unui comerciant. Pentru asta, trebuie să păstrăm o evidență strictă a facturilor și a bonurilor fiscale primite și să depunem anual o ”declarație fiscală unică inteligentă”, care va cuprinde toate cheltuielile. Cu alte cuvinte, cei mai mulți români vor fi siliți să-și angajeze câte un contabil.”

Claudiu Târziu (AUR): Ciolacu vrea CONTROL absolut asupra românilor

Bineînțeles că această măsură este prezentată românilor ca fiind, de fapt, în beneficiul lor, nicidecum împotriva intimității și a vieții private, după cum ne explică, în continuare, liderul AUR.

„Motivul oficial este acela că, la final de an, statul ne va acorda reduceri de impozite sau chiar ne va rambursa o parte din banii dați pe bunuri și servicii ”eligibile” (de pildă, pentru educație, sănătate, dobânzi bancare). Este doar o nadă pentru cei slabi de înger, ca să se supună, fără grijă, unui sistem de tip totalitar. Mediul de afaceri și experții contabili au atras atenția că prin aceste prevederi se încalcă dreptul fundamental și constituțional la viață privată. Poate există cheltuieli pe care nu dorim să le facem publice.”

Astfel, se ridică o mulțime de întrebări, având în vedere că aceste demersuri care îi transformă pe români în subiecții unor experimente ideologice.

„România pare tot mai mult un câmp de experimente ideologice”

„Vrem ca statul să știe ce alimente sau vestimentație preferăm? Suntem confortabili cu ideea că cineva, undeva, ne monitorizează călătoriile? Acceptăm să renunțăm la libertatea de a ne folosi banii cum vrem, în numele unor beneficii iluzorii?

Nu vi se pare că e vorba despre o nouă încercare a statului captiv găștii de pradă PSD-PNL de a ne trata ca potențiali infractori? Pentru că interesul ascuns al acestuia este legat de veniturile noastre, pe care le prezumă, în mod nedrept și neconstituțional, a nu fi licite. România pare tot mai mult un câmp de experimente ideologice în această parte a Europei.”

„De la ”creditul fiscal” până la ”creditul social” al Chinei comuniste nu mai este decît un pas. Ținta este controlul absolut asupra persoanei.” – atrage atenția Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR  și europarlamentar.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ITP 2025: Vrei să primești APROBAREA de circulație? Fii atent la următoarele PROBLEME

Publicat

RAR

În funcție de vechimea vehiculului, inspecția tehnică perioadă (ITP) se efectuează la un anumit interval de timp. La ce trebuie să fie atenți șoferii astfel încât mașina lor să primească aprobarea de circulație pe drumurile publice.

Care sunt pașii de urmat ca să treci ITP-ul în anul 2025

Șoferii care au mașini mai vechi de 10 ani trebuie să se prezinte la ITP în fiecare an. Toți conducătorii auto din România trebuie să respecte anumite lucruri înainte de a ajunge la o astfel de stație, în anul 2025, scrie Fanatik.

Printre lucrurile pe care trebuie să le analizeze toată lumea pentru a trece inspecția tehnică se află verificarea autoturismului. Specialiștii din domeniul auto recomandă oamenilor să fie atenți la unele aspecte de ordin tehnic.

ITP 2025: Vrei să primești APROBAREA de circulație? Fii atent la următoarele PROBLEME

E foarte important să se verifice uleiul și filtrele de ulei, aer, carburant și polen. Acestea ar fi bine să se schimbe pentru a fi sigur că primești aprobarea pentru circulația pe drumurile publice. De asemenea, se completează sau se înlocuiesc lichidele esențiale, cum ar fi de frână și de răcire.

În plus, experții recomandă șoferilor să fie atenți la plăcuțele de frână. Ele trebuie să fie în stare bună de funcționare, la fel și frâna de mână. Înainte de a merge la ITP se verifică gradul de uzură al ambreiajului și se scanează computerul de bord pentru eventuale erori.

Conducătorii auto trebuie să inspecteze starea anvelopelor, înainte de ITP, pentru a nu fi prea uzate. Mai mult decât atât, e bine să se asigure că filtrul de particule funcționează optim sau că parbrizul nu este crăpat. Acesta se înlocuiește neapărat.

În aceeași notă, experții recomandă să se repare orice problemă electrică, înainte de a te prezenta la o stație ITP, în 2025. În această categorie intră farurile, stopurile și semnalizarea, care trebuie să funcționează și becurile să nu fie arse.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc anunță scoaterea la licitație a reabilitării drumului Sfântul Ioan. Investiția este de 20 de milioane de euro

Publicat

De

Modernizarea drumul Sfântul Ioan, scoasă la licitație

Drumul de la Sfântul Ioan va fi reabilitat și modernizat, a anunțat, luni, primarul Emil Boc, care a precizat că lucrarea va fi scoasă la licitație.

Se vor amenaja inclusiv trotuare și piste de biciclete.

Emil Boc, anunță scoaterea la licitație a reabilitării drumului Sfântul Ioan

Reabilitarea drumului a Sfântul Ioan, care are 5,3 kilometri, este o investiție de 20 de milioane de euro. Drumul va fi reabilitat până la intersecția cu strada Făgetului. “Vrem să sextindem rețeaua de piste de biciclete, de pe Observator, pe Calea Turzii, Făget și Sfântul Ioan, și de a spori confortul acelor care lociuesc în zonă”, a spus Emil Boc.

Acesta a mai anunțat că termenul de depunere a ofertelor este 28 aprilie. Lucrările vor dura 12 luni, după adjudecarea licitației, cu eventuale prelungiri în cazul în care nu se va putea lucra pe perioada iernii.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Boc: Se interzice fumatul în stațiile de transport în comun, în parcuri și bazele sportive din Cluj-Napoca.”Fumatul pasiv ucide”

Publicat

De

fumat

Primăria Cluj-Napoca pregătește interzicerea fumatului în stațiile de transport public, în parcuri și în bazele sportive care aparțin municipalității, proiect care se află în dezbatere publică și care va intra în vigoare din luna septembrie. Și țigările electronice sunt asimilate tutunului, a spus primarul Emil Boc.

”A fost pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre de Consiliu Local de interzicere a fumatului în stațiile de transport în comun, în parcurile publice și în bazele sportive aflate în proprietatea municipalității.

Atât în parcurile publice, cât și în bazele sportive, Primăria Cluj-Napoca va amenaja zone speciale în care se va putea fuma și le vom semnaliza corespunzător”, a spus, luni, Emil Boc.

În termen de 90 de zile de la data adoptării de către Consiliul Local vor fi amenajate și semnalizate locurile speciale în care se permite fumatul în parcuri și baze sportive.

De asemenea, în aceste zone se va amplasa textul ”Fumatul interzis”.

Care sunt amenzile

”Cei care nu vor respecta aceste prevederi care vizează interdicția fumatului vor primi o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei, aplicată de Poliția Locală.

HCL va intra în vigoare la 3 luni de la adoptare, astfel încât oamenii să fie informați și pentru a avea timp de amenajarea locurilor speciale de fumat.

Așadar, în toate stațiile de transport publice, parcurile și bazele sportive se va interzice fumatul, cu excepția locurilor special amenajate pentru fumat”, a precizat Emil Boc.

Acesta a explicat că Primăria Cluj-Napoca promovează acest proiect în condițiile în care nu există un nivel sigur de expunere la tutun, nici măcar în aer liber.

Fumatul pasiv ucide

”Fumatul pasiv ucide, afectează inimi, plămâni și nu numai pe cele ale fumătorilor, ci și pe cele ale nefumătorilor. Și nefumătorii pot avea probleme de sănătate, crescând riscul de boli respiratorii, inclusiv cancer.

Este dreptul fiecărui copil de a respira aer curat în parc și baze sportive, este dreptul fiecărui călător să aștepte în stații fără să inhaleze fum toxic.

Stațiile de transport în comun nu sunt camere de fumat în aer liber, bazele sportive sunt pentru sănătate nu pentru riscuri la adresa sănătății”, a menționat primarul Clujului, care a adăugat că speră că și bazele sportive private să adopte această prevedere.

Fumat interzis la festivaluri

Emil Boc a menționat că a discutat cu organizatorii de evenimente astfel că de anul viitor se vor crea zone speciale de fumat în cadrul festivalurilor care au loc în oraș, cum ar fi Untold, Zilele Clujului, TIFF sau Jazz in The Park.

”Noi, la Cluj-Napoca, avem datoria să fim în avangarda sănătății publice și să protejăm vieți”, a conchis edilul.

În ceea ce privește calendarul stabilit, Emil Boc a arătat că proiectul va sta în dezbatere publică 30 de zile, pe parcursul lunii aprilie, în luna mai va intra spre aprobare în Consiliul Local și va intra în vigoare în luna septembrie.

Citește mai departe

EDUCATIE

Aproape 40 de elevi, înscriși în proiectul de pregătire gratuită pentru Bacalaureat al Primăriei Cluj-Napoca

Publicat

De

Emil Boc

Aproape 40 de elevi s-au înscris în proiectul de pregătire gratuită pentru Bacalaureat lansat de Primăria Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc, care a precizat că sunt deja 10 profesori voluntari care vor preda elevilor la limba română, matematică, istorie, biologie, chimie, discipline fundamentale la acest examen.

”E un proiect inovativ, pilot, în parteneriat cu Fundația Beard Brothers și care pornește de la o necesitate dată de o pregătire mai bună a elevilor pentru examenul de Bacalaureat.

În Cluj-Napoca, educația rămâne prioritatea zero, iar Primăria pune la dispoziție atât spațiu, iar în colaborare cu școlile și Fundația, și voluntari care să asigure orele de pregătire pentru elevi.

Un număr de 37 de elevi s-au înscriși deja, cursurile urmând să înceapă în luna aprilie și vor dura până la sfârșitul lunii iunie.

Avem deja 10 profesori înscriși ca voluntari în proiect, care vor pregăti elevi la linba română, matematică, istorie, biologie, chimie, care sunt discipline fundamentale la Bacalaureat, astfekl încât elevii să obțină cele mai bune rezultate la examen.

Dacă acest proiect va fi un succes, anul viitor îl vom extinde la o scară mai mare, cu implicarea ISJ Cluj și altor entități educaționale”, a spus, luni, Boc.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate