Connect with us

EDUCATIE

Ce fac STUDENȚII în timpul liber. De la viața de noapte la cafeluța de dimineață. Buget de 2000 de lei. Ce îi lipsește Clujului

Publicat


study g9a14eb835 640

Odată cu începerea noului an universitar, au revenit studenții la Cluj. Sunt peste tot, în autobuze, la micile cafenele sau în parcuri în pauze, dar unde dispar în weekend?

Mai mulți tineri, de la specializări din domeniul comunicării, informaticii, economiei, geografiei, teatrului, medicinei veterinare și literelor, au participat la un interviu Cluj24 referitor la divertismentul în rândul studenților de la Cluj, pentru a vedea cu ce se ocupă aceștia în timpul liber.

Extravertiți și introvertiți: „Am încercat cel puțin o dată aproape fiecare club”

„Pe lângă voluntariat, mai profit ocazional de o seară de club, dar de cele mai multe ori călătoresc prin țară pentru că am prieteni prin diverse orașe. Cum îmi place să mă plimb, profit mult de chestia asta. Prefer să stau cât de mult se poate înconjurată de prieteni pentru că e mai fun, mă încarc cu energie, râd, dar am și perioade când bateria mea socială e foarte scăzută și atunci prefer să stau închisă în casă la un film sau serial”, a spus o studentă și voluntară AIESEC.

CITEȘTE ȘI: Un cititor Cluj24 propune autobuz de pe strada Fabricii de Zahăr până pe Bulevardul Muncii, pentru STUDENȚI

Până acum, a încercat cel puțin o dată aproape fiecare club din Cluj-Napoca, iar în restul timpului, merge la diverse localuri, dar și la prieteni acasă. Încearcă să aleagă variantele cele mai ieftine pentru că bugetul de student e limitat.

La polul opus se află o studentă care preferă să stea în cameră, să se joace sau să se uite la serial.

„Mai rar ies fie la un film, fie la o cafea cu colegii sau prietenii. Prefer mai mult să stau singură în cameră și să îmi ocup timpul cu mărunțișuri decât să ies cu prietenii. De multe ori starea de spirit nu îmi permite să depun efortul de a ieși din casă, așa că mai bine mă fac confortabilă în propriul pat, mă uit la un film și beau o ciocolată caldă. Când e să ies în oraș prefer să merg la cinema, la operă sau teatru, la biliard, la bowling, ori particip la cursuri de dans”, împărtășește aceasta.

Între socializare și stat în casă

Există și studenți pentru care socializarea și timpul petrecut singuri e la fel de important.

„Prefer să echilibrez ieșitul afară și statul în interior”, notează un student.

„Cred că e o diferență destul de mică între cele două, dar aș zice că în proporție de 60% prefer să petrec timpul cu prietenii, iar în proporție de 40% prefer să petrec timpul singură”, a precizat o studentă.

„În medie, într-o săptămână, ies cu prietenii mei 2 zile din 7”, a spus altcineva.

„Sunt la facultatea de Teatru și Film și mult timp liber n-am. Dacă se întâmplă să am mai multe zile libere merg în București sau acasă. Având în vedere că munca de la facultate necesită foarte mult timp petrecut cu alți oameni, bateriile mele sociale au nevoie și de timp de încărcare, așa că se prea poate să prefer să stau singură de multe ori când am timp liber.

Dar apreciez și timpul petrecut cu oameni, depinde foarte mult de starea mea din momentul dat. După ore sau repetiții merg la o bere cu prietenii”, indică o studentă.

311783369 5879897385368460 4534663355652960345 n

Timpul liber, alocat hobby-urilor și relaxării. OSER și Grădina Botanică, printre preferințe

Mulți studenți prioritizează hobby-urile în timpul liber sau statul în natură.

„Îmi place să-mi ocup timpul cu activități precum desenatul, în cea mai mare parte. Îmi mai place să frecventez second hand-urile dar și piețele de vechituri, iar când am mai mult timp liber experimentez cu machiajele și creez look-uri mai interesante.

Mai frecventez diferite restaurante pentru a încerca feluri noi de mâncare și piața de vechituri Oser pentru a vedea ce comori ascunse mai găsesc”, susține o studentă.

O colegă de-a ei își consumă energia din timpul liber plimbându-se, gătind și citind.

„Îmi plac plimbările în Parcul Central în sezonul cald, mai ales. Mă relaxez deseori în Grădina Botanică, îmi plac ceainăriile și localurile mai liniștite, să merg la cinema, se întâmplă rareori să îmi doresc să ies în club în serile cu o tematică anume”, punctează o studentă.

Un student a spus că preferă să iasă în pădure, să facă drumeții sau să petreacă timp în natură, în general, atunci când e liber, aceasta fiind modalitatea lui de a scăpa de stresul cotidian și de a-și reîncărca bateriile.

12891499 143367426057381 5110420233693992301 o

Cultura cafeluței

Una dintre intervievate a precizat că atât între orele de curs, cât și în timpul liber, tuturor studenților le place să stea la „cafeluța de dimineață”.

„Când vorbim de studenți, neapărat vorbim și de cultura cafeluței. Aici sunt o grămadă de cafenele și ai de unde să alegi”, spune ea.

Sălile de jocuri, printre cele mai frecventate locuri

„Eu nu prea ies din casă decât la ping pong. De obicei mă duc la Multiplex Leul, chiar e fain, e și bowling, sunt și jocuri”, precizează o studentă.

De aceeași părere este o fată de la o altă facultate, care preferă să meargă la escape room-uri sau biliard.

„Clujul e pe locul 2 din țară la escape rooms. Însă, ca persoană care se plictisește singură și care se presupune că e mai mult decât doar o studentă bețivancă, Someșul are parcuri și căței pe placul celor care caută liniște.

Dintre jocuri, îmi plac Catan, Uno, Remmy. Posibilitățile is multe, însă prefer o seară la cineva acasă decât o seară în club.

Am avut o tentativă să mă angajez la o sală de jocuri, nu păcănele, ci de online gaming, dar alte locuri nu prea am frecventat”, menționează aceasta.

Îi place că facultatea ei organizează o seară de jocuri de societate pe săptămână, sub coordonarea studenților. De asemenea, tot o dată pe săptămână, merge la o seară de karaoke pe Piezișă.

gamble ge8e71a753 1280

Viața de noapte a studenților. Tânărul pasionat de cărți și băuturi de calitate

Colegul ei a mai fost student, dar a făcut o pauză și a revenit anul acesta. A prins un semestru de facultate înainte de pandemie, iar pe atunci obișnuia să petreacă majoritatea timpului liber pe Piezișa, la Club Midi, un local care s-a închis, deși a fost pe locul 30 în lume.

„Acum, nu mă mai axez așa mult pe nightlife, prefer să ies mai degrabă la o terasă, să stau la povești. Îmi mai plac și petrecerile acasă la prieteni și serile de jocuri”, descrie el.

Printre activitățile din timpul liber se mai numără datul cu tiroliana și mersul la escape rooms. Înainte să revină la facultate era introvertit și ieșea mai mult singur cu o carte și un whiskey bun, fiind pasionat de degustarea băuturilor de calitate.

„Mi se pare mai avantajos să dai mai mulți bani pe o băutură bună din când în când decât să bei zilnic bere la pet. Berile sau alte băuturi ieftine te fac să îți fie rău a doua zi, pe când dacă alegi să consumi o băutură alcoolică de calitate, nu doar că îți vei forma niște gusturi, ci vei evita și răul de a doua zi”, adaugă studentul.

concert gfce940974 1920

Peste 2000 de lei investiți în divertisment. Secrete și întâlniri din HoReCa

De curând a apărut primul whiskey românesc pe care abia așteaptă să îl încerce. Mai e pasionat de încercarea mâncărurilor noi, pasiune în care investea mult când era și angajat.

„În primii ani de studenție, înainte să fac o pauză, am și lucrat ca ospătar. Pe atunci, având un job, cheltuiam lunar 1000 de lei și uneori peste 2000 de lei dacă aveam o lună bună la muncă.

Fiindcă am fost în industria HoReCa am aflat multe lucruri, de exemplu, în centru trebuie să fie prețuri similare cu cele din alte zone ale orașului, altfel apar conflicte în comunitate”, notează tânărul.

Tot prin prisma jobului de atunci a descoperit Breasla Barmanilor, – un suport dedicat barmanilor, având ca obiectiv crearea unei comunităţi solide a bartendingului autohton – prin care a ajuns să participe la diferite conferințe și masterclass-uri cu oameni din afară.

Astfel, a ajuns să îl cunoască pe The Cocktail Man, un barman cu experiență bogată, care a lucrat la cele mai prestigioase localuri din Londra și care a ajuns să creeze propriile băuturi.

„Se adresează mai mult oamenilor din domeniu, dar e pentru orice curios. Nu e cu bilet de intrare, numai să iei legătura cu organizatorii pentru a-ți rezerva un loc pe scaun.

De astfel de evenimente nu prea se știe, deși se organizează de câteva ori pe an, în funcție de cum se găsesc invitați. Cred că lipsește mediatizarea lor, dar e drept că e și ceva destul de nișat”, mai spune acesta.

alcoholic beverages ga2d4ba9d4 1280

Studenție înainte de pandemie

Pentru că a prins studenția și înainte de pandemie, a observat mici diferențe între viața de atunci și cea de acum, ca student care are nevoie și de divertisment la Cluj.

„O perioadă au fost cluburile închise, dar odată cu ridicarea restricțiilor, totul a revenit la normal. Numai prețurile au crescut, și au crescut semnificativ. În rest, e la fel ca înainte”, conchide el.

Bugetul studenților

Cu excepția tânărului care obișnuia să cheltuie peste 1000 de lei când lucra ca ospătar, cei mai mulți studenți nu au un buget pentru divertisment, ori au unul limitat.

„Am un buget destul de mic pentru asta. Dar când plec din oraș aloc mai mulți bani pentru distracție. În Cluj nu pot să zic că am găsit vreun loc în care să-mi doresc să merg cu scopul de a mă distra (față de București)”, a precizat studenta de la Teatru.

„Nu mi-am stabilit un buget anume pentru divertisment, deoarece nu prea pun atât de mult preț pe divertismentul în oraș. Dacă apare o oportunitate de a face ceva spontan, profit de ea. Dacă nu, nu”, a împărtășit o altă studentă.

„Sincer, niciodată nu am ținut evidența banilor pe care îi cheltui pentru ieșirile in oraș, orientativ 100-150 de lei pe săptămână cred că este o sumă destul de sinceră”, indică o tânără.

coins g9b4c9ee05 1280

Ce cred studenții că îi lipsește Clujului

În ceea ce privește divertismentul pentru studenți, părerile sunt împărțite. Cei mai mulți consideră că orașul are multe oferte din care tinerii pot alege.

„Pentru că vin dintr-un oraș mic, unde nu aveai ce să faci diferit în afară de a ieși la 2 localuri, Clujul mi se pare mult mai diversificat pe zona de distracție”, spune o tânără.

„Ca posibiltăți nu lipsește nimic dacă cunoști oamenii potriviți”, consideră un student.

Totuși, există și persoane cărora Clujul nu li se pare atât de colorat pe cât și-au imaginat.

„Cluburile sunt puține și nu sunt diverse. Pe lângă Delirio, care are un public țintă, celalalte cluburi sunt toate la fel, au un playlist care se tot repetă și sunt cam aceiași oameni. Cred că orașul e deficitar din punct de vedere al divertismentului, cel puțin pentru asteptarile mele de la un oraș universitar”, a împărtășit altcineva.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Festivalul Serbările Transilvane la Cluj-Napoca. Cine sunt artiștii și ansamblurile care urcă pe scenă

Publicat

serbarile transilvane

Ediția 2024 a Festivalului Internațional „Serbările Transilvane” se va desfășura în perioada 26-28 iulie, pe platoul Salii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, eveniment la care vor participa 20 de ansambluri folclorice din sase țări: Cehia, Slovacia, Grecia, Macedonia, Moldova și România.

Ansamblurile clujene participante în festival sunt: ansamblul de copii „Mugur de Dor”, ansamblurile de dansuri maghiare „Zurbolo” și „Bogancs”, ansamblurile „Dor Transilvan” și „Rapsodia Someșană” ale Companiei Transpost Public din Cluj Napoca, ansamblul „Rapsodia Clujeana”, ansamblul Fiii Camarasului din Camarasu, ansamblul „Jucu Somesan” din Jucu, ansamblul studențesc „Românașul” si ansamblul „Șoimii Carpaților” din Floresti.

Invitați speciali

Invitat special al acestei ediții este ansamblul folcloric Arcanul al U.S.V. Suceava. Tot ca invitati speciali vor concerta în festival Radu Ciordas, Călin Brăteanu și Cornelia și Lupu Rednic alaturi de orchestra Cununa Transilvană a CJCPCT Cluj și interpreții Mariana Morcan, Iulia Bucur Roman, Andreea Ciupe și Adrian Socaciu.

Festivalul, finanțat de Primăria Cluj-Napoca,  este realizat in parteneriat cu Asociația Produs de Cluj și Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj.

”Serbările Transilvane”, aflate la a XXII-a ediție. debutează vineri, 26 iulie, ora 17.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu, după remiza albă cu Neman Grodno: Mergem în Ungaria la Gyor să ne calificăm. Trebuie să fim pregătiți pentru orice

Publicat

Petrescu

Antrenorul CFR Cluj, Dan  Petrescu, consideră că echipa Neman Grodno (Belarus), care a remizat, joi, 0-0, în Gruia, în al doilea tur preliminar din Conference League, este una puternică, periculoasă și organizată, dar speră ca în retur clujenii să se califice mai departe. 

Dan Petrescu a declarat joi seara la finalul partidei Neman Grodno din Belarus că CFR Cluj trebuie să fie mai bună data viitoare.

”Știam adversarul, l-am studiat, am văzut și meciul de anul trecut din cupele europene cu campioana Sloveniei, unde au jucat la fel de bine. Știam că vor fi periculoși la faze fixe, la contraatacuri, și nu vor risca nimic.

Au făcut ce trebuie, foarte puternici, în spațiul ex-sovietic așa suunt echipele, organizate, au știu ce vot. Mai ales în prima repriză ne-au închis foarte bine. Dacă nu am băgat mingea în poartă înseamnă că trebuie să fim mai buni data viitoare”, a spus Petrescu.

Șanse 50-50

Acesta consideră că șansele în meciul retur, care se va disputa peste o săptămână la Gyor, în Ungaria, sunt 50-50.

”Eu sunt conștient ce adversar avem. Ei se vor odihni, noi avem un meci important cu Craiova și apoi trebuie să mergem în Ungaria să ne calificăm.

Trebuie să fim pregătiți pentru orice, pentru prelungiri, pentru penalty-uri, pentru orice. Totul este posibil, pentru că meciurile dintre echipele din Belarus și România au fost toate echilibrate”, a precizat antrenorul CFR Cluj.

Acesta a reclamat și o fază fază controversată care aa dezavantajat echipa sa în repriza a doua și care nu a putut fi clarificată deoarece la meci nu a fost sistemul VAR: ”A fost ghinion maxim, pentru că 1-0 era un scor foarte bun dacă marcam din penalty”.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cel mai mare Adrenaline Tower din lume și primul din România se deschide în august la Cluj!

Publicat

Primul Adrenaline Tower din România, cu o înălțime impresionantă de 24 de metri, va fi inaugurat în 2 august, dată la care începe prima ediție a Wonder Family Fest, cel mai mare festival pentru familii din România.

Turnul a fost construit în interiorul Wonderland, un resort aflat într-un cadru natural feeric, amenajat pe o suprafață de 357.000 metri pătrați, lângă Cluj-Napoca. Adrenaline Tower este un ansamblu hexagonal care conține 120 de jocuri de aventură pe 5 niveluri de traseu.

Adventure Land și Adrenaline Tower, inaugurate la Wonder Family Fest

„Am adus în România cel mai mare Adrenaline Tower din lume! Avem 24 de jocuri pe fiecare din cele cinci niveluri ale turnului. Ne vom aventura pe el prima dată la Wonder Family Fest, în 2-4 august, iar după festival va rămâne deschis pentru toți amatorii de aventură, alături de alte activități conexe pregătite în jurul acestui «rege» al zonei de adrenalină. Astfel de ansambluri, dar mai mici și mai «scunde» – cel mai înalt e de 4 niveluri – sunt câteva în lume și se găsesc în Japonia, China, Elveția, Danemarca. Sunt niște construcții extrem de impresionante. Ne-am dorit foarte mult să avem așa ceva și la noi în țară iar de acum, Wonderland devine punctul zero al circuitelor de acest tip în România”, a arătat Darius Mârza, CEO Wonderland Resort.

Cinci circuite disponibile

În turn pot să intre simultan cel mult 250 de persoane. Cele 5 circuite disponibile au fost stabilite în funcție de dificultate, dar și de distanța de la sol:

  • CIRUITUL MOV – aflat la 70 cm deasupra solului / grad de dificultate scăzut / limita de vârstă: 3-5 ani / jocuri ușoare / limita de înălțime: min. 70 cm – max. 100 cm;
  • CIRCUITUL GALBEN – aflat la 3 m deasupra solului / grad de dificultate ușor-mediu / jocuri ușoare / limită înălțime: min. 100 cm;
  • CIRCUITUL VERDE – aflat la 9 m deasupra solului / grad de dificultate mediu / jocuri de dificultate medie (condiție fizică minimă) / limita de înălțime: min. 140 cm;
  • CIRCUITUL ALBASTRU – aflat la 15 m deasupra solului / grad de dificultate mediu spre greu / parcurgerea traseului verde este obligatorie înainte / jocuri dificultate medie / limita de înălțime: min. 140 cm;
  • CIRCUITUL ROȘU – aflat la 21 m deasupra solului / grad de dificultate mare, recomandat adulților și copiilor cu înălțimea de peste 150 cm și persoanelor cu o condiție fizică bună / jocuri solicitante din punct de vedere fizic și psihologic / parcurgerea traseelor verde și albastru este obligatorie.

Prețurile sunt de 80 de lei pentru copii și 100 de lei pentru adulți, pentru 3 ore de distracție la înălțime.

Adventure (Wonder)Land, cel mai nou parc de distracții din România

Adrenaline Tower este punctul central al unei întregi zone de aventură construite la Wonderland Resort, care va fi inaugurată cu ocazia Wonder Family Fest: ADVENTURE LAND. Aceasta va rămâne funcțională și după eveniment și conține:

  • Tiroliană – un traseu de 600 de metri care începe de la liziera pădurii și îi duce pe aventurieri până la Adrenaline Tower;
  • Boburi gravitaționale (luge) – o pistă de bob de 250 de metri lungime, care include obstacole, cotituri și tuneluri; atracție gândită pentru amatorii de viteză;
  • Tubing – distracție pe colace săltărețe;
  • Telescaun de 2 persoane – 300 de metri lungime;
  • Tir cu arcul;
  • Paintball;
  • Tobogane gonflabile pentru toate vârstele – tobogane de diferite forme și dimensiuni disponibile atât pentru pentru copii, cât și pentru părinți și bunici;
  • Echitație indoor sau outdoor – plimbări pe cal în interior sau în natură;

Unele dintre atracții sunt cu acces pe baza brățării de festival, altele sunt cu taxă; prețurile se încadrează între 25 și 45 de lei/tură/persoană.

MAGIC IN THE AIR – Adrenalină la mare înălțime

Distracția și aventura continuă la Wonder Family Fest și mai sus de cei 25 de metri pe care îi are Adrenaline Tower. Pe perioada festivalului vor fi organizate o serie întreagă de activități și spectacole în aer, iar multe dintre acestea sunt disponibile la Wonderland și în cursul anului:

Salt în tandem cu parașuta, alături de SkyDive Transilvania – o experiență dedicată tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani (cu acordul scris al părinților) și adulților care vin la festival. Doritorii vor putea să sară, alături de un instructor, de la 3.000 de metri altitudine. Participanții vor fi duși cu elicopterul din festival în Dezmir, de unde se vor urca în avion și aduși înapoi în zona Wonderland unde va avea loc saltul, cu preluare în locație. Experiența, gândită special pentru festival, este Premium și include poze din toate unghiurile și o filmare cu toate momentele saltului, astfel încât să poți retrăi această experiență ori de câte ori dorești. Preț pachet: 2.500 lei/persoană, duratã 60 min.

REZERVĂRILE se fac pe site-ul Wonderland

Zbor cu elicopterul – Wonder Family Fest, dar și zonele superbe din jurul resortului Wonderland vor putea fi admirate de la înălțime de cei care optează pentru o plimbare cu elicopterul. Variantele sunt de: plimbare medie, de 30 de minute, pentru 3 persoane, sau plimbare scurtă, de 15 minute, pentru 3 persoane. Prețul este pentru un zbor, a cărui capacitate maximă este de 3 persoane și trebuie plătit integral, indiferent dacă în elicopter urcă o persoană sau trei.

REZERVĂRILE pentru zboruri se fac pe site-ul Wonderland:

  • zbor 15 minute
  • zbor 30 minute
  • Zbor cu balon cu aer cald – o experiență unică de zbor, potrivită pentru toată familia. Balonul cu aer cald se înalță între 60 – 300 metri, iar într-un balon pot zbura patru pasageri și pilotul. Se poate opta și pentru o ridicare de la sol cu balonul (zbor ancorat). Detalii pe site-ul Wonderland. Foarte IMPORTANT: zborurile cu balonul sunt condiționate de condiții meteo speciale, de aceea ridicarea balonului va fi decisă în dimineața fiecărei zile. Drept urmare, rezervările nu se pot face decat la fața locului, zilnic, în festival, la Info Points.
  • Show-uri aviatice – Acrobații pe cer coordonate de SkyDive Transilvania. Vor fi organizate cinci show-uri aviatice: 2 august, orele 17:30 – 18:30, 3 și 4 august, orele 11:30 – 12:30 și 17:30 – 18:30.

WONDER FAMILY FEST – cel mai mare festival pentru familii din România

Prima ediție a Wonder Family Fest va avea loc între 2 și 4 august 2024, la Wonderland Resort din comuna Feleacu, județul Cluj. În cele trei zile ale evenimentului vor avea loc sute de activități pentru întreaga familie, dar și concerte live pe cele patru scene amenajate. Activitățile se vor desfășura pe o suprafață de 357.000 m2,  în mijlocul naturii, dar și în interiorul clădirilor parte a Wonderland Resort, și sunt concepute astfel încât să implice întreaga familie.

Wonderland Resort este un complex de lux situat în comuna Feleacu, județul Cluj, care oferă un cadru natural feeric și activități pentru toate vârstele. Resortul dispune de facilități premium, inclusiv hoteluri de 5 stele, SPA, bază de echitație, terenuri de tenis și paintball și este dedicat transformării fiecărui eveniment într-o experiență memorabilă.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. CFR Cluj – Neman Grodno, 0-0. Atât s-a putut

Publicat

cfrr

CFR Cluj și-a început astăzi parcursul european în compania echipei din Belarus, Neman Grodno, într-un meci din turul 2 preliminar al Conference League. Meciul, de slabă factură tehnică, se încheie cu scor alb, 0-0. Atât s-a putut, ar spune Dan Petrescu. Poate se va putea puțin mai mult în returul de săptămâna viitoare, ce se va disputa în Ungaria.

Echipe de start:

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ilie, Camora – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Kamara
Antrenor: Dan Petrescu

cfr

VIDEO FOTO. CFR Cluj – Neman Grodno, 0-0. Atât s-a putut

Neman: Bialov – An. Vasliyev, Sadaunichy, Parkhomenko, Pantia – Yakimov, Kozlov – Karpovich, Zubovich, Alykulov – Gweth
Antrenor: Igor Kovalevich

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: Milos Gigovic

cfr

Puțină lume prezentă în Gruia joi seara. Prima repriză s-a jucat cu motoarele la relanti, clujenii cedând intenționat inițiativa și bielorușii neprofitând de acest lucru.

Singurele mari ocazii au avut loc în min.20, când Sava scoate un șut bun al lui Alykulov, respectiv min.21 când Tachtsidis are o execuție din voleu pe lângă poartă, după o centrare excelentă a lui Kamara.

Același grec mai oferă, în min.45, o centrare perfectă lui Bîrligea care alege o execuție pretențioasă cu piciorul în loc să-și pună capul la lucru.

cfr

Repriza a doua s-a desfășurat în aceeași notă, cu un joc fără incisivitate al clujenilor și un joc fără orizont al bielorușilor. În min.47, Bîrligea încearcă un șut din unghi, asemenea celui din partida cu Rapid, însă pe lângă poartă.

Multe pase greșite, joc mai mult de-a latul. În min.71, lipsa VAR-ului își spune cuvântul. Korenica pleacă din poziție corectă și este faultat de portarul Bialov, însă tușierul semnalizează o poziție de offside inexistentă.

În minutele de prelungiri, Păun și apoi Mogoș dau cu piciorul, respectiv cu capul unei victorii care ar fi liniștit apele la CFR.

Notele Cluj24:

Sava 7 – Mogoș 6, Boben 6, Ilie 6, Camora 6 – Muhar 6, Keita 6, Tachtsidis 7 – Deac 5, Bîrligea 5, Kamara 6, Korenica 6, Nkololo 4, Michael 6, Păun 5 (pentru ratarea din min.93)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax