Connect with us

EVENIMENT

Casa Județeană de Pensii Cluj face angajări. Ce posturi sunt scoase la concurs. Angajații se vor ocupa de recalcularea pensiilor

Publicat


dosar scris bun

Casa Județeană de Pensii Cluj anunță scoaterea la concurs în data de 27.09.2023, ora 10.00 (proba scrisă) a următoarelor posturi contractuale vacante de execuție, pe perioadă determinată, până la data de 31.08.2024.

Posturile sunt următoarele:

– CONSILIER (Studii superioare), DEBUTANT – 4 posturi la sediul central -Cluj Napoca

– REFERENT (Studii medii), DEBUTANT   -3 posturi la sediul central- Cluj Napoca.

Posturile scoase la concurs sunt în vederea recalculării pensiilor din sistemul public de pensii, personalul desfășurând activități în vederea eficientizării operaţionale şi serviciilor electronice avansate pentru sistemul naţional de pensii prin digitalizare şi recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii conform Planului naţional de redresare şi rezilienţă din cadrul R6. Reforma sistemului public de pensii, investiţia 10., jalon 240 – Sistemul informatic din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice şi I9. Susţinerea procesului de evaluare a dosarelor de pensii aflate în plată, jalon 239 – Toate dosarele de pensii recalculate.

Citește și Noul algoritm pentru creşterea pensiilor. Cele trei formule de calcul anunțate de ministrul Finanțelor pentru recalcularea pensiei

Contractul individual  de muncă va fi încheiat pe perioadă determinată, până la data de 31.08.2024.

Unde se depun documentele

Persoanele interesate să participe la acest concurs vor putea să depună documentele necesare din data 18.09.2023 până în 20.09.2023, ora 16.30 la sediul Casei Județene de Pensii Cluj din Mun. Cluj Napoca , str. George Coșbuc, nr.2, Cam. 15 A.

Candidații vor fi selectați conform  Procedurii operaționale pentru ocuparea posturilor suplimentare din Casele Teritoriale de Pensii.

Citește și VIDEO: Cu cât cresc pensiile, pe noua formulă de calcul. Procentele rezultate pe grupe de vârstă din noua lege a pensiilor

Mai multe informații puteți găsii pe pagina web a instituției, www.pensiicluj.ro la secțiunea Informații de interes public/ Concursuri sau la sediul instituției, Mun. Cluj Napoca, Str. George Coșbuc nr. 2.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sergiu

    septembrie 18, 2023 la 10:09 pm

    SA INCEAPA CU PENSIILE SPECIALE ALE MAGISTRATILOR……CA CE SE INTAMPLA ESTE BATAIE DE JOC la adresa acestui popor umilit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Clujeanca Nicoleta Chiorean nu a prins un loc de consilier județean în Irlanda. Se pregătește pentru alegerile viitoare

Publicat

De

Nicoleta

Clujeanca Nicoleta Chiorean, care a candidat la Consiliul Județean Carlow din Irlanda, nu a prins un loc de consilier, la alegerile locale de duminică, dar spune că pentru ea această candidatură a fost doar începutul, astfel că se va înscrie în competiția electoral viitoare deoarece o cunoaște lumea.

Alegerile locale din Irlanda au avut loc în 7 iunie, împreună cu cele europarlamentare.

Ea locuiește în orașul cu același nume, reședință de județ, cu o populație de circa 20.000 de locuitori și aflat la mai puțin de o oră de capitala Dublin.

”Voi merge data viitoare”

”Nu am intrat în primii 7, au rămas aceeași consilieri dinainte. Nu m-am asteptat să fie altfel. Pentru mine este doar începutul, acum mă cunoaște lumea, pot să ma implic în mai multe inițiative și voi merge data viitoare.

Au fost foarte multi candidate, dar sunt fericita ca dintre candidatii noi eu am fost pe primul loc.

M-am decis sa candidez doar inainte cu 7 săptămâni în condițiile în care aici se incepe campania cu 1 an sau 2 ani înainte”, a spus Chiorean pentru Cluj24.

Sistem de votare diferit

În legătură cu modul de votare, care este total diferit de România, acesta a precizat că se pot numerota toti candidații in funcție de preferința.

”De aceasta data s-au luat in considerare doar numerele 1, 2, 3 pentru ca a fost o diferență destul de mare intre candidatii cu punctele cele mai mari.

Desi nu au fost luuate in considerare de această data, am avut foarte multe puncte intre 4 si 7 care au contat pentru mine, iar asta a insemnat ca mulți oamenii ar fi vrut sa fiu unul dintre cei 7 consilieri. Singura schimbare in consiliu a fost ca primarul si-a pierdut locul si un alt domn din acelasi partid i-a luat locul”, a explicat Nicoleta Chiorean.

5 partide extremiste noi

Potrivit acesteia, partidul său, Sinn Fein, din pacate a pierdut multi alegători in acest an pentru ca a sustinut cauza Palestinei si a avut o poziție de sustinere a străinilor din Irlanda in nenumarate rânduri cand au fost proteste impotriva emigranților și refugiaților.

”Au aparut 5 partide extremiste de dreapta care au afirmat că irlandezii nu o duc bine pentru ca banii sunt folositi pentru strainii, ca ei nu au locuri de muncă din cauza noastră. Evident că nu este adevarat nimic, dar a influențat multa lume.

Desi au fost alegeri locale, alegatorii au votat doar partidele care sunt la putere, nu i-au interesat ca poate un om nou e mai bun.

Din pacate, lumea nu prea a mers la vot cu excepția persoanelor in vârstă care merg de fiecare data și care sunt fericite cu viata lor si nu vor o schimbare”, a conchis Nicoleta Chiorean..

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj se REUNEȘTE pe 17 iunie. Ce meciuri amicale va disputa

Publicat

u cluj

Jucătorii Universității Cluj se reunesc pe 17 iunie pentru a pregăti noul sezon din Superliga. Primele opt zile de pregătire se vor desfășura pe plan local, după care va urma un cantonament în Austria.

Plecarea în stagiul de pregătire din Austria este programată pe 25 iunie. La fel ca și la începutul sezonului trecut, Complexul Aldiana Club din localitatea Ampflwang im Hausruckwald va fi casa Universității pentru cele 12 zile de cantonament.

„U” Cluj se REUNEȘTE pe 17 iunie. Ce meciuri amicale va disputa

Programul jocurilor amicale din Austria:

28 iunie: FC Universitatea Cluj vs SV Reid (locul 2 în liga secundă din Austria)
1 iulie: Meci de pregătire împotriva unui adversar ce urmează să fie stabilit.
4 iulie: FC Universitatea Cluj vs DVTK (locul 7 în prima ligă din Ungaria)
5 iulie: FC Universitatea Cluj vs FC Slovan Liberec (locul 7 în prima ligă din Cehia)

Sursa/ Foto: FCUCluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Cristi Manea pleacă de la CFR Cluj. Contractul său a ajuns la final și nu a mai fost prelungit

Publicat

Clubul de fotbal CFR 1907 Cluj anunță încheierea colaborării cu Cristian Manea (29 de ani) după ce contractul său a ajuns la final și nu a mai fost prelungit.

”Venit în Gruia în vara anului 2017, Cristi a demonstrat, încă din prima zi, că e un adevărat profesionist!

Cu 230 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul echipei noastre, Manea se află în TOP 10 jucători ca număr de apariții din istoria clubului.

În cei aproape ani petrecuți alături de noi, Cristi a marcat 10 goluri și a semnat 12 pase decisive, obținând titluri de Campion și Supercupe cu CFR Cluj.

Cristi, îți suntem recunoscători pentru tot ce ai realizat alături de echipa noastră, pentru momentele și rezultatele de excepție, și îți dorim multă baftă în carieră.

Mulțumim pentru tot, Cristi Manea!”, arată clubul din Gruia.

Citește mai departe

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu. Euro a revenit la cursul de la sfârșitul lui mai

Publicat

De

Cursul euro după alegeri

La doar câteva zile de la alegerile europarlamentare care au zguduit principalele economii din Uniunea Europeană, Germania și Franța, prin victoria partidelor suveraniste, leul s-a decuplat de la mișcările puternic depreciative din regiune.

Cursul euro a crescut

Cursul euro a crescut marginal de la 4,9765 la 4,9767 lei, medie identică cu cea din 31 mai,  într-o piață în care tranzacțiile se realizau în culoarul 4,976 – 4,977 lei, identic cu cel de luni.

În schimb, media monedei poloneze s-a depreciat cu circa 1,5% față de începutul săptămânii trecute la 4,3456 zloți/euro.

Pierderea monedei maghiare a fost mai mică în aceeași perioadă, de 1,21%, iar cursul a urcat la 394,89 forinți/euro.

Care este indicele ROBOR la trei luni

Volumul tranzacțiilor din piața monetară a rămas unul modest, în condițiile existenței unei lichidități în exces.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, s-a oprit la 6,04%, nivel care nu a mai fost atins în ultimele 25 de luni.

Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a consolidat la 6,05% iar cel la 12 luni la 6,06%, valori comparabile cu cele de la jumătatea lui mai 2022.
Cursul dolarului a scăzut

Deprecierea euro s-a temperat la 1,0725 – 1,0774 dolari, în timp ce a început ședința de politică monetară a Rezervei Federale, care se va încheia miercuri.

În piața locală, cursul dolarului a scăzut marginal la 4,6295 lei.

Media monedei elvețiene a coborât marginal la 5,1617 lei.

În schimb, a celei britanice a urcat la 5,8931 lei, cu câteva săptămâni înainte de alegerile anticipate care se vor desfășura în Regatul Unit.

A crescut și prețul gramului de aur

Prețul gramului de aur a crescut la 343,0859 lei, în timp ce metalul galben fluctua între 2.296,90 și 2.315,40 dolari/uncie.

Bitcoin a pierdut marți peste 3,5% și fluctua în ultimele 24 de ore în culoarul 66.730 – 69.542 dolari.

Evoluția poate fi pusă pe seama marcărilor de profit a celor care au investit în ETF-uri bazate pe bitcoin.

O scădere asemănătoare avea și ethereum care se mișca între 3.505 și 3.671 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până marți, la ora 14:00

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax