Connect with us

ADMINISTRAȚIE

SECRETE din piața IMOBILIARĂ din Cluj. Când cresc PREȚURILE chiriilor. Pierderea garanției, printre SACRIFICIILE studenților

Publicat


money g4b81ad965 640

Când spui Cluj-Napoca, automat de gândești la chiriile scumpe. Traiul în acest oraș este o provocare financiară pentru mulți, în special pentru cei care se mută aici pe timpul facultății, astfel că, în martie, când studenților li s-a impus participarea în formatul fizic la facultate, circula ideea că prețurile chiriilor vor crește semnificativ. Antonio Boja, agent imobiliar cu o experiență de peste 3 ani la Panoramic Imobiliare, a observat fenomenul și a ajuns la mai multe concluzii în ceea ce privește piața imobiliară, respectiv influența studenților asupra acesteia.

„Nu am observat să crească prețurile la chirii în martie. Mai degrabă au apărut oferte care se promovau la un preț menționat ca fiind negociabil, iar cum cererea era mare, nu s-a mai negociat”, spune acesta pentru Cluj24.

Compromisurile studenților: Facultatea e mai importantă decât chiria pe o lună

Mulți studenți care au vrut să închirieze atunci au cerut să aibă contractul până în vară, aspect cu care majoritatea proprietarilor nu au fost de acord, decât dacă măreau prețul.

„Noi, ca agenție, am vrut să aplanăm situația, lăsând proprietarii să se gândească la un preț mai convenabil astfel încât și ei să fie mulțumiți, dar și studenții să poată sta în chirie pentru aceste câteva luni.

Neașteptat a fost faptul că, dincolo de găsirea acestei căi de mijloc, mai mulți studenți s-au arătat dispuși să piardă garanția (contravaloarea unei chirii) pentru a avea un loc în care să stea doar până la vară”, povestește Boja.

El a venit cu mai multe explicații despre procedurile prevăzute în contract.

„Dacă pleci mai devreme decât este stipulat în contract, pierzi garanția. Totuși, a fost un risc pe care unii studenți și l-au asumat pentru a putea închiria un imobil din martie până la sfârșitul facultății”, notează agentul imobiliar.

A făcut, totodată, o comparație între ofertele de chirii și regimul hotelier, ajungând la concluzia că cel din urmă nu este rentabil, costurile fiind de aproximativ 3000 de lei lunar, semnificativ mai mult decât prețul mediu al unei chirii pentru studenți.

residence gbb34234b8 1920

Mărirea prețurilor, adevăr sau mit?

Antonio consideră că migrația studenților nu este motivul pentru care prețurile se modifică. În opinia lui, alți factori influențează costurile.

„Aș putea spune că nu cresc prețurile la chirii când vin studenții, mai degrabă scad când apartamentele rămân neînchiriate.

Să ne gândim la un apartament de 400 de euro. Dacă stă pe piață mai mult de 3 sau 4 săptămâni, proprietarul e dispus să scadă ca, în final, clientul să-l poată închiria la 360 de euro, de exemplu.

Când pleacă, anunțul va apărea din nou, dar la suma inițială, de 400 de euro. Prin urmare, nu e vorba neapărat de un preț crescut, ci de unul prestabilit de la care se negociază.

În cei aproape 4 ani de activitate ca agent imobiliar, nu am întâlnit cazuri în care costurile să crească”, precizează acesta.

Când cresc prețurile, mai exact

Cunoaște majoritatea ofertelor din Cluj-Napoca și rar s-a întâmplat să vadă un apartament de 400 de euro crescut la 450, spre exemplu. Din experiența sa, vizionările au influențat prețurile, însă modalitatea prin care se întâmplă acest lucru nu este întocmai una ușor de gestionat pentru un agent.

„Se poate întâmpla să crească prețul în momentul în care se merge la vizionare cu mulți clienți. Vizionările se programează întotdeauna, dar au existat și situații în care s-a întârziat și am fost nevoit să grupez mai mulți potențiali clienți într-o singură vizionare, ceea ce l-a făcut pe proprietar să își dea seama că are o ofertă bună și să își dorească să pună un preț mai mare.

Aici intervin eu cu rolul de agent, ca să aplanez situația. Găsesc o cale de mijloc astfel încât clientul să nu fie nevoit să treacă peste limitele bugetului, – degeaba îi place mult chiria dacă prețul i-a depășit posibilitățile financiare – iar proprietarul să fie mulțumit cu banii primiți din chirie”, explică Antonio.

mohd azrin u9b24rc7jyu unsplash

Persoană fizică versus agenție imobiliară

Deși multe persoane aflate în căutarea unei chirii preferă să discute doar cu persoane fizice, închiriind direct de la proprietar, agentul imobiliar susține că studenții apelează frecvent la serviciile sale, dat fiind că există avantaje concrete în acest sens.

„În cazul chiriilor, cei mai mulți clienți sunt studenți. Un exemplu bun este un student în primul an care vede harta Clujului și nu știe exact distanțele și cât de facil e accesul.

Dacă tu mergi la facultate în centru din cartierul Bună Ziua, singura variantă de acces e Calea Turzii, care dimineața e înfundată. Poți sta în trafic 40 de minute până la facultate.

Dacă stai în Mărăști, cu autobuzul faci maxim 20, fiindcă există o stradă principală pe care se circulă mult mai bine spre centrul orașului.

Acestea sunt avantajele colaborării cu o agenție: sfaturi, o perspectivă mai amplă, fiindcă eu vin cu părerea și experiența mea din Cluj, încercând să găsesc locuința ideală pentru client, dar fiind atent și la nevoile proprietarului”, indică Boja.

tierra mallorca jxi2ap8dtnc unsplash

Între chiriaș și proprietar trebuie să existe mai mult decât o afacere

Acesta consideră că relația dintre chiriaș și proprietar este esențială atunci când clientul își caută un imobil.

„Între chiriaș și proprietar trebuie să fie mai mult decât un business. Ideal e să te înțelegi cu el, să te ajute dacă se strică ceva, să se implice, să înțeleagă dacă amâni puțin chiria și să ajungi la un punct comun în ceea ce privește condițiile de restituire a garanțiilor.

La fel, chiriașul trebuie să aibă grijă de imobil, să respecte rugămințile proprietarului – dacă există anumite aspecte de care trebuie să țină cont în mod special – și așa mai departe”, spune Antonio.

keys g54b18e307 1920

Ce vor studenții: paturi matrimoniale și locuri de parcare

Pe lângă încadrarea în buget, există și alte criterii pe baza cărora studenții își aleg chiria. După aspectul financiar, importante pentru ei sunt atât aspectul locuinței, cât și zona în care vor sta, astfel încât să ajungă cu ușurință la facultate.

„E important, de asemenea, să aibă pat matrimonial. Mulți caută asta.

Suntem obișnuiți să dormim în patul confortabil de acasă și să dormim la Cluj pe canapea nu e întocmai o bucurie”, susține Boja.

A observat că, în cazul apartamentelor cu două camere, e esențial ca dormitoarele să fie cât mai asemănătoare, astfel încât chiriașii să nu întâmpine dificultăți în ceea ce privește alegerea camerei.

„Dacă un dormitor e mai mare și mai frumos aranjat, ar însemna ca unul dintre ei să plătească mai mult, sau ca între cei doi prieteni să apară neînțelegeri.

Am pățit să merg la vizionări și să nu dau un apartament pentru că avea dormitoarele prea diferite, iar clienții nu se puteau decide în care să doarmă”, relatează agentul imobiliar.

Locurile de parcare sunt, de asemenea, un factor esențial pentru cei aflați în căutare de chirii.

„Dacă nu ai unde să parchezi și lași mașina într-un loc care nu e al tău, riști o amendă de 200 de euro din start, ceea ce e foarte mult, mai ales că în 10 zile din 30 parchezi unde nu trebuie dacă nu ai propriul loc de parcare”, adaugă el.

auto financing g46ab6a2cf 1920

Cât de ocupat e un agent imobiliar în Cluj

A observat că mulți clienți îl contactează din mediul online sau din recomandări și, din fericire pentru agenție, se menține un flux continuu. Dacă vara sunt doar studenți printre clienți, în restul timpului, angajații mențin fluxul.

„Dar se întâmplă și să fiu contactat de mulți oameni într-o zi, ca în următoarea să sune telefonul doar de 2-3 ori, la asta încă nu am găsit o explicație”, completează Antonio.

Promovarea pe rețelele de socializare și pe site-urile de specialitate e de ajutor. De exemplu, pe Facebook există zeci de grupuri de chirii unde utilizatorii sunt foarte activi.

Perioada cu cea mai puțină activitate e cea dinaintea și ulterioară sărbătorilor. Dar și zilele „moarte” sunt benefice, consideră Boja, întrucât proprietarii au timp să regândească apartamentele și să le îmbunătățească.

surse foto: unsplash, pixabay

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Balaj (CFR Cluj): Gigi Becali ar fi ultimul om care ar putea da SFATURI

Publicat

cristi balaj

La meciul Petrolul – CFR Cluj de sâmbătă seara, Dan Petrescu l-a schimbat pe Louis Munteanu în min.90, fapt pentru care jucătorul a fost foarte supărat, refuzând orice dialog cu antrenorul. După această întâmplare, Gigi Becali l-a criticat pe Dan Petrescu pentru că a făcut acest gest și i-a luat apărarea jucătorului.

„Eu îi dădeam dreptate jucătorului. Dacă era un jucător de peste 30 de ani, asta e situația… dar când ai un jucător care e de valoare, e numărul 1, ca Louis Munteanu, iar tu îl bagi, și după îl scoți, nu e în regulă. Băiatul are valoare, de asta face gesturile astea. Voi mă știți pe mine și ați văzut că eu am schimbat și în minutul 20, dar niciodată nu am băgat un jucător și după să-l scot în repriza a doua, e prea degradant”, a spus Gigi Becali.

Balaj (CFR Cluj): Gigi Becali ar fi ultimul om care ar putea da SFATURI

Cristi Balaj, președintele clubului CFR Cluj, a declarat că Becali nu este persoana care ar trebuie să vorbească despre comportamentul unor oficiali la adresa jucătorilor. Mai mult, președintele de la CFR Cluj a spus că patronul FCSB-ului ar fi ultimul om care ar putea da sfaturi în legătură cu acest lucru, scrie GSP.

”Domnul Varga trebuie să îi răspundă lui Gigi Becali. Este un om care investește în fotbal. Mie îmi este ușor să îl contrazic. Sincer să fiu, habar nu am ce a zis Gigi Becali.

Nu e persoana cea mai în măsură atunci când vorbim comportamentul unor oficiali din club față de jucători. Gigi Becali este ultima persoană care poate să ne dea lecții. Istoria nu îl ajută în ceea ce îl privește. Din punctul meu de vedere nu este în măsură să ne dea lecții despre cum ar trebui să se comporte un oficial al unei echipe cu jucătorii din cadrul clubului”, a declarat Cristi Balaj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Remus Lăpușan, candidat la Camera Deputaților: Sprijinirea producătorilor autohtoni, cheia pentru comunități performante

Publicat

remus lapusan

Remus Lăpușan, ocupantului locului 2 pe lista PSD Cluj pentru Camera Deputaților, a declarat că, în ultimele zile, a fost întrebat de multe ori de ce își dorește să meargă în Parlamentul României.

”Răspunsul este, invariabil același: vreau ca vocea noastră, a clujenilor, să fie auzită cât mai bine în București. Asta înseamnă că îmi asum ca, din calitate de deputat, să promovez acele proiecte care să ne permită nouă, ardelenilor, să devenim din nou un exemplu de urmat pentru ceilalți: să avem comunități prospere, cu o calitate a vieții crescută, cu o identitate puternică, în care nimeni să nu fie lăsat în urmă și în care să primeze echitatea, inovația și performanța”, a spus Lăpușan.

Fără o strategie publică de perpetuare a identității locale, suntem pierduți

”Discutând cu foarte multe persoane, atât din orașe cât și de la sate, mi-am dat seama că ne lipsește o strategie publică de perpetuare a identității locale, pe care este foarte ușor să o pierdem în această lume a diversității și a globalismului. Fără o identitate puternică, nu mai putem avea pretenția ca tinerii să cunoască și să respecte tradițiile și credințele românești, și nici ca românii plecați în străinătate, pe care dorim atât de mult să îi întoarcem acasă, să se simtă atașați de comunitățile din care au plecat.

Centrele de cultură locală ne-ar ajuta să păstrăm tradițiile

Un prim pas pentru întărirea identității ar fi organizarea unor campanii naționale și locale de promovare a credințelor și tradițiilor specifice, prin care să creștem interesul pentru acestea.

Studii recente arată că oamenii nu mai percep importanța transmiterii tradiției din generație în generație, ceea ce este un pericol foarte mare pentru identitatea noastră. Apoi, ar trebui să creăm centre de cultură locală, care să îmbine elemente de educație culturală și religioasă, oferind un spațiu unde comunitățile pot desfășura activități, expoziții și întâlniri. De asemenea, trebuie să investim în modernizarea și întreținerea spațiilor publice destinate activităților religioase și culturale.

Orele de istorie și tradiții culturale românești ne-ar ajuta să ne păstrăm identitatea

Și pentru că tot am vorbit despre educație în ceea ce privește cultura și valorile tradiționale, cred că ar trebui să introducem în curricula școlară module dedicate istoriei și tradițiilor culturale românești, adaptate la specificul local, astfel încât tinerii să învețe despre obiceiurile străvechi și importanța acestora în viața comunității.

Meșteșugurile tradiționale – cheia spre comunități locale cu o identitate puternică

A doua direcție asupra căreia ar trebui să ne concentrăm pentru întărirea identității locale este legată de susținerea meșteșugurilor tradiționale: se pot organiza programe de formare profesională pentru tineri în acest domeniu. Căutăm tot mai mult produse de nișă, în serii limitate sau chiar unice, așa că interesul pentru ca astfel de produse să existe pe piață ar trebui să fie maxim.

Dar dacă nu mergem mai departe și să facem în așa fel încât viitorii meșteșugari să vadă și finalitatea mucii lor, nu vom reuși să retrezim interesul pentru astfel de activități. Ar trebui în paralel să dezvoltăm platforme online care să faciliteze închiderea lanțului de producție; cumpărătorii ar trebui să aibă un acces facil la aceste produse.

De asemenea, ar fi utile și campanii de marketing care să sprijine producătorii români și să promoveze produsele tradiționale pe piețele interne și externe.

Catalog online al producătorilor autohtoni

Cred cu toată convingerea că producătorii locali sunt forța motrice a comunităților, cei care dezvoltă economia locală. Începem cu un inventar al producătorilor, pe zone, astfel încât să știm unde și ce tip de produse găsim – înființăm un catalog online al producătorilor.

În funcție de asta, dezvoltăm infrastructură zonală de procesare a materiei prime; de exemplu, pentru județul Cluj, putem dezvolta o unitate de sacrificare animale în zona Dej-Gherla (pentru că acolo avem o concentrare mai mare de fermieri), alături de abatorizare și prelucrare a cărnii.

În zona Turda-Câmpia Turzii putem să construim un centru de colectare legume-fructe și în proximitatea orașului Huedin putem avea un centru de colectare a produselor din zona montană.

Apoi, ar trebui să oferim acestor producători o platformă de promovare: trebuie să îi facem cunoscuți și accesibilii publicului larg.

Lanțuri de magazine cu produse românești

De la nivel central, se poate dispune, cu titlu obligatoriu, înființarea unui departament al producătorilor locali în Consiliile Județene care numai asta să facă: să îi ajute să fie accesibili oamenilor (și din punct de vedere al prețului, și din cel al accesului fizic la produsele lor).

Nu este suficient să avem doar câteva rafturi cu produse românești în marile supermarketuri, ci ar trebui să înființăm lanțuri de magazine cu produse românești, care să asigure o piață de desfacere pentru toți producătorii noștri – nu mă refer doar la produsele agricole. Producția românească este în declin, pentru că nu a fost protejată aproape deloc.

Toate aceste proiecte sunt în concordanță cu propunerile de revigorare a comunităților pe care le propune PSD la nivel național.

Marcel Ciolacu vorbea zilele trecute despre reindustrializarea României, inclusiv printr-un plan de măsuri de susținere a IMM-urilor din fonduri guvernamentale și europene.

Trebuie să valorificăm potențialul local și să creăm din ou acei poli industriali pe care i-am avut (de exemplu, zona Turda era recunoscută pentru sticlă și ciment, zona Clujului pentru conserve, încălțăminte, produse cosmetice, utilaje industriale etc.).

Este timpul să aducem România pe calea sigură spre dezvoltarea sustenabilă!”, a precizat Remus Lăpușan.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Un maestru japonez de Aikido, care are 8 Dan, ține un seminar la Cluj-Napoca

Publicat

De

aikido

Maestrul Shoji Seki Shihan 8 Dan vine in România in acest sfarsit de saptamana pentru a tine un seminar de perfectionare de Aikido, arta martiala japoneza. Seminarul  are loc la Cluj-Napoca, in 25-27 octombrie.

Maestrul Shoji Seki locuieste la Tokyo, in Japonia, si este unul dintre profesorii care predau la centrul mondial al Aikido-ului, situat in capitala niponă.

El revine in Romania pentru prima data dupa pandemie. Anterior, a mai fost prezent in tara noastra, in 2019, in 2018 si in anii ’90, cand venise insotit de o mare delegatie de instructori de Aikido japonezi.

”Shoji Seki Shihan este o personalitate cu renume in comunitatea internationala a practicantilor de Aikido si ne bucuram sa studiem sub indrumarea lui timp de trei zile in aceasta saptamana.

Eu merg frecvent in Japonia, dar sa vina dansul in Romania este o sansa deosebita pentru romanii si europenii care nu calatoresc ca mine atat de des acolo”, a spus Dorin Marchis, unul dintre organizatorii evenimentului, respectiv presedinte al Fundatiei Romane de Aikido

Antrenament în Musubi Dojo

”Ca de obicei, cand avem invitati din afara tarii, pregatim si un program de vizita a obiectivelor turistice din Transilvania. De aceasta data, miercurea e alocata vizitei in Cluj-Napoca, iar ziua de joi cuprinde o excursie la Sibiu. De vineri pana duminica ne antrenam la seminar, in Musubi dojo”, a declarat Irina Gaspar, una dintre persoanele organizatoare ale evenimentului, secretar general al Fundatiei Romane de Aikido Aikikai.

Seminarul de arte martiale, cu Shoji Seki Shihan 8 Dan, din acest an, are loc la Cluj-Napoca, in 25-27 octombrie. Au confirmat prezenta participanti din Franta, Polonia, Ungaria, dar si din diverse orase ale Romaniei: Lugoj, Bucuresti, Timisoara, Craiova, Brasov, Iasi, Arad, Suceava, Resita, Reghin, Pitesti, Tg Ocna, Slobozia, Aiud, Tg Mures, Cluj-Napoca.

Antrenamentele au loc la sala Musubi Dojo, situata pe strada Plopilor, nr. 62, Cluj-Napoca. Orarul de activitate e: vineri 19:00-21:00, sambata 10:00-12:00 si 18:00-20:00, duminica 10:00-12:00.

Participarea la seminar nu este conditionata de un anume grad in Aikido, astfel pe tatami se vor intalni atat incepatori, cat si avansati.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe A3. Două TIR-uri implicate. Bărbat dus la SPITAL

Publicat

accident

Un accident a avut loc, joi dimineața, pe A3. Au fost implicate două TIR-uri. Un bărbat a fost transportat la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață la un accident rutier produs pe A3, sensul de mers Cluj-Napoca – Turda. Imediat s-au deplasat la fața locului echipajele de la Garda de Intervenție Gilău, dar și o autospecială de la Detașamentul Turda.

accident

FOTO. ACCIDENT pe A3. Două TIR-uri implicate. Bărbat dus la SPITAL

Forțele noastre au găsit la fața locului două autotrenuri avariate, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. Un bărbat de 22 de ani, conștient și cooperant, a primit îngrijiri medicale, fiind ulterior transportat la spital”, a comunicat ISU Cluj.

accident

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax