Connect with us

LIFESTYLE

Calendarul zilei, altfel: 28 martie

Publicat


În 193 împăratul roman Pertinax este asasinat de Garda Pretoriană care apoi vinde tronul lui Didius Iulianus. Acesta moare și el prin violență după câteva săptămâni. Pertinax era fratele lui Komatex și tatăl lui Plexiglas…

În 364 împăratul roman Valentinian I îl numește pe fratele său Flavius Valens co-împărat. Asta de când l-a prins în pat cu împărăteasa, pentru că limba latină nu avea cuvântul ”șogor”…

În 1592 s-a născut Jan Amos Komensky (Comenius, Johannes), pedagog și reformator al învățământului ceh. Peste fix 369 de ani se va naște Ecaterina Andronescu, deformatorul învățământului românesc…

În 1776 a fost fondat „Balșoi Teatr” (Moscova). Pe atunci era doar ”Malenkiy Teatr” dar apoi a mai crescut…

În 1854: Războiul Crimeei: Marea Britanie și Franța declară război Rusiei. Franța așa, din inerție…

În 1983 Consiliul de Stat a adoptat Decretul privind regimul aparatelor de multiplicat, materialelor necesare reproducerii scrierilor și al mașinilor de scris, prin care se introduce controlul polițienesc asupra folosirii acestor aparate. Na Ponta, să te fii văzut atunci cum îți mai făceai tu teza de doctorat!

În 1995 are loc vizita oficială a președintelui României, Ion Iliescu, în Italia și la Vatican. Cine știe ce înțelegere o fi făcut cu Papa de încă-i bine-mersi…

 

Un articol de Marius Aciu

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Din cauza reacțiilor utilizatorilor, WhatsApp amână actualizarea politicii de confidențialitate

Publicat

WhatsApp a amânat o actualizare a politicii de confidențialitate care a cauzat confuzie și reacții ale utilizatorilor, din cauza temerilor că Facebook, proprietarul aplicației de mesagerie, va primi mai multe date personale, anunță CNBC.

„Au existat multe dezinformări care ne îngrijorează și vrem să îi ajutăm pe toți să înțeleagă principiile și faptele noastre ”, a spus WhatsApp într-o postare pe blog, în weekend.

Actualizările se referă la funcțiile care permit utilizatorilor să trimită mesaje și să interacționeze cu companiile pe WhatsApp. Anul trecut, Facebook a anunțat că firmele care folosesc WhatsApp ar putea stoca și gestiona convorbirile cu clienții folosind infrastructura Facebook.

Astfel, o companie poate vedea conținutul mesajelor și poate utiliza aceste informații în scopuri de marketing, care ar putea include publicitate pe Facebook.

Actualizările de confidențialitate au cauzat „confuzie”

WhatsApp trebuia să înceapă să solicitate utilizatorilor pe 8 februarie să accepte termenii actualizați pentru a continua să utilizeze aplicația. Dar Facebook a spus că acum amână data. Nimeni nu va avea contul suspendat sau șters pe 8 februarie, a adăugat Facebook. Oamenii vor avea „treptat” șansa de a-și revizui politica de confidențialitate „în ritmul lor” înainte ca noile opțiuni să fie disponibile, pe 15 mai.

Actualizările de confidențialitate au cauzat „confuzie”, a spus WhatsApp. Mulți utilizatori au considerat că aplicația va partaja mai multe date, inclusiv mesaje, cu Facebook.

Din 2016, WhatsApp a împărtășit anumite date cu Facebook, cum ar fi numărul de telefon. Dar conținutul mesajelor nu poate fi vizualizat de WhatsApp sau Facebook, pentru că sunt criptate, fapt care nu se schimbă.

Cu toate acestea, utilizatorii preocupați de confidențialitatea lor s-au îndreptat spre aplicațiile de mesagerie rivale Signal și Telegram. Aceste două aplicații se definesc drept fiind axate pe confidențialitate și ambele au raportat creșterea numărului de utilizatori.

Sâmbătă, Signal a suferit chiar o întrerupere din cauza afluxului de utilizatori. Signal a spus că „adaugă noi servere și capacitate suplimentară într-un ritm record în fiecare zi” iar aplicația a revenit online duminică.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Horoscop săptămânal. Vezi aici cum va fi săptămâna 18-24 ianuarie și cine va avea succes și noroc

Publicat

Berbec

Începutul acestei săptămâni este unul plin de nemulțumiri pentru tine. Acestea sunt atât pe plan financiar cât și familial. Trebuie să ai grijă să îți mai impui niște limite bine definite și să îți controlezi gândurile vis-a-vis de așteptări.

Taur

Responsabilitatea și asumarea greșelilor nu sunt punctul tău forte, așa că trebuie să te gândești unde ai călcat strâmb în trecut, pentru că problemele de care fugeai acum te vor ajunge din urmă și de această dată nu vei scăpa.

Gemeni

Simți nevoia de a fi independent și necontrolat de nimeni și nimic. Îți dorești să fii mereu primul și problemele pe care le ai acum să te ocolească. Lucrurile nu stau chiar așa, trebuie să te confrunți, dar în același timp să nu fii conflictual.

Rac

O veste minunată își va face loc să apară în această săptămână în fața ta. Poate fi vorba despre mulți bani, un copil sau anumite câștiguri pe diferite planuri. Fi atent la persoanele care au un interes vis-a-vis de tine, pentru că spre sfârșitul săptămânii ați putea avea o dezamăgire.

Leu

Schimbarea și ruperea monotoniei și rutinei zilnice te vor ajuta să treci cu bine peste lunile care urmează. Ești demoralizat și dorești să apară persoane noi în viața ta. Trebuie să îți schimbi grupul de prieteni, locuința sau serviciul.

Fecioară

Săptămâna va începe aglomerat pentru tine. Va trebui să  să faceți cumpărături neobișnuite, deci planul financiar vă este afectat, dar vă dați seama că de acum încolo nu tot ceea ce se vede trebuie cumpărat. Spre sfârșitul săptămânii îți vei da seama că familia este locul unde dorești să fii și că ea îți oferă cea mai mare liniște, dar vrei să câștigi mulți bani anul acesta pentru planurile tale, deci trebuie să găsești un echilibru.

Balanță

Muncești extrem de mult pentru a fi printre cei care își ating scopurile și visele. Ai grijă să nu pierzi între timp esența lucrurilor, să te concentrezi și pe cei dragi și să nu devii obsesiv, trebuie să fii în total echilibru.

Scorpion

Reușite peste reușite în anul anterior. Acum, sperați la mai multe realizări și succese, dar simțiți că sunteți epuizați. Cel mai bine este să puneți în balanță ceea ce doriți să faceți cu ceea ce aveți deja și să fiți chibzuit.

Săgetător

Consideri că îți merge bine pe toate planurile. Îți sugerăm să ai grijă la viața sentimentală pentru că alegerile anterioare pot să te facă să regreți ceea ce ai făcut și mai mult, poți să suferi dacă nu ești atent cum manageriezi viața de cuplu.

Capricorn

O săptămână de vis așteaptă să înceapă. Aveți câștiguri mari la început de an. Ține cont de cei din jur, ajută-l pe cel de lângă tine și succesul va fi de partea ta. Nu îți neglija familia și ai grijă de idealurile tale. Mai mult, sărbătorește și fii natural, te va ajuta pe plan psihic.

Vărsător

Problemele trebuie lăsate în urmă. Începutul de săptămână te face să fii gânditor și mai mult să găsești diferite soluții la actualul disconfort. Trebuie să fii rațional și foarte exact în ceea ce faci și reușitele vor apărea, iar dacă dorești să iei decizii radicale, nu ezita.

Pești

Aprecierile celor din jur te alimentează, dar nu țin prea mult. Îți dorești să demonstrezi că poți să realizezi tot ceea ce spuneai în trecut, dar pentru asta acum trebuie să faci câteva sacrificii pe care nu trebuie să le privești ca decădere, ci ca un pas înainte.

Karla Fanea

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calendarul zilei, altfel: 18 ianuarie (pamflet)

Publicat

În 1586 a murit Margareta de Parma (n. 1522). Era atât de grasă încât a fost botezată o șuncă după ea…

În 1733, a fost adus la o gradină zoologică din Boston primul urs polar prezentat public vreodată în SUA. Ku Klux Klanul like that!

În 1778, exploratorul englez James Cook a ajuns aproape de Insulele Sandwich (Hawaii). De la Sandwich la Cook-ing show n-a mai fost decât un pas. Și el a fost ingredientul principal …

În 1887, Lazăr Edeleanu reușește prima sinteză a amfetaminei la Universitatea Friedrich-Wilhelms. Na poftim! Noi avem tradiție în stupefiante și tineretul ăsta bovin o arde pe etnobotanice!

În 1911, americanul Elly, pilotând un avion “Curtis”, reușește prima aterizare pe o navă, cuirasatul “Pennsylvania”. Ultimele lui cuvinte au fost: ”Dă-te măăă!”

În 1997, exploratorul polar norvegian Børge Ousland reușește să traverseze pe jos, de unul singur, fără nici un ajutor, continentul antarctic, ajungând la baza neozeelandeză Scott de lângă Marea Ross Ousland. A plecat în expediție la 14 noiembrie 1996 din insula Berkner. În doua luni și patru zile a parcurs 2829 km. Săracu’ ce să facă dacă nu l-a luat nimeni la autostop?

Marius Aciu

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendarul zilei, altfel: 17 ianuarie (pamflet)

Publicat

În 1258, hanul mongol Hulagu ocupă Bagdadul, punând capăt califatului condus de dinastia Abbasizilor. După sute de ani, americanii ocupă din nou Bagdadul, de această dată cu fast-food-uri. Ai zice că orașul ăsta e capitala mondială HoReCa…

În 1377, Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma de la Avignon. Operațiunea e cunoscută și sub numele „Papa on Tour”…

În 1821 a fost redactat “Cererile norodului românesc”, document cu caracter constituțional. În cele peste 30 de puncte ale acestui act, se evidenția scopul revoluției de la 1821, ca fiind acela de a se pune capăt amestecului puterilor străine în treburile interne ale țării, ca și realizarea unor reforme. De atunci, lucrurile s-au mai simplificat. Acum cererile norodului sunt concentrate într-o singură propoziție: ”Să ni se deie!”…

În 1904, piesa de teatru Livada de vișini de Anton Pavlovici Cehov a fost interpretată în premieră la Moscova. În Ardeal a fost jucată sub titlul „Livada de pruni”, ca să fie sold out…

În 1917, SUA plătește Danemarcei 25 de milioane de dolari pentru Insulele Virgine Americane. Cam scumpe virginele și-n ziua de astăzi…

În 1945 are loc eliberarea orașului Varșovia de sub ocupația hitleristă și totodată intrarea lui sub ocupație sovietică…

În 1992, în timpul vizitei din Coreea de Sud, primul ministru japonez, Kiichi Miyazawa, cere scuze pentru forțarea femeilor coreene la sclavie sexuală în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Supraviețuitoarele i-au răspuns: ”Da’ lăsați, nu-i cazul! Noi trebuie să vă mulțumim”…

Marius Aciu

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate