Connect with us

EVENIMENT

„Bursucul” își laudă INTERUL: E cel mai bun număr 8 din România. CFR Cluj mai are nevoie de un MIJLOCAȘ defensiv

Publicat


panagiotis tachtsidis

„Bursucul” îl laudă pe Panagiotis Tachtsidis și îl consideră cel mai bun număr 8 din România. Jucător cu echipe precum Genoa, Torino, Cagliari, Olympiacos și Nottingham Forest în CV, grecul a ajuns la CFR Cluj în vara lui 2023, adus liber de contract după un sezon petrecut în Emiratele Arabe Unite, la Khor Fakkan.

„Interul nostru titular care este tehnic este Tachtsidis. Cred că este cel mai bun număr 8 din România, cel mai tehnic. Lângă el, tot timpul trebuie să fie un jucător mai defensiv.

„Bursucul” își laudă INTERUL: E cel mai bun număr 8 din România. CFR Cluj mai are nevoie de un MIJLOCAȘ defensiv

De asta joacă Muhar, e puțin mai defensiv și mai agresiv. Dacă ar fi să joc cu Tachtsidis și cu Păun, ei sunt 2 jucători de atac și ar fi foarte greu de rezolvat balanța echipei.

Trebuie să găsim un mijlocaș… poate Fică, a jucat foarte bine, dar nu cred că este atât de agresiv. Dar dacă nu va veni nimeni, lupta se va da între Fică, Păun și poate Artean. Dar sper să găsesc un jucător acolo.

În același timp, am mare încredere în Fică, a jucat senzațional în acest sezon”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă care a urmat victoriei cu Maccabi Petah Tikva, citat de GSP.

Cota de piață a lui Tachtsidis se ridică la 750.000 de euro.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Georgiana Teodorescu, europarlamentar AUR: „Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi?”

Publicat

Georgiana Teodorescu, europarlamentar AUR, lansează o serie de critici și întrebări privind studiile Elenei Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale.

„Candidații pentru alegerile prezidențiale din acest an au o foarte mare problemă, din ceea ce văd, cu privire la școlile absolvite. Primul a fost Marcel Ciolacu, cel care fuge și nu își prezintă diploma de BAC. De ar fi fost singurul mai ziceam.

Georgiana Teodorescu, europarlamentar AUR: „Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi?”

Dar, ce am sesizat, este că fix întruchiparea corectitudinii, a progresismului, idolul USR-ului, doamna Elena Lasconi, are foarte mari deficiențe când vine vorba de educație. Mai exact, potrivit CV-ului de pe pagina primăriei Câmpulung, ea ar fi absolvit liceul Pedagogic ”Sabin Drăgoi” din Deva în 1990 și –  doar se deduce – s-ar fi înscris la facultate în 1996, absolvind-o în 2001. Formularea din CV este cu adevărat interesantă, lăsând loc de speculații, mai ales în contextul unor zvonuri destul de consistente potrivit cărora ar fi studiat de fapt la Universitatea Ecologică ”Traian” din Deva, particulară și la acel moment neacreditată, drept pentru care doar și-ar fi susținut examenul de licență la ASE București.

Ipoteza, care între timp s-a confirmat printr-o investigație de presă, este cu atât mai plauzibilă cu cât în perioada facultății ea era și corespondent local al PRO TV, iar în acea perioadă transmitea întotdeauna din zona Deva – Valea Jiului, unde și locuia, în timp ce ASE se afla la București. Conform investigației Newsweek, ar fi avut chiar note submediocre – 5 și 6, și și-ar fi susținut licența (la ASE, într-adevăr) la 3 ani de la absolvire, în 2004. Mediile finale ale celor 4 ani: Anul I – 6,92; Anul II – 6.40; Anul III – 6,53; Anul IV – 6,92; Anul V – 7,92; media generală a celor cinci ani – 6,93. Iar competențele de limba engleză sunt la același nivel (nota 6,80).

„Ne putem pune întrebări și în privința liceului”

Având în vedere aceste informații legate de studiile sale universitare, evident că ne putem pune întrebări și în privința liceului pe care l-a absolvit, asta dacă e să ne raportăm la discuțiile referitoare la diploma de bacalaureat a lui Marcel Ciolacu.

Așadar, pe lângă Marcel Ciolacu care trebuie să își arate diploma de Bacalaureat, ar trebui să i se ceară în spațiul public inclusiv doamnei Elena Lasconi, dacă tot suntem la faza de verificare a diplomelor candidaților, să prezinte public diplomele de absolvire a liceului și respectiv a facultății? Eventual cu tot cu foile matricole, dacă tot umblă în sertarul cu acte.

„Ori avem transparență, ori nu!”

Suplimentar, poate doamna Lasconi eventual să explice cu ce s-a ocupat între 1990, data la care a absolvit liceul, și 1995, an în care obține, oficial, primul ei job – la postul de radio T5 ABC din Hațeg? Pentru că acești cinci ani pur și simplu nu există în documentele oficiale.

Așteptăm cu mare interes ce are de spus domnia sa. Ori avem transparență, ori nu!”.

Citește mai departe

POLITICA

Marius Lulea (AUR): Incompetența guvernării PSD-PNL afectează direct viața românilor și agravează dependența de importuri

Publicat

Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, critică dur politica agricolă a României, susținând că țara este împovărată de importuri masive de alimente din cauza unei guvernări iresponsabile. El acuză actuala conducere PSD-PNL de lipsă de competență și de gestionarea defectuoasă a resurselor naționale.

„România dispune de o suprafață agricolă considerabilă (aproape 15 milioane de hectare), cu terenuri de înaltă calitate, care ar putea hrăni cel puțin 100 de milioane de oameni.

 Marius Lulea (AUR): Incompetența guvernării PSD-PNL afectează direct viața românilor

Cu toate acestea, din cauza unei politici agricole dezastruoase, importăm anual produse alimentare și animale în valoare de aproape 10 miliarde de euro.

Astfel, nu doar că nu suntem capabili să hrănim alte națiuni, dar importăm cantități masive de alimente.

Guvernarea PSD-PNL, una dintre cele mai iresponsabile din ultimii 100 de ani

Guvernarea PSD-PNL, reprezentată de Ciolacu și Ciucă, se dovedește a fi una dintre cele mai iresponsabile din ultimii 100 de ani, mascând actuala criză prin împrumuturi masive. Specialiștii, inclusiv cei din partidele de guvernare, știu foarte bine că cei care astăzi pretind că guvernează România nu au competențele necesare pentru a conduce țara eficient.

Este evident că nu știu ce măsuri să adopte și nu se pricep la guvernare. Lipsa de viziune și incapacitatea de a implementa politici coerente și sustenabile sunt motivele pentru care țara se află într-o criză profundă, iar resursele noastre sunt gestionate defectuos.

Această incompetență afectează direct viața cetățenilor și agravează dependența de importuri”.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Ziua Internațională Alzheimer, marcată la Cluj. Campanie de testare gratuită a memoriei și maraton

Publicat

Consiliul Județean Cluj și Primăria Cluj-Napoca marchează Ziua Internațională Alzheimer printr-o serie de evenimente, inclusiv o campanie de testare gratuită a memoriei și un Maraton al Memoriei.

Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj organizează în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, o serie de evenimente dedicate „Zilei Internaționale Alzheimer”.

Activitățile, menite să sensibilizeze comunitatea la problematica bolii Alzheimer

„Sunt activități extrem de benefice, care răspund unor nevoi reale. Ceea ce urmărim este să contribuim la limitarea efectelor acestei afecțiuni cu o incidență tot mai ridicată. În acest scop, ne propunem să oferim clujenilor servicii sociale de calitate, adaptate în permanență necesităților comunității”, a decalarat Alin Tișe, președintele forului administrativ județean.

Activitățile programate sunt menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituțiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer și să promoveze serviciile oferite de cele două instituții partenere la nivel local și județean.

Programul evenimentelor

Evenimentele se vor desfășura în perioada 19-23 septembrie 2024, după următorul program:

Joi, 19 septembrie 2024, pe stadionul Cluj Arena, între orele 16.00-18.00, va fi organizat un Maraton al Memoriei & Flash Mob. Acesta cuprinde o probă pentru copii – de 400 m și una pentru tineri, adulți și seniori – de 1200 m.

Vineri, 20 septembrie 2024, între orele 9.00-12.00, va avea loc o campanie de testare gratuită a memoriei, în contextul diagnosticării precoce a bolii Alzheimer. Campania se va desfășura în următoarele locații din municipiul Cluj-Napoca:

  • Centrul Comunitar Județean Cluj, Str. Albert Einstein, nr. 14, Cluj-Napoca
  • Centrul de Zi pentru Seniori nr.1, Str. Șt. O. Iosif,  nr. 1-3, Cluj-Napoca
  • Centrul de Zi pentru Seniori nr. 2, Str. Decebal, nr. 21, Cluj-Napoca
  • Centrul de Zi pentru Seniori Mărăști, Str. Aurel Vlaicu, nr. 3 A, Cluj-Napoca
  • Centrul de Zi pentru Seniori Observatorului, Str. Observatorului, nr. 1-3, Cluj-Napoca.

Ziua Porților Deschise la Centrul Comunitar Județean Cluj

Luni, 23 septembrie 2024, în intervalul orar 10.00-13.00, va fi organizată, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj, de pe str. Albert Einstein, nr. 14, Ziua Porților Deschise.

Pentru a participa la activitățile interactive organizate în cadrul evenimentelor, doritorii se pot înscrie online, AICI.

Activitățile dedicate „Zilei Internaționale Alzheimer” se adresează întregii comunități, fiind un prilej excelent de a comunica propria experienţă, de a discuta şi de a învăţa împreună. Bolnavii Alzheimer şi aparţinătorii acestora au nevoie de acces la servicii de calitate, de o varietate de soluţii concrete și de modele de intervenţie integrate pentru a oferi suport personalizat celor afectaţi de această boală.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mircea Abrudean: Secretariatul General al Guvernului sprijină digitalizarea și debirocratizarea administrației publice

Publicat

Contractul pentru Cloud Dedicat, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, a fost semnat astăzi la Guvern. Cu această ocazie, secretarul general al Guvernului Mircea Abrudean a subliniat angajamentul SGG pentru procesul de digitalizare și debirocratizare.

Achilleas Kanaris, CEO Vodafone Romania și Dragoș-Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, au semnat miercuri, la Palatul Victoria, în prezența prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, contractul pentru componenta de Cloud Dedicat a Cloud-ului Privat Guvernamental, proiect care face parte din investiția „Implementarea infrastructurii de Cloud Guvernamental” din cadrul Componentei 7 din PNRR.

Contractul are o valoare de aproximativ 100 milioane de euro, cu TVA inclus, iar câștigătorul licitației organizate de STS, Vodafone România, va folosi tehnologie Microsoft.

Mircea Abrudean: SGG sprijină digitalizarea și debirocratizarea administrației publice

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, a fost prezent la eveniment, alături de alți oficiali ai statului.

„Secretariatul General al Guvernului, prin Comitetul pentru e-guvernare și reducerea birocrației, sprijină procesul de digitalizare și debirocratizare a administrației publice și face eforturi continue de la centrul Guvernului, de a coordona și monitoriza procedurile și etapele care se desfășoară la nivelul instituțiilor statului pentru a migra digital servicii publice și a le face accesibile cetățenilor și mediului privat”, a declarat secretarul general al Guvernului.

Platforma de cloud guvernamental, complet operațională la 31 decembrie 2025

Platforma de cloud guvernamental va deveni complet operațională la 31 decembrie 2025 și va necesita fonduri totale de 374,73 milioane de euro (1,86 miliarde de lei), acoperite prin PNRR.

Marcel Ciolacu: „Din punctul meu de vedere, nu doar ca prim-ministru, ci ca simplu cetățean, digitalizarea administrației este printre cele mai importante lucruri, atunci când spunem că vrem o țară ca afară. O țară în care statul este în slujba cetățeanului, nu invers!

Prin semnarea acestui contract astăzi, toate serviciile publice oferite de instituții vor fi într-un singur loc, iar românii vor putea accesa toate serviciile publice digitale printr-un click pe telefon sau pe calculator. Și, cel mai important, toate instituțiile vor vorbi aceeași limbă și vor funcționa în același sistem informatic, într-un mod securizat, la cele mai înalte standarde globale.

În același timp, unind într-un singur sistem informatic toate instituțiile, facem economii la buget și aducem eficiență pentru fiecare român și pentru fiecare companie din România”.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax