Connect with us

ACTUALITATE

Bucurie pentru copii! WonderPuck aduce iar la Cluj magia spectacolelor dedicate lor

Publicat


WonderPuck aduce din nou la Cluj magia spectacolelor pentru copii cu ocazia celei de-a patra ediții a Festivalului stradal.

„Păpuși gigant, aeronava cu baloane, teatru pe roți, spectacole și concerte vor lua în stăpânire centrul Clujului între 11 și 13 septembrie, când este programată cea de-a patra ediție a Festivalului stradal WonderPuck. Va fi o ediție în format restrâns, cu reguli și restricții, însă promite multe bucurii pentru micii spectatori clujeni.

Evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc de această dată atât în Piața Unirii, cât și în curtea Muzeului de Artă și în cea a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, precum și la castelul de la Bonțida.

Festivalul Stradal „WonderPuck” este organizat în colaborare cu Asociația ESUA și Fundația LIONS International, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

„Accesul va fi liber pentru toată lumea”

Ediția din acest este organizată conform normelor de igienă și distanțare socială, având ca scop principal siguranța spectatorilor și organizatorilor.

Evenimentul oferă un program complex de educație prin cultură menit să formeze gustul estetic atât al celor mai mici spectatori, cât și al întregii familii. În cele 3 zile pline de experiențe culturale de excepție, accesul va fi liber pentru toată lumea, în limita locurilor disponibile pentru fiecare locație.

WonderPuck aduce familia împreună în fața magiei păpușilor, poveștilor, teatrului, dansului, muzicii și a expozițiilor în aer liber.

„Greutatea spectacolului are în spate farmecul aparte al artistului”

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 11 septembrie, în Piața Unirii, cu un spectacol nonverbal cu păpuși gigant prezentat de Teatrul pentru copii si tineret Colibri din Craiova, Magic Puppet din Cluj-Napoca, Teatrul Pe Roți din Arad, Pukima (Polonia-România) și Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca.

De la ora 17, la Scena Mare din Piața Unirii va putea fi urmărit spectacolul „MAGITOT sunt eu”, prezentat de Teatrul Dramaturgilor Români din București.

Greutatea spectacolului are în spate farmecul aparte al artistului, comedia de calitate și faptul că publicul pășește în lumea lui, uitând de problemele cotidiene.

Profesor de actorie și magie, actor, magician și prezentator – toate acestea, amestecate cu umorul specific, îl fac pe MAGITOT să fie un extraordinar entertainer. Câștigător al premiului de originalitate în cadrul emisiunii Românii au talent, MAGITOT vine la Teatrul Dramaturgilor cu un super spectacol interactiv de magie și comedie.

„MAGITOT sunt eu” este un spectacol potrivit pentru toate vârstele – educativ pentru copii, fascinant pentru adulți – aduce spectatorilor o oră de veselie și bună dispoziție.

Programul complet al festivalului va fi disponibil pe www.wonderpuck.eu și pe https://www.facebook.com/wonderpuckcluj/.

Evenimentul se va desfășura în condiții de maximă siguranță pentru întreaga familie și locurile vor fi limitate.

Accesul la toate evenimentele WonderPuck 2020 se va face pe baza rezervării de bilete cu valoare zero, linkul va fi anunțat în curând.

Reguli și măsuri de siguranță pentru publicul WonderPuck ediția a 4-a

Participarea la evenimentele din cadrul Festivalului stradal WonderPuck 2020 presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea prezentului regulament:

•        Asumarea riscurilor pe care le presupune participarea la festival se va face de către TOȚI participanții: spectatori, echipă și furnizori de servicii.

•        NU le va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, secreții nazale, stare generală modificată) şi nici a celor care înregistrează temperatura peste 37,3° grade Celsius. Dacă temperatura înregistrată este mai mare de 37,3°C, aceasta va mai fi măsurată din nou o singură dată, după câteva minute.

•        Accesul spectatorilor va fi permis NUMAI cu condiția purtării măștii (medicale/ non-medicale). Purtarea măştii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Pentru protecție, OBLIGATORIU masca trebuie să acopere gura şi nasul.

•        La intrare, spectatorii își vor DEZINFECTA mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de organizatori.

•        Cei care refuză să le fie verificată temperatura sau refuză purtarea măştii NU vor avea acces în locație.

•        DISTANȚA fizică între spectatorii așezați pe scaune va fi de doi metri. Măsura nu li se aplică persoanelor care fac parte din aceeași familie.

•        În toate zonele de aşteptare (la intrarea la evenimente, la toaletă sau la ieşirea de la evenimente) participanţii trebuie să păstreze DISTANȚA de minimum 1,5 metri.

•        Este INTERZISĂ schimbarea poziţiei scaunelor.

•        Este permis EXCLUSIV consumul alimentelor sigilate și/sau ambalate individual în perimetrul evenimentelor din cadrul festivalului.”



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Sute de cereri de teste de paternitate la Cluj. Pot fi cerute de instanță, ori de persoane fizice, în condiții speciale

Publicat

paternitate

Medicul genetician, conferențiar al UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Andreea Cătană, care lucrează la Laboratorul de analize medicale al rețelei de clinici naționale Regina Maria, a fost invitatul podcastului Human Hub din această săptămână, realizat de Cristina Pintilie – Șendrea. Cătană a vorbit, printre altele, și de testele de paternitate, despre care a spus că sunt, deja, uzuale.

Cu o simplă analiză de sânge, spune medicul genetician, se pot afla extrem de multe lucruri, de la predispoziția pe care o are fiecare persoană de a dezvolta forme ale unor boli grave, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, până la propunerea unui tratament personalizat în cazul cancerelor, colaborarea cu medicii oncologi fiind una dintre specializările laboratorului.

De asemenea, se pot face recomandări privind creșterea calității vieții, inclusiv pentru cazul persoanelor care sunt predispose la obezitate, pe baza unei analize denumite nutrigenică.

Maximă confidențialitate

Despre testele de paternitate, Cătană a declarat că sunt deja uzuale, de la începutul funcționării laboratorului înregistrându-se foarte multe cazuri, cel puțin unul pe săptămână. Acestea sunt făcute însă în condiții maxime de confidențialitate.

În ceea ce privește testele ADN așa zise comerciale, care se pot comanda pe internet, Andreea Cătană spune că acestea sunt, în general, corecte, dar nu reprezintă diagnostice.

”Informațiile trebuie introduse într-un context clinic, adică interpretate de către un medic și nu acceptate așa cum sunt ele primite”, a precizat geneticianul clujean.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. 32 de pompieri clujeni au plecat în misiune în județul Galați. Ajută locuitorii după inundații

Publicat

galați

Joi dimineață, 2 ofițeri, 16 subofițeri și 14 soldați de la toate detașamentele ISU Cluj au fost trimiși spre zonele afectate de inundații din județul Galați. Pompierii clujeni vor contribui la efortul comun al structurilor de intervenție din toată țara, în vederea minimalizării pagubelor produse de inundații.

”De asemenea, pe parcursul zilei de miercuri, opt camioane din cadrul ISU Cluj, ISU Arad și ISU Bihor au încărcat materiale de la unul dintre depozitele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale din județul Ilfov.

Mai exact, este vorba despre 500 de paturi, 500 de saltele, 500 de perne, 500 de saci dormit, 1.000 fețe de pernă și 1.000 de cearșafuri.

Acțiunea face parte dintr-o mobilizare rapidă și coordonată la nivel național, în scopul oferirii de ajutor umanitar și suport logistic pentru cetățenii din regiunile afectate de inundații.

Reamintim faptul că, în județul Galați acționează, în sprijinul salvatorilor din județ, aproximativ 1.000 de pompieri aparținând unităților subordonate IGSU”, arată ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Maraton de film în aer liber, food trucks cu specific internațional, DJ set și alte surprize, la PICNIC în Iulius Parc

Publicat

Picnic în Iulius Parc

Nu-ți face planuri weekend-ul acesta pentru că Iulius Mall te invită la PICNIC, un concept marca Street Food Festival, unde te vei bucura de DJ set-uri electrizante, mâncare cu specific internațional și seri de film în aer liber.

Vino în acest final de săptămână în Iulius Parc și bucură-te de trei zile pline de preparate delicioase, muzică bună și atmosferă de festival!

Maraton de film în aer liber, food trucks cu specific internațional, DJ set și alte surprize, la PICNIC în Iulius Parc

PICNIC este locul de întâlnire și celebrare al comunității, plin de experiențe multisenzoriale, activități inedite și momente de neuitat.

În perioada 20 – 22 septembrie 2024, în Iulius Parc ești așteptat la PICNIC, un eveniment inedit, unde te vei bucura de muzică, bunătăți gastronomice și filme în aer liber. Evenimentul are loc în intervalul orar 12.00 – 23.00, iar intrarea este gratuită.

 

Mâncare delicioasă şi DJ set-uri în aer liber

Experiența culinară internațională este asigurată de food truck-uri cu preparate desăvârșite.

Picnic în Iulius Parc

Vineri, de la ora 16.30, pe scena din Iulius Parc va urca DJ VOLT, iar DJ Optick va mixa de la ora 20.00.

Sâmbătă, eTy va seta mood-ul de la 16.30, iar de la 20.00, Mihai Popoviciu va fi la platane.

Duminică, de la ora 16.30, vor răsuna mixtape-urile lui AURIKA, iar de la 20.00 scena îi va aparține lui DJ Antenna.

Maraton „Pirații din Caraibe”

Un alt punct de atracție al festivalului este zona de Outdoor Cinema, unde iubitorii de film sunt așteptați în cele trei seri, de la ora 20.00, la un maraton cu „Pirații din Caraibe”.

Vineri va rula „Perla Neagră”, sâmbătă, „Cufărul omului mort”, iar duminică ajungem alături de Jack Sparrow „La capătul lumii”.

PICNIC are și o zonă dedicată copiilor, plină cu activități distractive și creative, precum facepainting.

Vino împreună cu cei dragi la PICNIC în Iulius Parc și bucurați-vă de un weekend plin de energie!

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj-Napoca, ÎNFRÂNGERE cu Beșiktaș Istanbul, în ultimul amical înainte de startul sezonului

Publicat

U-BT Cluj câștigă primul meci al finalei cu CSM CSU Oradea

U-BT Cluj-Napoca a pierdut miercuri, cu scorul de 92-90, amicalul cu Beșiktaș Istanbul, ultima partidă înainte de startul sezonului.

Conform unui comunicat al clubului clujean, din punct de vedere statistic, clujenii au avut procentaje de 56% din interiorul semicercului, 27% de la mare distanță și 74% de la linia de pedeapsă.

U-BT Cluj-Napoca, ÎNFRÂNGERE cu Beșiktaș Istanbul, în ultimul amical înainte de startul sezonului

Totodată, au izbutit 37 de recuperări și au distribuit 15 pase decisive.

Cele mai multe puncte le-au avut Zavier Simpson (27) și Kevin Hervey (20).

„A fost un meci foarte bun de pregătire, o partidă disputată. Am jucat împotriva unei echipe foarte bune din EuroCup. Ne-a lipsit puțin fizicalitatea, care vine printr-o rotație cât mai lungă. Aici s-a simțit absența lui Karel Guzman. Una peste alta, a fost un meci extrem de util. Am arătat caracter, am avut și ultima aruncare, pentru a câștiga. Nu asta este important, ci mai degrabă contează ce putem învăța în vederea primului meci oficial”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT.

Prima partidă a sezonului pentru U-BT este programată în 25 septembrie, împotriva celor de la Cedevita Olimpija Ljubljana, în EuroCup.

Foto: Arhivă

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax