Connect with us

ACTUALITATE

Bombardierii zăpezii la Băișoara. Sar peste coada de 30 min. la telescaun, angajații nu fac nimic. Turiștii rămân cu gust amar

Publicat


coada buscat baisoara

După un început de sezon 2021-2022 mai puțin fericit pentru schiori, cu vânt puternic, ploi și vreme mai călduroasă, iată că pârtiile din Cluj încep să funcționeze la capacitate maximă. Însă jumătate dintr-o zi frumoasă poate fi consumată de așteptare la stațiunea Băișoara, atât la blocajele din trafic, cât și la cozile de la telescaun. La toate astea pun capac ”specialii”, care sar peste coadă și se urcă direct pe instalație, sub privirile complice ale angajaților, care nu le spun nimic.

”Mi se pare inadmisibil, să vă bateți joc de noi în halul acesta. Am cumpărat un abonament de o zi, sperând că putem face mai mult de 11 urcări. Nu am reușit.

În aceste condiții să vezi cum unii nu stau la coadă, ba chiar sunt dirijați de angajații plătiți din banii noștri… Manifestați o lipsă de respect față de clientul plătitor de bilet tolerând aceste lucruri.

Nu mă interesează cine erau persoanele respective. Unul dintre angajați motiva, că ar fi ”cu treabă”.

Nesimțitul cu geacă de jandarmerie montană și amicul său cu fes portocaliu nu cred că se aflau ”cu treabă” pe acolo, ei făcând agrement la fel ca toți fraierii de la coadă. Și aveau timp și de small-talk cu angajatele de la casă. Fiindcă ei erau speciali: săreau coada și porțile de acces. Cu ajutorul direct al celor doi angajați de la scaun.

Și organizarea ”fluxului special” este evidentă: pentru ei era disponibilă o potecă amenajată, în dreapta benzilor de acces.

Am schiat în multe stațiuni din Austria și Tirol. Nu am văzut nicăieri ca autoritățile locale, de stat sau școlile de schi să aibă acces privilegiat.

Faptul că cei d ela coadă nu au protestat, că oamenii nu își exprimă frustrarea, nu înseamnă că nu ne deranjează.

Per total, am rămas cu un gust amar și cu convingerea că pentru un schi relaxant e mai bine să pleci din România, acolo unde toți sunt tratați la fel și corect pentru banii lăsați la casierie”, a spun un turist.

Acesta a și surprins în imagini scenele respective, pe care le-a trimis administratorilor pârtiei, însă momentan nu a primit vreun răspuns.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Clujean trimis 30 de zile după gratii. A furat bani și acte din mai multe mașini parcate

Publicat

De

Un bărbat de 35 de ani a fost reținut de polițiștii din Dej pentru 24 de ore și ulterior arestat pentru 30 de zile după ce a comis mai multe furturi din mașini.

Documentarea polițiștilor a condus la stabilirea faptului că, în perioada 1 – 11 noiembrie 2023, acesta ar fi pătruns în interiorul a 3 autoturisme, parcate pe diferite străzi din Dej.

Clujean trimis 30 de zile după gratii. A furat bani și acte din mai multe mașini parcate

Potrivit polițiștilor, acesta a furat din autoturisme borsete cu documente și bani, cauzând un prejudiciu de 4.369 de lei.

Totodată, în noaptea 14 spre 15 februarie 2024, bărbatul ar fi pătruns în interiorul unui autoturism, închis dar neasigurat, de pe strada Orizont, și a furat un plic cu suma de 2.450 de lei.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 7.000 de lei, fiind recuperat în proporție de 50%.

După ce a fost reținut de polițiști, bărbatul a fost prezentat instanței, care a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujenii învață să mănânce SĂNĂTOS. Ce înseamnă un meniu PERSONALIZAT

Publicat

Un nou concept în alimentația sănătoasă s-a lansat la Cluj-Napoca. Este vorba de meniul personalizat. Firma care-l promovează are puncte de lucru deschise în 21 de orașe din România, de curând intrând și pe piețele din Ungaria și Anglia.

Livrarea se face la domiciliul clientului, meniul pe o zi întreagă, conceput astfel încât să însumeze numărul de calorii aferente programului pentru care a optat acesta.

FOTO. Clujenii învață să mănânce SĂNĂTOS. Ce înseamnă un meniu PERSONALIZAT

Meniurile sunt concepute astfel încât sa te ajute sa pierzi în greutate în mod sănătos. Acestea sunt hrănitoare și echilibrate, potrivite perfect siluetei pe care ți-o doresti. Există meniuri fără lapte, ouă și carne, fără carne dar cu lapte și ouă dar și meniuri care conțin carne, însă niciodată prăjită.

Necesarul zilnic se situează între 1.300 și 2.700 kcal, în funcție de vârstă și efortul depus.

Există mai multe feluri de meniu: Slăbește Sănătos, Menține-te Fit, Crește Masa Musculară, Fit & Detox, Business Lunch, Vegan Business Lunch, Intermittent Fasting, Low Carb Keto, Vegetarian+Pește, Vegan de Post, Junior Fit și Protein.

Noul concept de meniu personalizat te ajută să-ți construiești propriile tale preferințe culinare folosind produsele firmei, astfel încât să se potrivească perfect nevoilor tale.

Pentru aceasta, un nutriționist este pregătit să ofere cele mai bune sfaturi legat de ingrediente și cantitate, în funcție de dorințele clientului.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Bogdan Pivariu: Am demarat proiectul pentru CANALIZARE nouă în Tăuți, în valoare de 12.700.000 de lei

Publicat

bogdan pivariu facebook

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a demarat proiectul pentru o nouă canalizare în Tăuți. în valoare de 12.700.000 de lei.

„Am semnat zilele acestea contractul de începerea lucrărilor la un proiect ambițios: Realizarea canalizării în satul Tăuți.

VIDEO. Bogdan Pivariu: Am demarat proiectul pentru CANALIZARE nouă în Tăuți, în valoare de 12.700.000 de lei

Această investiție, în valoare de 12.700.000 de lei, va transforma fundamental calitatea vieții în satul Tăuți, oferindu-le locuitorilor acces la un sistem de canalizare modern și eficient. Proiectul, cu o durată estimată de execuție de 20 de luni, include construcția unei rețele extinse de 6627 de metri de canalizare.

Pentru a asigura funcționarea optimă a acestui sistem, vom instala 4 stații de pompare și 334 de cămine de racordare, garantând astfel că fiecare gospodărie va beneficia de servicii de canalizare de cea mai înaltă calitate.

Investițiile în infrastructura de bază, cum ar fi sistemul de canalizare, sunt esențiale pentru sănătatea publică, pentru protejarea mediului înconjurător și pentru promovarea dezvoltării durabile a comunității noastre.

Avem un angajament față de comunitatea din Florești, un pas către un viitor în care toți locuitorii să se bucure de condiții de viață la standarde ridicate”, a scris Pivariu.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ca la RALIU pe autostrada Transilvania. 50 de șoferi AMENDAȚI pentru viteză. Unul „zbura” cu peste 200 de kilometri pe oră

Publicat

De

radar bun

Poliţiştii de la Biroul Autostrăzi A3 Turda-Borș au scos radarele pe raza județelor Cluj și Mureș. Au fost date 137 de sancțiuni, dintre care 50 pentru depășirea limitei legale de viteză. Un șofer a primit o amendă de 3.300 de lei pe loc.

Ca la RALIU pe autostrada Transilvania. 50 de șoferi AMENDAȚI pentru viteză. Unul „zbura” cu peste 200 de kilometri pe oră

50 de șoferi au fost amendați într-o singură zi pentru că circulau cu vitetză prea mare pe autostrada Transilvania. Printre ei și „vitezomani” care s-au făcut remarcați.

Astfel, potrivit IPJ Cluj, polițiștii au înregistrat cu aparatul radar un conducător auto care rula cu viteza de 203 kilometri pe oră, pe tronsonul Târgu-Mureș – Câmpia Turzii.

A fost aplicată o sancțiune de 3.300 de lei, iar dreptul bărbatului de a conduce vehicule a fost suspendat pentru 120 de zile.

În „top” a urcat și un șofer care a fost depistat pe tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu circulând cu mașina cu o viteză de 195 de kilometri pe oră. Acesta a fost amendat cu suma de 1.485 de lei și a rămas fără permis pentru 90 de zile.

Pe același tronson de autostradă, păolițiștii au depistat și un alt șofer care conduce mașina cu 188 de kilometri pe oră.

Și acesta a fost amendat cu 1.485 de lei, iar dreptul de a conduce vehicule i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 de zile.

Amenzi de peste 53.000 de lei

Peste 180 de autovehicule verificate de polițiști în urtma acțiunii pe A3.

În urma abaterilor constatate de polițiști au fost aplicate 137 de sancţiuni, dintre care 50 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Au fost reţinute 7 premise de conducere, 6 dintre acestea pentru nerespectarea regimului de viteză, dar şi 5 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 53.460 de lei.

Foto: IPJ Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax