Connect with us

EVENIMENT

BILANȚ/ Curtea de Apel Cluj, eficiență maximă, peste media națională

Publicat


Curtea de Apel Cluj, ca instanță de sine stătătoare, a înregistrat, în ceea ce privește eficiența instanțelor, un indice de operativitate de 100,7%, care este cu mult peste media națională la nivelul curților de apel de 98,7%. 

Potrivit bilanțului Curții de Apel Cluj care a avut loc vineri în sistem online performanța din 2020 a depășind-o și pe cea din anul 2019, când indicele de operativitate al Curții de Apel Cluj, ca instanță de sine stătătoare, a fost de 100,4%.

Indicii de operativitate reflectă eficiența activității unei instanțe, fiind calculată ca raport între numărul dosarelor nou intrate și numărul dosarelor soluționate și motivate în același interval de timp.

Cu totul remarcabile sunt rezultatele obținute de judecătorii Tribunalului Specializat Cluj care, în condițiile unei încărcături pe judecător ce depășește cu o sută de dosare media pe țară, a avut cel mai mare indice de operativitate din țară, de 136,6%. De asemenea, Tribunalul Maramureș este raportat la același indice, pe locul 5 din cele 50 de Tribunale, cu un procent de operativitate 105,1%.

Act de justiție eficient

„Toate aceste performante remarcabile, relevate de raportul de bilanț, sunt rezultatul efortului doamnei judecător Denisa Băldean, președinte al Curții de Apel Cluj în anul 2020, al fiecărui judecător, al fiecărui grefier, funcționar public sau persoană ce deservește instanțele din raza Curții de Apel Cluj.

Efortul depus în anul 2020 a fost unul cu atât mai remarcabil cu cât s-a desfășurat în condiții de stres accentuate, de grijă și preocupare nu doar pentru sănătatea personală, ci și pentru a celor din jur. În realizarea acestei reușite un rol fundamental l-a avut și buna colaborare cu procurorii, avocații și părțile din proces, care s-au adaptat noilor provocări, au înțeles contextul deosebit, fapt ce a permis instanțelor și judecătorilor să își desfășoare activitatea, cu rezultate remarcabile în condițiile date.

Felicit întregul colectiv al instanțelor de pe raza Curții de Apel Cluj pentru aceste rezultate, le mulțumesc pentru solidaritate, determinate și profesionalism și îi asigur de întregul sprijin al echipei de conducere a Curții de Apel Cluj pentru realizarea unui act de justiție eficient și de calitate, in folosul cetățeanului”, a declarat judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Curții de Apel Cluj.

Informații de măsurile anti-COVID diseminate de presă

La rândul său, Lucian Marian, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Cluj, a spu că un rol important în reușita performanţei instituției l-a avut si presa.

”Ne-a ajutat să diseminăm informații esențiale despre măsurile luate de conducerea curții în pandemie, astfel încât cetățenii să le înțeleagă și să se poată conforma acestora, în scopul bunei desfășurări a activității.

Mulțumesc reprezentaților mass media pentru buna colaborare avută în decursul anului 2020 și îi asigur de întreaga noastră deschidere și colaborare și pentru viitor pentru comunicarea de informații de interes public”, a declarat Marian.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Cum s-a produs accidentul de pe Splaiul Independenței din Cluj. Doi șoferi au fost răniți și transportați la spital

Publicat

De

Accident Splaiul Independenței Cluj-Napoca

Două persoane au fost rănite în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineața pe strada Splaiul Independenței din Cluj-Napoca.

Potrivit polițiștilor, vinovat de producerea accidentului a fost un șofer care nu a adaptat viteza la condițiile de drum.

Cum s-a produs accidentul de pe Splaiul Independenței din Cluj. Doi șoferi au fost răniți și transportați la spital

Accidentul a avut loc în jurul orei 08.30.

Din activitățile de cercetare efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că un autoturism condus dinspre strada Plopilor înspre strada Barițiu, de un bărbat de 59 de ani din Cluj-Napoca, ar fi pătruns pe sensul opus de mers pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Acesta a intrând în coliziune cu un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 54 de ani, tot din Cluj-Napoca.

În urma coliziunii, cei doi bărbați au fost transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În urma testărilor cu aparatul etilotest, rezultatele au reieșit negative.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la Dej, pe strada Baia Mare. Flăcările de la o anexă gospodărească au cuprins și o casă

Publicat

De

Icendiu la Dej

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la o anexă gospădărească de pe strada Baia Mare din Dej.

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej intervin pentru a lichida incendiul.

Incendiu la Dej, pe strada Baia Mare. Flăcările de la o anexă gospodărească au cuprins și o casă

Potrivit ISU Cluj, flăcările s-au extins parțial și la casa de locuit, afectând o suprafață aproximativă de 80 de metri pătrați.

Acționează la fața locului două autospeciale cu apă și spumă. Au fost trimise în sprijin și echipajul de la Punctul de Lucru Gherla, respectiv o ambulanță SMURD.

Până acum, nu sunt persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. UPDATE. Accident cu două mașini pe Spaiul Independenței din Cluj-Napoca. Ambii șoferi au ajuns la spital

Publicat

De

Accident Splaiul Independenței

Un accident de circulația a avut loc sâmbătă dimineața pe strada Splaiul Independenței din Cluj-Napoca

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca sunt cei care au intervenit la accident.

Accident cu două mașini pe Spaiul Independenței din Cluj-Napoca. O persoană a ajuns la spital

În accident au fost implicate două autoturisme, rezultând o victimă.

Mai exact, un bărbat de aproximativ 55 de ani, conștient și cooperant, a fost transportat la spital.

La misiune au luat parte două autospeciale cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă.

UPDATE

Din activitățile de cercetare efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că un autoturism condus dinspre strada Plopilor înspre strada Barițiu, de un bărbat de 59 de ani din Cluj-Napoca, ar fi pătruns pe sensul opus de mers pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Acesta a intrând în coliziune cu un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 54 de ani, tot din Cluj-Napoca. În urma coliziunii, cei doi bărbați au fost transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În urma testărilor cu aparatul etilotest, rezultatele au reieșit negative.

Citește mai departe

EVENIMENT

Spitalele din subordinea Consiliului Județean Cluj care asigură permanența în perioada sărbătorilor

Publicat

Unitățile sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj vor asigura permanența pe întreaga durată a minivacanței prilejuite de sărbătorile care se apropie, respectiv Nașterea Domnului Iisus Hristos și Revelionul.

În scopul menținerii continuității activității și a actului medical, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii (Str. Moților nr. 68) vor funcționa, în intervalul 25 – 29 decembrie a.c. și 1 – 7 ianuarie 2025, secțiile clinice Pediatrie I, II și III, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, ATI, Psihiatrie Pediatrică, Neonatologie Prematuri, precum și Laboratorul Radiologie și Imagistică Medicală și Unitatea de Primire a Urgențelor. De asemenea, părinților li se reamintește posibilitatea de a apela oricând, în regim non-stop, serviciul de call center pentru urgențe pediatrice ALOPEDI 0364-917.

Programul de sărbători al spitalelor din subordinea CJ Cluj

În cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” (Str. B.P. Hașdeu nr. 6) permanența va fi asigurată, în perioada 25 – 29 decembrie a.c. și 1 – 7 ianuarie 2025, prin intermediul liniilor de gardă ale secțiilor terapie intensivă, chirurgie toracică și pneumologie.

Totodată, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (Str. Iuliu Moldovan nr. 23) vor funcționa, în zilele de 25 – 29 decembrie a.c. și 1 – 7 ianuarie 2025, liniile de gardă pe spital, terapie intensivă și camera de gardă.

Spitalul Clinic de Recuperare (Str. Viilor nr. 46-50) va asigura permanența, în perioada 25 – 29 decembrie a.c. și 1 – 7 ianuarie 2025, prin intermediul liniilor de gardă ale secțiilor terapie intensivă, cardiologie, neurologie, ortopedie și chirurgie plastică.

Nu în ultimul rând, Centrul de Permanență situat pe Aleea Băița va funcționa în regim de 24 de ore din 24.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax