ADMINISTRAȚIE
ATENȚIE, șoferi. Trafic deviat pe ruta Cluj-Florești, de săptămâna viitoare. Încep lucrările la pasajul de la Spitalul Regional



Șoferii care circulă pe direcția Cluj-Florești se pot aștepta la trafic și mai aglomerat, de săptămâna viitoare. Modificări temporare în fluxul de circulație, odată cu începerea lucrărilor la pasajul de la viitorul Spital Regional.
Primarul Emil Boc a anunțat că, în prima etapă a lucrărilor, traficul nu va fi restricționat în privința numărului de benzi – se vor păstra patru benzi, câte două pe fiecare sens –, însă acestea vor fi deviate ușor, pentru a permite începerea lucrărilor la structura pasajului. Concret, pe mijlocul DN1, în zona viitorului spital, vor fi montați stâlpii necesari construirii podului.
„Se vor amplasa stâlpi pentru a se putea realiza podul. De pe acum cerem scuze clujenilor aflați în trafic. Nu reducem numărul de benzi, se face o deviere. E normal și posibil să aibă loc o încetinire a traficului.
Și de aici, o posibilă aglomerare a acestuia. În consecință, trebuie să știe oamenii din timp pentru a putea să plece mai repede la serviciu sau să își actualizeze programul. Repet, nu se diminuează numărul de benzi ci doar se modifică sistemul de benzi pe partea unde se lucrează la pasaj”, a declarat primarul Emil Boc, marți, la Ziua Live.
Circulația se păstrează pe 4 benzi
Practic, traseul va rămâne cel existent, însă benzile de mers, care rămân patru la număr, vor fi deviate ușor, astfel încât pe mijlocul părții carosabile să se poată efectua lucrări.
Lucrările vor fi desfășurate etapizat, iar cele patru benzi de circulație vor fi menținute pe întreaga durată a șantierului. Cu toate acestea, viteza va fi redusă în zona de lucrări, iar șoferii sunt sfătuiți să își ajusteze programul de deplasare.
„Nu se diminuează numărul de benzi. Tot patru benzi rămân, mă refer la perioada de lucru. Numai că două vor fi deviate pentru a se putea lucra la pasajul care se va face practic pe mijlocul DN1- ului”, a mai arătat Boc.
Relocarea utilităților a fost deja finalizată, dată cu emiterea avizelor de la CNAIR și Poliția Rutieră, cel mai probabil până marți, vor începe lucrările propriu-zise.
Amintim că, în prezent, pe DN1 Cluj-Florești au loc lucrări pentru lărgirea drumului la șase benzi, în cadrul lucrărilor la primul tronson al centurii metropolitane.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Un incendiu a izbucnit, marți, la un garaj de pe str. Munteniei din Cluj-Napoca. Focul, pornit de la un scurt circuit, s-a extins la o locuință și un foișor. O femeie de 52 de ani a suferit un atac de panică.
„Pompierii clujeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un garaj pe strada Munteniei. Intervin două echipaje de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca.
FOTO. INCENDIU la un garaj în Cluj-Napoca. O femeie a suferit un atac de PANICĂ
Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei defecțiuni electrice apărute într-un foișor și s-a extins cu repeziciune. Astfel, a fost distrus respectivul foișor, pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați.
De asemenea, s-au înregistrat pagube la o casă, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, fiind vorba despre acoperiș și fațadă. Au mai fost afectate două anexe învecinate, dintre care una folosită drept garaj. În interior nu s-a aflat însă vreun autoturism.
Pe parcursul intervenției, o femeie de 52 de ani a suferit un atac de panică și a fost evaluată de către echipajul SAJ, refuzând ulterior transportul la spital. La misiune au luat parte trei autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, încadrate de 14 pompieri”, a transmis ISU Cluj.
EVENIMENT
FOTO. Dotări de aproape un milion de lei pentru reducerea riscului de infecții la Spitalul de Copii din Cluj

Noi dotări la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii au fost achiziționate de Consiliul Județean, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.
Este vorba de trei tipuri de dotări destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.
Dotări de aproape un milion de lei pentru reducerea riscului de infecții la Spitalul de Copii din Cluj
„Sunt echipamente cu o importanță aparte pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate în cadrul Spitalului nostru de Copii. Dotările moderne și tehnologia de ultimă oră au un rol esențial în ceea ce privește furnizarea serviciilor de specialitate la standarde europene, în condiții de maximă siguranță și confort”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.
Astfel, Spitalul de Copii din Cluj dispune de:
- un sterilizator cu aburi sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului și echipamentelor medicale,
- cinci mașini de spălare-dezinfecție pentru biberoane și tetine,
- o mașină de spălat pentru instrumentar chirurgical, dispozitive și echipamente medicale.
Valoarea echipamentelor este de aproape un milion de lei, cu TVA inclus, și au fost achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.
EVENIMENT
Dan Petrescu (CFR Cluj), după egalul cu Dinamo: Măcar o dată în acest sezon să fi știut să ținem de REZULTAT

CFR Cluj a ratat șansa de a se apropia de liderul FCSB, după ce luni seara a remizat cu Dinamo pe Arena Națională. Clujenii au condus cu 1-0 din min.64 prin golul marcat de Korenica dar s-au văzut egalați în min.85, când Mărginean a reușit să înscrie după o bâlbâială colectivă a apărării. Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, s-a declarat nemulțumit de felul în care elevii săi au gestionat finalul de partidă.
„Nu am făcut un meci bun. S-a văzut că am jucat acum 4 zile, era o semifinală. Am intrat moi. Dinamo s-a odihnit, dar la fotbalul nu contează. Măcar o dată în acest sezon să fi știut să ținem de rezultat! Louis Munteanu a stat doar o dată pe jos. Ceilalți stau numai pe jos.
Dan Petrescu (CFR Cluj), după egalul cu Dinamo: Măcar o dată în acest sezon să fi știut să ținem de REZULTAT
La un meci cu „U” Cluj, au stat 15 minute pe jos. Suntem proștii proștilor și ne merităm soarta. Trebuie să mai faci lucruri din astea. Am făcut 1.000 de greșeli la fază fixă, nepermis la acest nivel. Era prima dată după mult timp când câștigam fără să dominăm. FCSB a știut să joace la rezultat, așa se câștigă un campionat, trebuie să știi să joci la rezultat.
Munteanu s-a simțit rău la stomac, a luat niște pastile, i-a fost mai greu să alerge. L-am întrebat mereu dacă e OK. Până nu e matematic gata, toate echipele speră. Sperăm la locul 1, toate echipele trebuie să spere la mai mult.
Soluțiile pe bancă au fost puține, avem 3 accidentați și parcă am avea 10. Au rămas 4 meciuri, sper că am învățat ceva, iar sezonul viitor să fim mai puternici. Dacă se câștigă un trofeu, e bine, la ce a fost la echipă. Voi nu știți ce a fost aici. Hermannstadt are un joc solid, știu ce vor, au antrenor de 4 ani.
Eu cred că vom deveni din ce în ce mai buni, sunt dezamăgit de rezultatul de azi, dar și de joc. Această echipă, asta e realitatea, nu poate să țină de rezultat”, a declarat Dan Petrescu.

Educația trebuie tratată ca o chestiune de siguranță națională. De calitatea școlii de azi depinde forța României de mâine – economică, democratică, culturală. Investiția în profesori, în copii și în adaptarea școlii la lumea reală este cea mai strategică decizie pe care o poate lua un stat responsabil.
DIRECȚII STRATEGICE ÎN EDUCAȚIE
Profesionalizarea resursei umane din educație
Creșterea motivației cadrelor didactice prin salarii competitive, formare continuă de calitate și promovare pe criterii meritocratice.
Dezvoltarea gândirii critice
Revizuirea programelor școlare și instruirea specifică a profesorilor pentru a încuraja gândirea independentă, argumentarea logică și capacitatea de analiză.
Corelarea educației cu piața muncii
Elaborarea, împreună cu mediul de afaceri, a unei strategii care să alinieze învățământul preuniversitar și universitar la nevoile economiei reale.
Investiții în educația timpurie
Construirea de creșe și formarea personalului calificat, ca parte a unui program național de sprijin pentru primele etape din viața copilului.
Combaterea abandonului școlar
Asigurarea de mese calde, transport școlar și alte măsuri sociale, precum și stimulente pentru cadrele didactice care predau în comunități vulnerabile.
—————————
MATERIAL PUBLICITAR POLITIC
Candidat: NICUȘOR-DANIEL DAN | contact@nicusordan.ro Bd Regina Elisabeta 38, sector 5, București
CMF 34250009 CPP A1B1C1D1E1