Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Ana Bogdan, CALIFICATĂ în sferturile Transylvania Open WTA 250 de la Cluj-Napoca

Publicat


Ana Bogdan s-a calificat miercuri, 7 februarie, în sferturile de finală ale Transylvania Open WTA 250, turneu disputat la Cluj-Napoca, în urma unui meci cu multe emoții și reveniri. Ea a întâlnit-o pe teren pe Erika Andreeva și a câștigat meciul cu un scor echilibrat de 6-4, 6-4.

 

Ana Bogdan: ”A fost un meci intens, mă așteptam să fie așa pentru că este o jucătoare puternică. Dar am fost foarte motivată să joc cât mai bine și să fac un meci frumos, un meci care în primul rând să îmi placă, și în al doilea rând să fie și eficient. Energia pe care o am aici și suportul din parte publicului sunt unice.”

Ana Bogdan, CALIFICATĂ în sferturile Transylvania Open WTA 250 de la Cluj-Napoca

Tot miercuri, Elisabetta Cocciaretto și Sara Errani s-au calificat în turul doi al turneului, în urma ultimelor meciuri din primul tur. Nuria Parrizas Diaz este prima jucătoare calificată în sferturile Transylvania Open. Ea a eliminat-o din turneu pe Anna Blinkova, câștigătoarea marelui titlu Transylvania Open WTA 250 în 2022, cu o victorie obținută în trei seturi. Tot un meci maraton a fost și cel dintre Arantxa Rus, favorita numărul unu a turneului, și Alizé Cornet: 4-6, 6-4, 6-0.

Jaqueline Cristian și Andreea Mitu s-au calificat miercuri în semifinalele de dublu! Ele le-au eliminat din turneu pe favoritele nr. 2 de pe tablou: Viktoria Hruncakova și Alexandra Panova, scor: 6-4, 4-6, 10-7.

Rezultatele meciurilor de miercuri, 7 februarie:

QF – [WC] J. Cristian (ROU) / A. Mitu (ROU) d. [2] V. Hruncakova (SVK) / A. Panova 64 46 10-7

R16 – [1] E. Hozumi (JPN) / M. Ninomiya (JPN) d. O. Kalashnikova (GEO) / S. Murray Sharan (GBR) 64 61

R16 – H. Dart (GBR) / T. Mihalikova (SVK) d. I. Khromacheva / M. Kolodziejova (CZE) 60 75

R16 – [3] I. Gamarra Martins (BRA) / Y. Sizikova d. A. Anshba / Y. Wickmayer (BEL) 64 62

R16 – [1] A. Rus (NED) d. [Q] A. Cornet (FRA) 46 64 60

R16 – [8] A. Bogdan (ROU) d. [Q] E. Andreeva 64 64

R16 – N. Parrizas Diaz (ESP) d. [3] A. Blinkova 61 36 64

R32 – [5] E. Cocciaretto (ITA) d. [Q] E. Arango (COL) 60 61

R32 – S. Errani (ITA) d. C. McNally (USA) 62 64

Joi, 8 februarie, continuă meciurile din turul II. Partida zilei pentru fanii din România este cea dintre Jaqueline Cristian și Clara Tauson.

Programul meciurilor TERENUL CENTRAL – start ora 11.00:

[5] E. Cocciaretto (ITA) vs [Q] H. Dart (GBR) A. Sevastova (LAT) vs [6] E. Avanesyan NB 3:30 PM S. Errani (ITA) vs [2] T. Maria (GER) NB 6:00 PM C. Tauson (DEN) vs J. Cristian (ROU) C. Osorio (COL) vs K. Pliskova (CZE)

Programul meciurilor TERENUL 2 – start ora 11.00:

[4] A. Bondar (HUN) / K. Zimmermann (BEL) vs E. Lechemia (FRA) / O. Nicholls (GBR) C. McNally (USA) / A. Muhammad (USA) vs [3] I. Gamarra Martins (BRA) / Y. Sizikova After suitable rest [1] E. Hozumi (JPN) / M. Ninomiya (JPN) vs H. Dart (GBR) / T. Mihalikova (SVK)

În total, 32 de jucătoare concurează la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. Cinci jucătoare din România se află pe tabloul principal de simplu al Transylvania Open WTA 250 au mai rămas Ana Bogdan, Jaqueline Cristian.

Bilete și acces

Cei care doresc să vină la Transylvania Open pot achiziționa bilete sau abonamente de pe site-ul entertix.ro. Costul lor variază între 65 și 190 de lei și oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc.

Cea de-a patra ediție a turneului de tenis din Cluj-Napoca are loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile se joacă indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare concurează la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267.082$.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Clujeanca Maria Borconi a împlinit 100 de ani. Fosta învățătoare a primit cadouri de la primarul Emil Boc

Publicat

De

Clujeanca Maria Borconi vizitată de Emil Boc la împlinirea vărstei de 100 de ani

Clujeanca Maria Borconi, care fost învățătoare, a împlinit 100 de ani. Ea a fost vizitată joi de primarul Emil Boc, care i-a dus cadouri și o diplomă, în numele clujenilor.

„Sunteți un model de viață pentru toți clujenii”, i-a spus Emil Boc, care a și complimentat-o.

Clujeanca Maria Borconi a împlinit 100 de ani. Fosta învățătoare a primit cadouri de la primarul Emil Boc

Maria Borconi a primit flori, un coș cu bunătăți, o diplomă, dar și suma de 2.000 de lei, cadouri pe care Primăria le oferă clujenilor care aniversează un secol de viață

Maria Borconi a venit la Cluj-Napoca în 1947.

Prin „mâna ei” au trecut generații de elevi, dar Maria Borconi spune că „cea mai dragă școală” a fost și rămâne cea din Dâmbu Rotund, unde a fost învățătoare timp de 17 ani.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

USR Cluj a contestat mai multe candidaturi în Florești, Beliș și Tritenii de Jos în baza legii „Fără Penali în Funcții Publice”

Publicat

De

USR Cluj contestații candidaturi alegeri locale

USR Cluj a contestat, cu succes, mai multe candidaturi la alegerile locale în Florești, Beliș și Tritenii de Jos.

Principiul „Fără Penali” pentru care USR, împreună cu societatea civilă, a strâns în 2018 peste un milion de semnături se aplică, pentru prima dată, la alegerile din 9 iunie 2024.

USR Cluj a contestat mai multe candidaturi în Florești, Beliș și Tritenii de Jos în baza legii „Fără Penali în Funcții Publice”

USR Cluj se asigură, prin contestații și informări, că Legea „Fără Penali în Funcții Publice” este aplicată, arată membrii formațiunii politice într-un comunicat de presă.

Potrivit acestei legi, persoanele condamnate penal definitiv pentru infracțiuni comise cu intenție și pentru care s-a dispus pedeapsa cu închisoarea, pentru care nu a intervenit reabilitarea, nu pot candida pentru nicio funcție aleasă, la nivel local și național.

USR a obținut invalidarea mai multor candidaturi

În comuna Beliș, USR a contestat cu succes candidatura lui Viorel Matiș de la PSD pentru Consiliul Local, după ce biroul electoral de circumscripție îi invalidase acestuia candidatura pentru funcția de primar, dar, din eroare, nu și pentru cea de consilier local.

USR Cluj a obținut la Judecătoria Huedin invalidarea candidaturii lui Viorel Matiș, în baza legii Fără Penali.
Soluția a rămas definitivă la Tribunalul Cluj.

Contestații și la Florești și Tritenii de Jos

La Tritenii de Jos, candidatura lui Sașa Valer de la PSD a fost invalidată, ca urmare a informării transmise de USR Cluj către biroul electoral de circumscripție privind aplicarea legii Fără Penali.

Aceeași situație s-a întâmplat la Florești cu invalidarea candidaturii lui Horia Șulea.

Apel la cetățeni

„USR Cluj va urmări punerea în aplicare a legii Fără Penali, astfel încât nicio persoană care a suferit o condamnare penală pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, cu pedepse privative de libertate, pentru care nu a intervenit reabilitarea, să candideze.

USR nu doar că promovează legi care întăresc democrația, dar este activ în asigurarea respectării acestora. Legea <<Fără Penali în Funcții Publice>> a fost un pas major în reforma politică din România, iar USR continuă să fie în prima linie în aplicarea ei”, a declarat președinta USR Cluj, Oana Murariu (foto), deputat USR, membru în Comisia Juridică și cea care coordonează echipa de juriști a USR Cluj pentru monitorizarea aplicării legii Fără Penali.

Mai mult, USR Cluj face apel la cetățeni fie să conteste ei înșiși candidaturile care încalcă această lege, fie să sesizeze formațiunea politică cu privire la astfel de cazuri.

„Așteptăm ca toți cetățenii să se alăture eforturilor noastre de a asigura o administrație publică curată”, a adăugat Oana Murariu.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Joia Mare. IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a spălat picioarele a 12 preoți, cum cere tradiția

Publicat

De

Joia Mare. IPS Andrei spala picioarele

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a spălat picioarele a 12 preoți. Ceremonia din Joia Mare a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Ceremonia este un ritual păstrat cu sfințenie în amintirea spălării picioarelor Apostolilor de către Iisus Hristos, înainte de Cina cea de Taină.

 

Joia Mare. IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a spălat picioarele a 12 preoți, cum cere tradiția

Ritualul a avut loc la sfârșitul slujbei de Liturghie. IPS Andrei s-a încins cu un ștergar, a spălat picioarele celor 12 preoți și diaconi, după care le-a șters și le-a sărutat.

Ritualul spălării picioarelor este o invitaţie la smerenie şi un îndemn de a lua aminte că nu suntem unii mai mari decât alţii.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc: Aștept expertiza finală pentru strada Uliului. Noi am luat măsuri să protejăm și locuințele

Publicat

De

Emil Boc, soluții strada Uliului Cluj-Napoca

Emil Boc spune că expertiza finală privind cauzele alunecării de teren care a dus la suprarea unei părți din strada Uliului din Cluj-Napoca nu este gata.

Primăria a căutat soluții pentru a pune la dispoziția clujenilor rute alternative pentru a ajunge acasă, dar și pentru a proteja locuințele acestora.

Emil Boc: Aștept expertiza finală pentru strada Uliului. Noi am luat măsuri să protejăm și locuințele

În 1 Mai, primarul Emil Boc a convocat o ședință a Comitetului local pentru Situații de Urgență pentru strada Uliului, unde a avut loc o alunecare de teren care a dus la surparea drumului, în zona imobilului de la numărul 90.

Experții, a spus Emil Boc la Napoca Live, caută exact motivația alunecării de teren.

Trebuie condolidat dealul

„Nu știu când va fi gata expertiza, dar vor fi soluții mult mai complicate, având în vedere că toate dealurile Clujului au probleme”, a declarat Emil Boc, care a precizat că se poate să fie nevoie de piloni forați, cam s-a făcut pe strada Lombului, unde s-a forat la drum la 16 metri adâncime.

Ce măsuri s-au luat

Până la 1 Mai, a spus Boc, a fost creionată sursa alternativă de deplasare, pentru ca oamenii să ajungă acasă și s-a dispus consolidarea dealului.

Tot ieri, primarul a dispus reprezentanților companiilor de utiliăți, respectiv apă, gaz, electricitate, să monitorizeze în permanență zona.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax