Connect with us

ACTUALITATE

Alin Tișe taie masiv în numărul membrilor Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj

Publicat


Cu susținerea președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, miercuri s-a tăiat masiv în numărul membrilor Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj.

Dacă în trecut erau peste 40 de specialiști coordonați de arhitectul șef Claudiu Salanță, de acum înainte vor fi doar 9.

Alin Tișe a dorit o comisie mult mai ”suplă”, cu 15 persoane, ca să nu fie angajată în ”discuții interminabile” asupra unor proiecte.

Inițial proiectul de hotărâre viza specialiști de la mai multe instituții, unele având dreptul la trei propuneri plus supleanți.

Însă la finalul ședinței Consiliului Județean lista s-a scurtat, astfel încât a rămas în picioare câte un specialist de la următoarele instituții: Ordinul Arhitecților, Registrul Urbaniștilor, Facultatea de Construcții, Asociația Peisagiștilor, Facultatea de Geografie, Institutul Patrimoniului, Asociația Profesională a Urbaniștilor, plus o propunere din partea arhitectului șef.

Din următoarea comisie de urbanism vor face parte: Cornelia Trocaru, Radu Spânu, Vasile Fărcaș, Octav Olănescu, Titus Cristian Man, Vlad Negru, Ana Horhat și Sabina Leopa.

Alin Tișe a anunțat și că va cere Guvernului să modifice legislația astfel încât să nu mai răspundă președinții de CJ pentru deciziile acestei comisii.

”Potrivit legislației, eu răspund în instanță chiar dacă nu iau parte la decizie sau uneori arhitectul șef. Această comisie nu semnează niciun act, dar părerile ei stau la baza fundamentării deciziei arhitectuui șef. Este o anomalie să îți asumi ceva la care nu participi”, a spus Alin Tișe.

Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi ”pentru”.

Consilierii județeni ai USR PLUS s-au abținut de la vot întrucât nu au fost informați cu privire la acest punct care a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

INIȚIATIVĂ/ Bibliotecă de beletristică și non-ficțiune pentru studenții UMF Cluj-Napoca

Publicat

De

Organizația Studenților Mediciniști (OSM) din cadrul UMF Cluj-Napoca a reușit să implementeze, alături de Biblioteca UMF, Biblioteca de beletristică și non-ficțiune, secțiune care se regășește în cadrul Bibliotecii Hasdeu.

”Această inițiativă este dedicată vouă și a pornit din dorința de a vă oferi accesul la cărți care să vă ducă și într-o altă lume decât cea medicală, să vă arate cum funcționează alte domenii, precum și să vă ajute să aveți diferite idei pe care să le puteți dezvolta ulterior. Pentru început, am achiziționat pentru voi Colecția 100 de la Adevărul”, au spus reprezentanții OSM.

În noua bibliotecă există încă 3 sectoare disponibile pentru a primi cărți prin urmare, cei care au cărți pe care deja le-au citit și doresc să le împărtășească colegilor, au posibilitatea să le doneze acestei biblioteci.

”Cum? Duceți cartea/cărțile doamnelor bibliotecar din cadrul Bibliotecii Hasdeu, spuneți că doriți să le donați pentru Biblioteca de beletristică și non-ficțiune, iar dânsele se vor ocupa de restul. Toate cărțile din această bibliotecă vor putea fi citite pe bază de împrumut, pe o perioadă determinată, folosind legitimația de Bibliotecă UMF pe care o aveți”, au conchis reprezentanții UMF Cluj-Napoca.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Accident pe strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca. Unui taximetrist i s-a făcut rău și a intrat în stâlpii de protecție

Publicat

Un accident de circulație a avut loc cu puțin timp în urmă pe pe strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca. Potrivit celor relatate de un martor, unui taximetrist i s-ar fi făcut rău, a pierdut controlul volanului și a intrat în stâlpii de protecție.

„Era alb la față. Abia stătea pe picioare”, a spus acesta.

Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Revenim cu detalii.

FOTO: Info Trafic Cluj

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mașină răsturnată la intrare în Gilău, dinspre Huedin

Publicat

Un accident de circulație a avut loc cu puțin timp în urmă la intrare în Gilău, dinspre Huedin.

Potrivit primelor informații, o mașină s-a răsturnat. Nimeni nu a fost rănit.

Pentru moment se circulă doar pe o bandă în zona respectivă, traficul fiind ușor îngreunat.

FOTO: Info Trafic Cluj

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șoc pentru olteni înainte de derby-ul cu CFR Cluj. Unul dintre cei mai buni fotbaliști va lipsi

Publicat

Universitatea Craiova nu se va putea baza pe Andrei Ivan în derby-ul cu CFR Cluj de duminică, 11 aprilie, din ultima etapă a sezonului regulat.

Atacantul a suferit o ruptură musculară și va sta pe tușă aproximativ o lună.

Andrei Ivan este unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din lotul Universității Craiova, având evoluții din ce în ce mai bune în ultima perioadă.

În aceste condiții, Elvir Koljic are șase mari să fie titularizat, revenit recent după accidentarea care l-a ținut departe de teren peste 6 luni.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate