Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

Alexandru Crețu este aproape de a semna cu CFR Cluj

Publicat


CFR Cluj este în negocieri avansate pentru transferul lui Alexandru Crețu, mijlocaș defensiv aflat sub contract cu slovenii de la Maribor, scrie GSP.

După plecarea lui Djokovic, om de bază la mijlocul terenului pentru trupa din Gruia, CFR Cluj dorește să se întărească. Potrivit sursei citate, internaționalul român Alexandru Crețu are șanse mari să semneze cu CFR, clubul urmând să plătească aproximativ 250.000 euro pentru transfer.

„Da, sunt șanse mari să fie facut transferul, negocierile sunt pe ultima sută de metri”, a spus Zvonko Milojkovici, agentul fotbalistului.

Cine este Alexandru Crețu

Alexandru Crețu joacă pe postul de mijlocaș defensiv. În 2020, acesta a reușit să bifeze patru jocuri în tricoul naționalei de fotbal a României ca jucător al slovenilor de la Maribor.

Crețu a ajuns în Slovenia în anul 2017, de la Poli Iași, în schimbul sumei de 100.00 euro. Prima echipă pentru care a evoluat în prima ligă slovenă a fost Olimpija Ljubljana, urmând să fie cumpărat de Maribor un an mai târziu pentru aceeași sumă.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Bărbat prins în flagrant delict pe A3 în timp ce transporta țigări de contrabandă

Publicat

De

Un bărbat a fost prins de polițiști, pe Autostrada Transilvania (A3), în timp ce transporta țigări de contrabandă.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani din Satu Mare a fost depistat de polițiști pe tronsonul Nădășelu-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania. Oamenii legii au găsit în autoutilitara condusă de bărbat 200.000 de țigarete fără timbru fiscal, dar și suma de 7.600 de lei.

„La data de 30 aprilie, în jurul orelor 01:30, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A3 Turda-Borș, au interceptat în trafic, pe tronsonul Nădășelu-Câmpia Turzii A3 o autoutilitară condusă de un bărbat, de 40 de ani, din județul Satu Mare, despre care exista suspiciunea că ar transporta țigarete fără a avea aplicat timbru fiscal.

Polițiștii au confiscat țigările și 7.600 de lei

La controlul efectuat, polițiștii au constatat că acesta transporta 200.000 de țigarete, fără a avea aplicat timbru fiscal.

Totodată, au fost ridicați 7.600 de lei, descoperiți asupra acestuia.

Polițiștii au procedat la confiscarea întregii cantități de țigarete și a celor 7.600 de lei, în vederea continuării cercetărilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda”, a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat magistraților în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Vamal.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Inaugurarea oficială a 2 drumuri județene din Cluj. Alin Tișe: Trei comune vor trece într-o altă etapă de dezvoltare

Publicat

De

drumuri judetene Tișe

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a participat, marți, la inaugurarea oficială a două drumuri județene DJ 107P (DN 1) Gilău – Mărișel – (DN 1R) și DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, alături de primarii din Gilău, Mănăstireni și Mărișel.

”Drumul Gilău-Mărișel, de aproape 45 de km, este unul important pentru județul Cluj. Am realizat 15 poduri, 80 de podețe, 352 de accese în curțile oamenilor, am realizat rigole pe ambele părți ale drumului. Putem spune că este un drum care va duce la dezvoltarea zonei.

Lucrările au fost finanțate din fonduri europene de 20 de milioane de euro, iar noi vom continua în zonă și cu introducerea apei potabile pentru Mănăștireni- Râșca- Beliș și Mărișel.

Putem spune că o primă etapă de dezvoltare a acestei zone s-a încheiat, urmând ca aceste comune să treacă într-o altă etapă de dezvoltare”, a spus Tișe.

Ce au prevăzut lucrările

drumuri judetene

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R au fost executate în cadrul proiectului cu finanțare europeană având ca obiect „Modernizarea și reabilitarea Traseului județean 4 format din sectoare de drum ale drumurilor județene DJ 107P și DJ 107N, parte a Traseului Regional Transilvania de Nord” .

Operațiunile, în totalitatea lor, au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului de drum, realizarea a 352 de accese la proprietăți, 79 de podețe, 5,824 de kilometri de rigole de acostament, 9,543 kilometri de șanțuri și rigole pereate, 617 metri de rigole carosabile, precum și montarea de parapete metalici pe o lungime însumată de 15,236 kilometri.

De asemenea, au fost realizate lucrări de marcaje și semnalizare rutiere. Lucrările de reabilitare au vizat totodată și nu mai puțin de 14 poduri.

Lucrările au fost executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL și au o valoare totală de 104.960.152,90 lei (fără TVA).

 Alt proiect european

Un alt proiect european al Consiliului Județean Cluj, care a fost finalizat și recepționat, este cel care vizează lucrările de modernizare și reabilitare a drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău.

De o mare complexitate, lucrările s-au executat în baza proiectului având ca obiect ”Servicii de actualizare expertiză tehnică, proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, între km 36+050 și km 59+000, L=22,950 km”.

Astfel, în urma finalizării lucrărilor, sectorul de drum în lungime de aproape 23 de kilometri a fost, inclusiv, asfaltat integral.

Operațiunile au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului de drum, consolidarea a trei porțiuni instabile de drum, dar și lucrări de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii a nu mai puțin de șapte poduri.

De asemenea, au fost executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, precum și de semnalizare și marcaje rutiere.

Investiția, în valoare de 38.149.514,11 lei (fără TVA), a fost executată de SC Diferit AG SRL și a fost finanțată atât de la bugetul județului, cât și din fonduri europene.

Citește mai departe

EVENIMENT

A venit, n-a jucat, și-a luat banii și-a PLECAT. Cine o mai părăsește pe CFR Cluj

Publicat

felipe falco

„Bursucul” a luat-o încet. În calitate de nou antrenor la CFR Cluj, Dan Petrescu a început epurarea lotului, în perspectiva noului sezon.

După ce a decis că Petar Mamic este primul jucător pe care îl dă afară de la CFR Cluj, acum s-a hotărât și al doilea nume, scrie Spotmedia.

A venit, n-a jucat, și-a luat banii și-a PLECAT. Cine o mai părăsește pe CFR Cluj

Este vorba despre Filippo Falco (32 de ani), un fotbalist cu CV important, dar care nu este pe placul antrenorului campion în România.

Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, a anunțat plecarea lui Filippo Falco. „Nu va rămâne din vară. Dan Petrescu nu-l vrea”, a declarat Nelu Varga, conform iamsport.ro.

Fostul jucător al unor echipe precum Benevento, Bologna, Lecce şi Cagliari a ajuns la CFR Cluj în luna februarie a acestui an.

El este cotat la 700.000 de euro de către Transfermarkt.com.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. EXPLOZIE într-o garsonieră din Gherla, urmată de incendiu. Locatarii din bloc au fost EVACUAȚI

Publicat

De

Explozie garsonieră Gherla

O explozie urmată de un incendiu a avut loc în urmă cu puțin timp într-o garsonieră din Gherla.

Nu sunt informații până acum că ar fi vorba de victime, potrivit ISU Cluj. O femeie a făcut atac de panică și primește îngrijiri.

explozie

VIDEO FOTO. EXPLOZIE într-o garsonieră din Gherla, urmată de incendiu. Locatarii din bloc au fost EVACUAȚI

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Gherla și a Detașamentului Dej sunt cei intervin pe strada Mesteacănului din Gherla.

O explozie a avut loc într-o garsonieră situată la parterul unui bloc de locuințe, iar până acum nu au fost înregistrate persoane care să solicite consult medical.

La fața locului s-au alocat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, care au acționat pentru stingerea flăcărilor izbucnite în garsonieră.

explozie

La ora publicării acestei știri, încă erau verificate toate apartamentele din scara de bloc.

Locatarii blocului au fost evacuați, ca măsură preventivă.

La fața locului a intervenit și o autospecială pentru stingerea incendiilor din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherla.

Revenim cu amănunte.

Foto: Arhivă

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax