Connect with us

ACTUALITATE

ACUZE. Consultarea Publică pe PUG Ciurila este ilegală. Cererile și petițiile locuitorilor sunt ignorate. Vor urma BLOCURI

Publicat


ciurila

Mai mulți locuitori susțin că se actualizează Planul Urbanistc General (PUG) al comunei Ciurila, învecinată cu pădurea și aria protejată Făgetul Clujului, iar intravilanul se mărește cu peste 400 ha, până la limita ariei protejate.  Planul de extindere include construirea de cartiere rezidențiale până și pe pășunea cu arbori de acum, zonă degradată și cu risc mare de alunecare, dar și pe alte zone publice verzi, cum ar fi pășunea de la intrarea în satul Sălicea, la ieșirea din Făget, în lunca pârâului Pruniș și pe dealul din estul acestui sat.

”Tot acest intravilan vine peste o rețea de infrastructură ireal de subdimensionată nepotrivită nici pentru nevoile actuale ale satelor din comună”, arată Alina Chiriac, o locuitoare a comunei.

Potrivit acesteia peste 400 de ha, adică 3-4 sate în plus, vor veni pe o infrastructură (rutieră și de locuire) propusă doar pe hârtie, adică desenată.

”Rețea de gaze în schițe, când se știe că nu se poate implementa acest lucru.

Se insistă, de asemenea, pe construirea unui nod rutier A3 la KM 33, în dreptul satelor Pruniș și Ciurila, cu descărcare pe DJ107R și pe DC91. Și de la Sălicea prin Făget. Se plănuiește și un drum nou collector care va porni din Sălicea, va trece prin Făget (!) și va ajunge la Roata Făget. În ciuda refuzului locuitorilor și a argumentelor tehnice evidente împotriva acestui plan”, a mai spus aceasta.

Este afectat mediul natural

Femeia a explicat că toate aceste propuneri vor afecta mediul natural (ariile protejate din comună – Făgetul Clujului, Dumbrava), ecosistemele, biodiversitatea și specificul cultural rural tradițional al zonei. Dezvoltarea sustenabilă va fi compromisă iremediabil, poluarea va crește ireversibil.

Un nou Florești se naște. Din păcate, prețul acestui ultim eșec urbanistic va fi însuși Făgetul – plămânul verde al Clujului”, a menționat aceasta.

Cine suferă

Comunitatea este revoltată și și-a exprimat în repetate rânduri dezacordul cu aceste prevederi, au fost trimise petiții, sugestii, s-a insistat și obținut chiar și o dezbatere publică.

Dar nimic din ce au cerut locuitorii pentru protejarea mediului natural și cultural tradițional, dar și pentru menținerea și îmbunătățirea calității vieții în comună nu este luat în calcul.

Și acestea ar trebui să fie scopul real al unui act normativ de o asemenea importanță, nu îmbogățirea imobiliară a unor ”investitori” și dezvoltarea economică prin parcuri industriale.

”Am cerut protejarea Făgetului și declararea comunei sau a anumitor sate ca sit rural, avem încă deschisă o petiție cu aceste cereri și cu toate demersurile făcute. Mai multe petiții cu cereri pertinente de urbanism de calitate au fost depuse, dar sunt ignorate. Instituțiile ne ignoră pur și simplu”, a mai arătat locuitoarea din Ciurila.

Care este statusul actual

Conform spuselor unui consilier local din Ciurila, marți se încheie perioada de consultare privind proiectul de actualizare PUG Ciurila, deși începerea consultării publice nu a fost anunțată public pe site-ul primăriei și nici într-un alt mod.

Versiunea documentației publicate pe site în 3 august 2022 – data considerată implicit startul consultării publice – nu este sigur că este corectă, validă și finală.

În versiunea publicată în 3 august 2022, nu au fost luate în calcul nici unele dintre petițiile depuse în scris de locuitorii comunei, nici discuțiile de la dezbaterea publică din 16 iunie 2022.

Persoanele care au cerut să fie implicate în elaborarea actului normativ nu au fost notificate sau informate.

Locuitorii nu au fost băgați în seamă

Comunitatea este de părere că nimic din punctele de vedere, cererile, opiniile, petițiile, sugestiile pertinente făcute de locuitori nu au fost luate în calcul.

”Descarcarea autostradei A3 tot pe DJ107R si DJ107L se face. In Salicea, suprafata de intravilan in continuare creste de la 209,14 hectare la 464,45 hectare. In Pasunea, de la intrarea in sat, tot cartier rezidential se face. In continuare se pot construi doua unitati locative amplasate izolat sau cuplat daca suprafata parcelei este de minim 1500 mp.

Pe masuri de prevenire a poluarii fonice nu s-a introdus nimic. Statiile de epurare, platformele de deseuri, pietele volante, piațetele pentru evenimente comunitare, creșele, grădinițele, școlile, parcurile apar la nivel de povesti, dar nu apar pe hartile care se presupune ca fac sistematizarea acestor suprafete itnroduse in intravilan.

Deci? Concluzia? Nu. Punctele noastre, ale comunitatii, sunt complet ignorate. Dupa atatea demersuri. Dupa atatea discutii. Inadmisibil. Inadmisibil”, menționează Alina Zlati, fondatoarea comunității ”Ciurila în tranziție”.

Alte detalii

Documentația publicată conține greșeli grave de geografie, nume de părâuri care nu există în comună, altele sunt omise, de exemplu Pruniș.  Conține, de asemenea bucăți mari de text preluate din alte documente. Cu greșeli evidente. Precum și înșiruire de obiective teoretice de protejare a mediului fără nici o susținere prin măsuri concrete. Fără evaluarea obiectivă a realității.

Nodul rutier pe care în dezbaterea publică din 16 iunie 2022, locuitorii l-au respins cu vehemență, NU a fost scos din plan.

Nici drumul colector peste dealul extrem de degradat al Ciurilii nu a fost eliminat din planuri – lăsând astfel loc unei viitoare catastrofe naturale, asemănătoare cu degradarea și alunecările de la centura Vâlcele – Apahida, dar mai grav, pentru că alunecările vor veni peste satele Pruniș și Ciurila.

Și un drum comunal, DC91, de 5-6 m lățime intravilan, este considerat centură ocolitoare.

Nici parcul industrial Pruniș nu a fost scos din planurile scrise, doar din hărți.

Neconcordanțele sunt extrem de grave

De altfel, un parc industrial va putea fi construit pe doar 3000 mp și va putea avea o înălțime de 26 m – conform Regulamentului local de Urbanism.

Nici la intravilanul extins până la limita Ariei naturale Protejate Făgetul Clujului nu s-a renunțat.

Vor fi construite cartiere rezidențiale peste pășunea cu arbori și cu o biodiversitate extrem de valoroasă acum. Riscul de alunecare acolo este foarte mare – plan de alunecare de 10-20 m din cauza compoziției straturilor de sol, specialiștii știu aceste detalii, dar autoritățile nu sunt dispuse să ia nimic în calcul.

Nici nu s-a renunțat la prevederea de a construi duplexuri pe 1500 m, ceea ce va duce la un trend de construcții de tip Florești într-o zonă care încă păstrează specificul rural.

Și de asemenea, este prevăzut, fără să fie clar pe unde va traversa Făgetul, încă un drum colector care să unească Sălicea cu Roata Făget în paralel cu DJ107R.

Despre comunitate

Comunitatea Ciurila este una activă în viața socială a metropolei Cluj. S-a format în jurul unor inițiative de promovare a unui mod de viață sustenabil și de protejare a mediului și este formată atât din locuitori băștinași ai locului, dar și din generația nouă a celor care au căutat liniștea în zone mai departe de aglomerația orașului.

Locuitorii comunei socializează și se organizează pe grupuri de social media.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Publicat

De

Mașină arsă pe centura Vîlcele Apahida

O mașină a ars ca o torță pe centura Vâlcele Apahida. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, îndă au fost deteriorate și două panouri fonice de pe marginea drumului.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Apelul de urgență a venit în jurul orei 07:30, iar la fața locului s-a trimis o autospecială incendiilor, unde au găsit autoturismul arzând generalizat.

Ocupanții erau ieșiți din acesta.

Pompierii au lichidat imediat flăcările acționând cu două linii de furtun din direcții diferite. În urma incendiului s-au deteriorat și două panouri fonice amplasate pe marginea drumului.

Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment, iar cercetările preliminare arată că incendiul a pornit cel mai probabil de la o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.

Sursa foso și video: Info trafic Cluj Napoca și cert Transilvania

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

coregrafie

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan de 32 de elevi din clasele VII-XII, care au obținut 2 premii I, 5 premii II, 2 premii III și 7 mențiuni.

„Mă bucur că cei mai buni elevi de la clasele de coregrafie din țară au avut posibilitatea de a-și pune în valoare competențele și motivația de a face performanță, la această olimpiadă națională, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca.

Consider că desemnarea municipiului nostrum pentru desfășurarea acestei competiții a fost cea mai potrivită alegere, competitorii venind într-un oraș, în care se investește foarte mult în educație, care are universități de prestigiu și alte instituții de cultură unde pasiunea pentru artă ar putea să se concretizeze într-un parcurs academic și o carieră de success pe scenele instituțiilor de cultură clujene, de asemenea recunoscute pe plan intern și european.

Muncă și transpirație

Dansatorii știu de la vârste fragede că pentru atingerea performanței este nevoie de muncă multă și de transpirație, iar etica și disciplina din sala de dans își pun amprenta și asupra altor activități școlare, dansul oferind copiilor de toate vârstele oportunitatea de a-și dezvolta abilități utile, care să conducă la transformarea pasiunii în profesie.

De la stimularea dezvoltării creierului la îmbunătățirea abilităților cognitive, motorii și academice, precum și la promovarea dezvoltării emoționale și sociale, arta coregrafică reprezintă un stimul puternic în ceea ce privește formarea și dezvoltarea copiilor, implicând coordonarea mișcărilor, interpretarea muzicii, empatizarea si conectarea emoțională cu alți copii, dezvoltatarea expresivității și a creativității.

Juriu profesionist

De aceea, îi felicit pe toți elevii care au participat la această etapă națională, care le-a oferit ocazia de a evolua pe scenă, în fața unui juriu format din profesioniști, competiție din care cei care și-au gestionat mai bine emoțiile și interpretarea au câștigat premiile atribuite, conform regulamentului elaborat de Ministerul Educației”,a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Olimpiada Națională de Coregrafie a fost organizată de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia” Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie Gemina.

 

Citește mai departe

CULTURA

Prima expoziție Gustav Klimt prezentată în Cluj, la MINA Pop-Up, a fost văzută deja de peste 3.000 de clujeni, la Iulius Mall

Publicat

De

Expoziție Gustav Klimt în Cluj

„Gustav Klimt. The Immersive Show” este prima expoziție dedicată lucrărilor celebrului pictor austriac, cunoscut pentru operele sale simboliste și stilul Art Nouveau, prezentată la Cluj, în cadrul MINA Pop-Up, ediția itinerantă a muzelui imersiv al noilor arte.

Proiectul este prezentat de George. inovaţie BCR şi este organizat în parteneriat cu Iulius Mall Cluj, aflându-se în proximitatea centrului comercial, în parcarea Hotelului Univers T.

Prima expoziție Gustav Klimt prezentată în Cluj, la MINA Pop-Up, a fost văzută deja de peste 3.000 de clujeni, la Iulius Mall

Expoziția este o producție multimedia, cu proiecții 360, care cuprinde peste 60 de opere ale artistului din întreaga sa activitate, expuse în muzee din toată lumea.

Lucrările artistului prind viață și înconjoară spectatorii prin animații realizate de studioul de video-mapping Aural Eye, acompaniate de o muzică originală semnată de Alexei Țurcan. Spectacolul imersiv audio-video a fost lansat prima dată la București, în toamna anului trecut și a fost vizionat de un public format din peste 180.000 de copii și adulți.

Klimt, unul dintre fondatorii Secesiunii din Viena

Gustav Klimt a fost unul dintre fondatorii Secesiunii din Viena și a fost influențat de stilurile bizantine și est-asiatice. Cele mai cunoscute lucrări ale sale includ „Sărutul”, „Portretul Adelei Bloch-Bauer – Femeia în Aur” sau „Doamna cu evantaiul”, cea mai valoroasă operă de artă vândută vreodată la o licitație în Europa (iunie 2023).

Lucrările sale sunt cunoscute pentru utilizarea intensă a aurului și a modelelor decorative complexe, precum și pentru reprezentarea femeilor într-o lumină simbolică.

Expoziţia face parte din selecția de show-uri imersive, cu proiecții 360, ce pot fi văzute în cadrul MINA Pop-Up până pe 2 iunie 2024, alături de Lumea Subacvatică și Inner Constellations, la Iulius Mall Cluj.

Avatarul AI și oglinda neurală

Asemeni spațiului de la București, și cel dedicat ediției itinerante cuprinde mai multe tehnologii inovatoare. La intrare, vizitatorii sunt întâmpinați de MINA, un avatar cu inteligență artificială special pregătit pentru a oferi toate informațiile necesare celor interesați.

MINA a fost dezvoltată pe baza celor mai eficiente și mai noi modele de rețele neurale. Pe lângă ChatGPT, au fost integrați mai mulți algoritmi de inteligență artificială pentru fiecare componentă din pipeline-ul său, cum este și Audio2Face de la NVIDIA Studio, prin care chipul avatarului 3D se animă în timp real.

📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

Mișcarea pleoapelor, a buzelor, mimica îi permit să interacționeze cu publicul cât mai natural, prin faptul că este capabilă să audă întrebările, gândește răspunsurile și apoi le comunică. Experiența se desfășoară în timp real, iar utilizatorii pot purta o conversație cu un avatar umanoid futurist. MINA este realizată de Mihai Cojocaru și rec.on.

Neural Mirror este prima instalație interactivă artistică din România construită cu inteligența artificială.

„Oglinda” este concepută de către Alex Cioacă (dompro), cu ajutorul unor rețele neurale și al unui sistem de învățare aprofundat. Prin intermediul Neural Mirror, publicul poate experimenta un transfer în timp real a propriei imagini. Acest lucru înseamnă că, în timp ce vizitatorii îsi fac poză în oglindă, aceștia se vor vedea prin diferite stiluri grafice animate.

Proiectul itinerant marca MINA, Museum of Immersive New Art, prezintă arta digitală și noile tehnologii în trei mari orașe din România: Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, până la finalul acestui an.

Biletele pentru spectacolele MINA Pop-Up sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul oficial al muzeului, iar pentru mai multe informații și detalii despre program, accesați acest LINK.

Despre MINA

MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România.

Prin acest spațiu multifuncțional, dotat cu tehnologie de ultimă generație, extindem granițele colaborărilor multidisciplinare și internaționale care sprijină inovația și digitalizarea. MINA este un proiect conceput de One Night Gallery și Le Petit.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

Universitatea Craiova - CFR Cluj

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj, Zajkov, Bancu – Mekvabishvili, Crețu – Ivan, Houri, Baiaram – Markovic
REZERVE: Lazăr – Bana, Biesa, Căpățină, Cîmpanu, Danciu, Mateiu, Ndong, Raul Silva, Soiri
ANTRENOR: Costel Gâlcă

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Kresic, Camora – Keita, Muhar, Tachtsidis – Deac, Michael, Otele
REZERVE: Bălgrădean, Hindrich – Ajeti, Aussi, Avounou, Birligea, El Kaddouri, Fica, Filip, Manea, Radu, Serebe
ANTRENOR: Francisc Dican
ARBITRU: Istvan Kovacs

CFR Cluj obține victoria și păstrează șanse la locul secund în Superligă

Prima ocazie a partidei vine în minutul 11 când în urma unei lovituri de la colțul terenului, Ciprian Deac a trimis o centrare perfectă pentru Vasile Mogoș, dar acest reia slab balonul și trimite spre poartă, dar balonul este reținut fără probleme de Popescu.

Următoarea șansă de a marca aparține tot oaspeților care risipesc o nouă șansă din corner, Ciprian Deac trimite o centrare care ajunge cu noroc la același Vasile Mogoș, acesta trimite un voleu mai puternic decât prima dată, dar Popescu reușește o paradă de excepție și scorul rămâne 0-0.

Prima șansă a gazdelor vine în minutul 35 când Markovic în urma unor „fente” la marginea careului alege să tragă de pe loc, balonul fiind deviat de un fundaș al clujenilor ca mai apoi să fie respins de Sava.

Cea mai mare ocazie a gazdelor vine în minutul 40 când Markovic reușește o cursă în urma căreia a pasat în banda dreaptă pentru Houri ca mai apoi acesta să paseze înapoi atacantului Markovic care trimite un șut din prima, dar portarul Sava intervine salvator și păstrează poarta intactă, astfel scorul primei reprize rămâne 0-0.

Repriza secundă

Repriza secundă începe cu super ocazia echipei CFR Cluj care în minutul 50 realizează un atac pozițional în urma căruia Tachtsidis trimite o pasă perfectă printre fundașii adverși până la Ciprian Deac care preia din întoarcere și trimite cu piciorul stâng puțin pe lângă poarta gazdelor.

Replica gazdelor vine în minutul 60 și îl are protagonist pe Baiaram care primește un balon în 6 metri, prins între doi avdersari cu spatele la poartă alege să lovească balonul cu călcâiul, dar execuția nu-l surprinde pe Sava care reține balonul fără probleme.

Deschiderea scorului a venit în minutul 71 când Muhar a trimis o pasă pe sus pentru Birligea, dar acesta nu ajunge în posesia mingii, balonul fiind recuperat mai apoi de Tachtsidis care a trimis o pasă înapoi la același Birligea care trage printre picioarele lui Popescu și marchează, iar scorul devine 1-0 în favoarea clujenilor.

Asediul CFR-ului a continuat și după deschiderea scorului, Ciprian Deac a executat o lovitură liberă cu ajutorul căreia l-a servit perfect pe Otele care trimite cu capul spre poarta lui Popescu, dar acesta intervine crucial și respinge mingea în corner, urmând centrarea aceluiași Deac din lovitură de la colțut terenului, dar Birligea trimite balonul pe lângă poartă și scorul rămâne 1-0.

Ultima șansă a Universității Craiova a avut loc în minutul 87 când Crețu a trimis o centrare perfectă pentru noul intrat Pyry Soiri care a lovit balonul cu capul din 2 metri distanță de poartă, dar Sava intervine eroic și își salvează echipa ca mai apoi partida să se termine cu scorul de 1-0 în favoarea clujenilor care o egalează pe Universitatea
Craiova în clasament cu patru partide rămase de disputat.

Cosmin Olaru

Foto:  Facebook/ CFR Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax