Connect with us

EVENIMENT

70 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore la nivel național

Publicat


În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 70 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

1.044.919 pacienți au fost declarați vindecați.

Clujul a raportat 5 noi infectați, ajungând la o rată de incidență de 0,07 la mie.

În ultima zi au fost raportate de către INSP 97 de decese.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Două drumuri afectate de inundații din Cluj vor fi REFĂCUTE

Publicat

Consiliul Județean Cluj va demara refacerea a două sectoare de drum județean, grav afectate de fenomenele meteorologice de la sfârșitul săptămânii trecute. În acest scop, forul administrativ județean va folosi suma de 3.661.000 lei aprobată de Guvern, banii fiind alocați din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale.

„Este vorba, astfel, de drumul județean 161C, respectiv sectorul situat în localitatea Corneni, comuna Aluniș, între km 13+000 și km 13+960, unde se impun realizarea unei consolidări cu zid de sprijin precum și lucrări de refacere a sistemului rutier.

De asemenea, în urma ploilor torențiale care au afectat zona de munte a județului Cluj, drumul județean 107R, mai exact sectorul cuprins între Pârtia Buscat și unitatea militară de pe Muntele Mare, a suferit multiple degradări. În acest context, pe un sector în lungime de 11,3 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 47+350 și 58+650, Consiliul Județean va interveni în regim de urgență pentru refacerea sistemului rutier.

Lucrările de refacere a celor două drumuri județene vor debuta în perioada imediat următoare, după încheierea contractelor de execuție cu firmele contractoare”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 112.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns în țară. Acestea vor fi distribuite în centrele regionale

Publicat

De

O nouă tranșă de 112.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, produse de compania Moderna, au fost livrate vineri României.

Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost duse la București pe cale terestră.

În perioada următoare dozele vor fi distribuite în centrele regionale din țară.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, până în prezent, 1.592.400 de doze de ser de la Moderna au fost recepționate, iar 724.434 au fost utilizate pentru vaccinarea populației.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

ZI LIBERĂ dacă te vaccinezi! Președintele Iohannis a PROMULGAT legea

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

iohannis

Legea prevede că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 urmează să beneficieze, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, respectiv de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare, în cazul elevilor şi studenţilor.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, prevede actul normativ.

Potrivit legii, aceste drepturi se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare.

„Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi”, mai stipulează legea.

Aceste dispoziţii nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

„Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia”, conform legii.

Actul normativ vizează completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

CNCAV: Cum arată evoluția COVID-19 în Europa de la începutul verii! Numărul persoanelor infectate crește de o lună

Publicat

De

Centrul de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) prezintă evoluția infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul verii. Potrivit studiilor, din săptămâna 25, numărul de cazuri noi au început să crească.

Potrivit studiilor, cazurile noi de infecție au început o creștere abruptă din săptămâna 25, ajungând la ~ 2/3 din magnitudinea valului precedent.

Atât internările în ATI, cât și decesele sunt mult scăzute comparativ cu valul anterior, arată CNCAV.

De asemenea, media cazurilor noi din săptămâna 29 comparativ cu săptămâna cu media cazurilor din varful valului anterior este la ~ 60% ( ~2/3).

Media cazurilor internate în ATI din săptămâna 27 reprezintă 6% din media cazurilor noi aferente acestei saptămâni, respectiv 10% din media cazurilor noi aferente săptămânii 25 – 2 săptămâni în urmă, când a început creșterea valului.

Media deceselor din săptămâna 29 reprezintă 0.7% din media cazurilor noi aferente acestei săptămâni, respectiv 2% din media cazurilor noi aferente săptămânii 25 – 4 săptămâni în urmă, când a început creșterea numărului de cazuri.

Până în data de 20 iulie 2021, în Europa au fost vaccinate cu o doză 47% din populație și cu ambele doze 36%.

Vaccinarea rămâne singura soluție pentru a nu ajunge în spital

Concluziile, arată CNCAV sunt:

  • vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;
  • vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;
  • vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principala cale de a limita efectele pandemiei.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate