Connect with us

EVENIMENT

UDMR, dispusă să cedeze PNL postul de prefect la Cluj. Ce vrea la schimb

Publicat


UDMR este dispusă să cedeze PNL postul de prefect de Cluj, dar vrea la schimb un post similar, nu alte funcții în administrația locală sau centrală. 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni pentru Cluj24.ro că Uniunea vrea postul de prefect de Bihor în locul Clujului. Reacția vine după ce liderul PNL Cluj, eurodeputatul Damiel Buda, ceruse în ședința conducerii PNL, în BPN, inițierea de discuții cu UDMR pentru ca postul de prefect de Cluj să revină liberalilor.

Citește și PNL Cluj cere postul de prefect de Cluj pentru liberali. Se negociază cu UDMR

”Se poate schimba prefectul de Cluj cu cel de Bihor. Pentru noi nu era Clujul prima opțiune dar asta a ieșit în urma negocierilor. Se poate schimba prefectură cu prefectură, Bihorul cu Clujul, asta este singura posibilitate”, a spus Kelemen.

Acesta a precizat că UDMR nu are nicio dispută cu PNL, discuțiile pe marginea postului de prefect de Cluj fiind o problemă internă a liberalilor.

”Că nu a ales PNL Clujul, eu nu am ce face”

”Prima noastră opțiune de prefect a fost Bihorul. Relația noastră cu PNL la Cluj este una veche, încercată, când PSD a dorit să mergem cu ei la Cluj am refuzat și am mers cu PNL. Relația noastră este mai importantă decât poziția de prefect dar în acest moment aceasta ne revine nouă. Că nu a ales PNL Clujul, eu nu am ce face. Se poate schimba cu Bihorul”, a afirmat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă, în schimbul postului de prefect de Cluj UDMR ar accepta alte posturi în administrația locală sau centrală, liderul Uniunii a spus că lucrurile nu trebuie amestecate.

”Dacă deranjează un prefect de la noi, de la UDMR, poate fi de la USRPLUS”, a conchis Kelemen Hunor.

Citește și Tasnadi Szilard, noul prefect de Cluj din partea UDMR


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

De astăzi intră în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Publicat

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 15/05.03.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă.

Persoanele care sosesc în România din aceste țări vor intra în carantină, timp de 14 zile, la domiciliu sau locația declarată.

Lista intră în vigoare din 06.03.2021 ora 21:00.

Citește mai departe

EVENIMENT

Liderii PNL Cluj o dau la întors cu numirea prefectului UDMR. L-au contactat să îl felicite

Publicat

Liderii PNL Cluj s-au declarat revoltați față de numirea noului prefect din partea UDMR, în persoana lui Tasnádi Szilárd. Aceștia au catalogat gestul conducerii centrale a PNL drept o jignire fără precedent.

Cu toate că și-au exprimat inițial nemulțumirea, primarul Emil Boc și președintele PNL Cluj, Daniel Buda, l-au contactat pe noul prefect pentru a-l felicita cu privire la confirmarea în funcție.

Aceștia nu au participat la ceremonia de depunere a jurământului de către Tasnádi Szilárd, dar i-au trimis telefonic mesaje de susținere.

Primul care a făcut acest gest a fost primarul Emil Boc, urmat de viceprimarul Dan Tarcea și Daniel Buda.

”Le-am transmis la rândul meu mesaje de deschidere și doresc să îi asigur de acest lucru din partea mea”, a spus prefectul Clujului, Tasnádi Szilárd, pentru Cluj24.

Și Tișe are numărul meu

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a avut cele mai dure atacuri cu privire la acest subiect. El și-a încurajat colegii de partid să schimbe actuala conducere a liberalilor.

”Și Alin Tișe are numărul meu. Îi transmit și dânsului că ori de câte ori va avea nevoie de ajutor, îl voi sprijini, și sunt sigur că și eu voi avea nevoie de sprijinul dânsului pentru rezolvarea unor probleme”, a adăugat Tasnádi Szilárd.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 300 de câini de la un adăpost din Cluj, care urmează să fie evacuat, au nevoie urgentă de găzduire

Publicat

Peste 300 de câini de la un adăpost din Cluj, care urmează să fie evacuat, au nevoie urgentă de găzduire, potrivit unui apel făcut de către iubitorii de animale, pe rețelele de socializare. Mai sunt doar 8 zile până când adăpostul îngrijit de Radu Țărmure va fi închis.

În total aproximativ 1000 de câini se aflau în grija acestui adăpost situat pe Valea Fânațelor.

”EVACUAREA celor peste 800 de câini pe care îi deţin în ferma in care timp de 13 ani a functionat refugiul meu pentru animale abandonate a fost aprobată de către Judecătoria Cluj-Napoca. Deoarece termenul de evacuare este foarte scurt, eu nu dispun de un loc in care sa mut câinii, resursele mele fiind foarte limitate, va rog pe toti cei care puteti ajuta la găsirea urgenta a unor soluţii pentru relocarea câinilor, inclusiv darea în adopţie sau preluarea unora dintre ei sa ma contactati”, preciza Radu Țărmure.

Acesta a reușit, între timp, cu ajutorul iubitorilor de câini din mai multe țări, să ofere o bună parte dintre aceștia spre adopție către organizații din străinătate.

”Ultima revedere de la încă 31 prieteni blănoși care au părăsit refugiul! Vineri seara, am trimis alți 31 câini în Germania la mai multe organizații de bunăstare a animalelor. Principalul merit pentru identificarea colaboratorilor dar si pentru asigurarea finantarii transportului cainilor apartine doamnei Maritta Bruckbauer, careia ii multumesc din suflet pentru tot ajutorul dat!”, scria în februarie Radu Țărmure.

Citește mai departe

EVENIMENT

Vinerea vitezomanilor. Peste 20 de conducători au rămas fără permis la Cluj

Publicat

În cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri au depistat peste 20 de conducători auto care au depășit limita legală de viteză. Acțiunea s-a desfășurat în municipiul Turda și pe DN1 E60.

În intervalul orar 08.00-13.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au desfășurat pe DN1 E60 și pe raza municipiului o acțiune în scopul controlului și impunerii respectării normelor de circulație.

Astfel, au fost depistați și sancționați contravențional 24 de conducători auto care nu au respectat limitele legale de viteză, iar ca măsură complementară au fost reținute 21 de permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei la condițiile de drum, atât pentru siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic!

Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum reprezintă principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate