Connect with us

EVENIMENT

LIVE VIDEO/ Polițiștii clujeni protestează față de înghețarea salariilor în fața Prefecturii

Publicat


Polițiștii clujeni protestează miercuri în fața Prefecturii Cluj față de ordonanța emisă la sfârșitul anului trecut de înghețarea a salariilor. 

 

La protest sunt prezente aproximativ 35-40 de persoane care poartă mesaje scrise prin care își exprimă nemulțumirea față de măsura de înghețare a salariilor. Vuvuzelele și fluierele sunt nelipsite din arsenalul celor care protestează.

„Respect pentru militarii țării” sau „Onoare și demnitate pentru militari” sunt doar două din mesajele afișate de protestatari. S-a scandat „Mincinoșii, mincinoșii!”, „Hoții, hoții!” și „Rușine!”.

„Domnule prefect, ieșiți afară! Voi stați în fotolii calde, de piele. Ieșiți să vedeți cum se trăiește de fapt[…] Nu cerem măriri, cerem să fie respectată legea”, au mai spus cei aflați la protest.

„Scopul protestului este salarizarea polițiștilor, mărirea pensiilor pentru rezerviști și salarizarea ordinii și siguranței publice naționale. Guvernanții își bat joc, noi suntem pe ultimul loc, iar noi trebuie să ieșim să facem liniște, să apărăm cetățenii, suntem în prima linie și nu suntem respectați.

Să le fie rușine celor care conduc astăzi România! Înainte de alegeri au promis una și acum fac alta”, a spus unul dintre protestatari.

La protest au participat și membri ai Sindicatului grefierilor clujeni, Dicasterial.

O delegație a protestatarilor a fost primită de prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


CULTURA

A murit Aurel Coltor, președintele Asociației pentru Adevărul Revoluției Cluj

Publicat

Aurel Coltor, președintele Asociației pentru Adevărul Revoluţiei Cluj, a murit în cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie, la vârstă de 83 de ani. Cauza morții a fost un atac vascular cerebral, relatează Clujul Cultural.

Era de o bună perioadă grav bolnav și nu a participat din acest motiv la comemorarea a 31 de ani de la Revoluția din Cluj-Napoca.

Coltor a fost rănit la Revoluție în față Bisericii Sfântul Mihail, zona Anticariat (zona bar Diesel după 1989).

Refuzat de feseniștii care au preluat puterea și la Cluj, Coltor dorind să se pună umărul la democratizare, a decis să înființeze o asociație care să lupte pentru drepturile și memoria celor implicați în revoluția din Decembrie 1989.

Coltor a participat an de an la comemorări, lansări de carte, dezbateri și s-a ocupat timp de 31 de ani de problemele revoluționarilor, fiind unul din cei mai renumiți și tenace luptători pentru drepturile acestora.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Vizită surpriză la Cluj Napoca. Ambasadorul SUA, întâlnire cu reprezentanții unui ONG

Publicat

Conducerea Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) – proiect România Europeană a fost onorată să aibă în această seară, la Cluj, la American Corner, o întâlnire cu E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul Statele Unite ale Americii în România.

Am prezentat viziunea, obiectivele și proiectele ICDE și am discutat despre importanța parteneriatului strategic România-SUA în prezentat și în viitor.

La întâlnire a participat și consilierul cultural al ambasadei SUA, William J. O’Connor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Abonamente gratuite pe o linie pentru șomerii din Cluj-Napoca

Publicat

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. anunța că șomerii cu domiciliul stabil în Cluj-Napoca, care au indemnizația mai mică de 1000 de lei /luna sau sunt neindemnizați, beneficiază de abonament gratuit pe o linie în Cluj-Napoca.

Abonamentele gratuite se obțin de la Centrul de vânzare carduri situat pe Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 79A, de luni până vineri între orele 6:00 – 20:45.

Actele necesare emiterii abonamentului sunt:
a) Act de identitate (domiciliul stabil în Cluj-Napoca);
b) Carnetul de șomaj (cu mențiunea indemnizat sau neindemnizat), sau adeverință echivalentă;
c) Cerere emitere card, pentru persoanele care nu dețin card (pusă la dispoziție la centrul de vânzare). Primul card emis nu se plătește;
d) Șomerii neindemnizați vor completă la ghișeu o declarație pe proprie răspundere că nu au loc de muncă și nu realizează nici un fel de venit;

Persoanele care au avut card dar s-a pierdut/furat/deteriorat – achita contravaloarea pentru emiterea unui card nou și completează “Cerere Card Pierdut/Furat/Deteriorat”.

Centre  de vânzare carduri/ abonamente pentru șomeri

Zonă Centrul de Vânzare Carduri Adresă Luni-Miercuri Joi Vineri Sâmbătă-Duminică
Centru / Mărăști CTP Carduri Bd. 21 Decembrie Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 79A 06:00-20:45 06:00-20:45 06:00-20:45  Închis

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Mitropoliţii Ungariei şi României, la înmormântarea episcopului Florentin Crihălmeanu. Sute de persoane i-au adus ultimul omagiu

Publicat

Sute de persoane au trecut, vineri, pe la Catedrala Schimbarea la Faţă din Cluj-Napoca, unde i-a fost depus trupul, pentru a-i aduce un ultim omagiu episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, care a murit marţi. 

Purtătorul de cuvânt al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, preotul Daniel Avram, spune că printre cei prezenţi la înmormântarea de sâmbătă s-ar număra mitropolitul Bisericii Greco-Catolice din Ungaria, Kocsis Peter Fulop, şi mitropolitul de România, cardinalul Lucian, precum şi majoritatea episcopilor catolici din România.

Înmormântarea, transmisă în direct

Tvr Cluj va transmite în direct, în calitate de official broadcaster, sâmbătă de la ora 12, 00-13,30 pe TVR Cluj , TVR 3 si online Ceremonia de Înmormântare a PS Florentin Crihălmeanu , Episcopul Eparhiei Greco Catolice de Cluj Gherla. Această inițiativă vine la solicitarea Departamentului pentru Imagine și relații cu Mass Media a Episcopiei pentru a evita aglomerarea la astfel de evenimente  ținând cont de situația Pandemică actuală.

Personalitatea PS Florentin Crihălmeanu va fi evocată într-o Ediție specială care va precede această transmisie în direct , începând de la ora 11,00 și care va fi difuzată de asemenea pe TVR 3, TVR Cluj și online.

Restricţii de circulaţie

Primăria Cluj-Napoca anunță o serie de restricții de circulație cu ocazia Slujbei de Înmormântare a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, astfel:

– închiderea parcării cu barieră din Piața Timotei Cipariu începând de astăzi,  15 ianuarie 2021, orele 22.00 până în data de 16 ianuarie 2021 orele 17.00;

– restricționarea traficului rutier pe B-dul Eroilor în data de 16 ianuarie 2021, în intervalul orar 10.30 – 10.45;

– restricționarea traficului rutier pe str. Posada în data de 16 ianuarie 2021, în intervalul orar 10.00 – 16.00;

-restricționarea traficului rutier pe Aleea Învățătorului în data de 16 ianuarie 2021, în intervalul orar 10.00 – 16.00;

– eliberarea parcărilor de pe Aleea Învățătorului din data de 15 ianuarie 2021, orele 22.00 până în data de 16 ianuarie 2021 orele 17.00;

– eliberarea parcărilor de pe latura de vest a Pieței Ștefan cel Mare din data de 15 ianuarie 2021, orele 22.00, până în data de 16 ianuarie 2021 orele 17.00;

– restricționarea primei benzi de circulație din Piața Timotei Cipariu pe sensul de mers spre Piața Avram Iancu până la intersecție cu str. Posada, în data de 16 ianuarie 2021, în intervalul orar 10.00 – 16.00;

– restricționarea primei benzi de circulație rutieră din Piața Ștefan cel Mare, de la intersecția cu Aleea Învățătorului până la intersecția cu str. Milton Lehrer.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate