Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV/ Atenție, clujeni. Furturi pe timp de vară la Cluj. Cum acționează hoții și ce sfaturi ne dau polițiștii

Publicat


Apariția măsurilor de relaxare în pandemia de COVID a dus la Cluj la umplerea teraselor, a strandurilor, la organizarea de concerte și festivaluri, iar clujenii au luat cu asalt magazinele și mijloacele de transport în comun. Ridicarea restricțiilor a atras, din păcate, și atenția hoților care profită de aglomerația creată.

Pe perioada verii, clujenii trebuie să se ferească de hoții care acționează folosind diverse tertipuri la care oamenii ar trebui să fie atenți.

Cluj24 a stat de vorbă cu doi polițiști care au oferit câteva sfaturi și au dezvăluit care sunt modurile de operare ale hoților în sezonul estival.

Hoțul se ascunde în mulțime

”Având în vedere că oamenii ies din case, merg prin magazine, folosesc mijloacele de transport în comun, hoții profită și văd un cadru potrivit ca să acționeze. În aglomerație, hoțul nu iese în evidență, se ascunde în mulțime. Clujenii trebuie să fie atenți și să își asigure bunurile.

De exemplu, să nu își țină telefoanele mobile în buzunarele de la spatele ale pantalonilor, geanta sau rucsacul să fie ținute lateral față, să le aibă sub ochi.

Hoții au o mare dexteritate, sunt foarte abili în a acționa cu degetele prin buzunare, prin genți. Oamenii ar trebui să știe că, în locuri agglomerate, sunt expuși pentru că sunt persoane venite special pentru a da lovitura”, a spus Claudiu Bândilă, șeful Biroului de Investigații Criminale (BIC) din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca.

Punctele cheie, urcarea și coborârea din bus

Acesta a explicat cum acționează hoții în mijloacele de transport în comun și la ce trebuie să fie atenți clujenii.

”La urcarea sau la coborârea dintr-un autobuz, troleibuz sau tramvai trebuie avut mare grijă pentru că hoții se împing, își creează loc și spațiu de manevră.

Omul simte că e împins în aglomerație dar nu își dă seama că exact în acel moment hoțul a acționat și fie i-a sustras telefonul mobil din buzunar, fie portmoneul sau un alt bun din poșetă sau geantă.

Anul trecut am avut o situație specială, fiind pandemie, și nu prea s-a circulat cu autobuzul, astfel că am avut perioade când furturile erau aproape zero. Dar, spre comparație, în 2019, aveam 3-4 furturi pe zi în mijloacele de transport în comun”, a spus Bândilă.

Acesta a explicat că nu este necesar ca un hoț să deschidă total fermoarul unei poșete sau al unei genți, fiind vorba de dexteritate.

Omul cu haina pe mână

Un alt mod de operare la care trebuie să fie atenți clujenii care circulă cu mijloacele de transport în comun este cel care se referă la observarea unei persoane care are o haină pe mâna cu care acționează.

”Mâna pe care are haina este folosită de hoț ca să inducă ideea că se ține de o bară laterală, este o distragere a atenției. Cu haina poate masca obiectul sustras.

Iar clujenii să fie atenți la astfel de persoane care stau cu haina pe umăr, fără alte bagaje, în picioare, pentru a avea mobilitate.

Hoții sunt versați, au experiență, și nu se trădează prin mimica feței. Unele hoațe care acționau în Cluj-Napoca își schimbau înfățișarea, coafura, culoarea părului, foloseau ochelari”, a explicat șeful BIC Cluj-Napoca.

Metode de furt la terase

De asemenea, țintele vizate de hoți cu preponderență în această perioadă de vară sunt clienții teraselor, localurilor și restaurantelor.

”Aici ne confruntăm cu neatenția oamenilor care sunt relaxați la masă, la o discuție. Iar hoții profită și acționează. Se învârt pe la terase, ca orice client care caută un loc la masă, văd vulnerabilitatea unei persoane sau a unui grup, identifică obiectul – telefon, poșetă, și așteaptă momentul oportun să acționeze, singuri sau cu ajutorul unui complice.

Creează un scenariu după care să poată acționa, fie se împiedică în apropierea mesei sau se preface că a scăpat ceva pe jos și distrage atenția clientului. Iar complicele acționează.

O altă metodă este cea a revistei, cu care hoțul agasează clienții de la o masă să o cumpere și o pun pe masă, peste telefonul mobil iar când ridica revista pleacă cu tot cu telefon.

Recomandăm clienților să nu își lase telefonul sau portmoneul pe masă, iar geanta să fie în apropiere, la un loc vizibil, nu agățată în spatele scaunului”, a mai explicat Bândilă.

Șeful BIC Cluj-Napoca a atras atenția și celor care frecventează strandurile sau bazinele în această perioadă să nu își lase bunurile nesupravegheate, iar dacă merg în familie, cineva să rămână în permanență la șezlong sau cearceaf..

Ce metode sunt practicate pentru sustragerea hainelor din magazine

Un alt loc ales cu predilecție de hoți sunt magazinele din centrele comerciale, în special cele de bijuterii și de haine.

O metodă de sustragere a hainelor din magazinele de profil din mall-uri a fost explicată de șeful Secției 3 Poliție Cluj-Napoca, subcomisar Andra Ene.

”Se intervine asupra sistemului de alarmă, care este atașat pe produs. Făptuitorul ia un articol vestimentar și intră cu el în cabina de probă, unde forțează sistemul de alarmă, cel mai adesea acesta fiind din plastic, compus din două bucăți ce se îmbină. Una este prevăzută cu un cui metalic, iar cealaltă parte are formă rotundă, țesătura rămânând la mijloc.

Astfel, se intervine fizic în scopul îndepărtării componentelor, pentru ca ulterior, obiectul de vestimentație să fie scos din magazin într-un rucsac, geantă sau chiar disimulat sub hainele purtate de făptuitor, fără ca scannerele  din zona de acces să detecteze vreo neregulă”, a relatat subcomisarul.

Un alt truc la care recurg hoții este decuparea sistemului de alarmă din țesătură.

Improvizații pentru bruierea sistemelor de alarmă

”Rămânând în domeniul sustragerii de bunuri din societăți comerciale, putem aminti ca metodă de comitere a faptelor și încercarea infractorilor de a trece de porțile electronice din zona de acces având asupra lor diverse <<improvizații>> în scopul bruierii semnalului sistemelor de alarmă de tip <<spider wrap tag>>- mai evoluate și mult mai greu de îndepărtat,  aplicate cu precădere pe aparatele electronice și electrocasnice de dimensiuni reduse.

Cu toate acestea, însă, metodele sunt cunoscute atât forțelor de ordine, cât și reprezentanților societăților comerciale și personalului specializat de pază, care adoptă măsuri în consecință și manifestă vigilență sporită”, a mai explicat Andra Ene.

În ceea ce privește micile magazine de bijuterii și gablonțuri, acolo este foarte importantă vigilența personalului, fiind vorba de produse de dimensiuni mici – brățări, inele, cercei, care nu au mereu protecții aplicate.

Potrivit Legii nr. 333/2003 rep. privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, magazinele sunt obligate, în funcție de categoria lor, să implementeze variate măsuri de protecție, precum să fie dotate cu sistem de supraveghere video sau prevăzute cu personal de pază.

Pedepse mici

O problemă cu care se confruntă polițiștii care depistează astfel de hoți este faptul că, odată ajunși în instanță, aceștia primesc pedepse mici, între 1 și 5 ani închisoare, întrucât faptele nu sunt considerate a avea un grad de pericol social ridicat.

”Ca să obținem, împreună cu procurorul, condamnarea lor de către judecător, trebuie să documentăm săvârșirea mai multor fapte, nu doar a uneia, ca să demonstrăm că aceasta este îndelednicirea acelei persoane, că din asta trăiește. Contează și prejudiciul dar asta nu ține, neapărat, de autor, el ia cât găsește”, a menționat Claudiu Bândilă.

Acesta a dat asigurări că polițiștii sunt în stradă, în civil, și chiar dacă nu se văd, ei sunt prezenți, dar le-a recomandat clujenilor să manifeste prudență.

”Oamenii trebuie să știe că poliția îi protejează, dar și ei trebuie să fie atenți, să se protejeze la rândul lor”, a conchis șeful BIC Cluj-Napoca.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Peste 283.000 de salariați în județul Cluj în februarie 2024. SALARIUL mediu brut, 9.369 de lei, locul 2 pe țară după București

Publicat

plic bani

Județul Cluj avea la finele lunii februarie 2024 peste 283.000 de salariați. Salariul mediu brut era de  9.369 de lei.

„Efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii februarie 2024 a fost de 283.824 persoane, în creștere cu 1.367 persoane comparativ cu luna ianuarie 2024 și cu 5.257 persoane mai multe față de luna februarie 2023.

Peste 283.000 de salariați în județul Cluj în februarie 2024. SALARIUL mediu brut, 9.369 de lei, locul 2 pe țară după București

angajati

Câștigul salarial mediu brut în luna februarie 2024, în județul Cluj a fost 9.369 lei, în scădere cu 50 lei față de luna precedentă și mai mare cu 945 lei față de luna februarie a anului 2023.

Câștigul salarial mediu net în luna februarie 2024, în județul Cluj a fost de 5.742 lei, mai mic cu 24 lei comparativ cu luna anterioară și cu 468 lei mai mare față de aceeași lună a anului 2023.

Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna februarie 2024, a fost mai mare cu 17,8%, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2 după Municipiul București.

angajati

Câștigul salarial mediu brut se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net și alte fonduri (exclusiv sumele compensatorii, sumele plătite retroactiv ca urmare a câștigării în instanță a drepturilor bănești aferente anilor anteriori) la numărul mediu de salariați”, a comunicat INS Cluj.

Citește mai departe

EDUCATIE

Mai mulți BANI pentru profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024, anunță ministrul Educației

Publicat

corectare

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. Ministrul a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice implicate în această acțiune va fi calculată la volumul de muncă.

În acest an, lucrările elevilor la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Profesorii evaluator vor fi selectați aleatoriu prin platforma ministerului, scrie Alba24.ro.

Mai mulți BANI pentru profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024, anunță ministrul Educației

”Platforma, cred eu, reduce efortul, nu-l crește. Într-adevăr, este o muncă diferită din anumite puncte de vedere.

Cert este că noi am crescut anual sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor și în general celor implicați în procesul de evaluare. Ne dorim să facem acest lucru și în acest an.

Ca să dau un exemplu ilustrativ. Dacă anul trecut un profesor corector avea alocate aproximativ 100 de de lucrări, ele puteau fi corectate undeva la 2-3 zile dacă făceau numai asta. Iar din punct de vedere al retribuției era undeva la 1.500 lei brut.

Deci nu este o sumă nesemnificativă, nu este nici o sumă foarte mare. Dar cred că este o sumă care să motiveze profesorii care au competențe de evaluare să fie implicați în aceste examene. Evident, un plus față de motivație intrinsecă”, a spus Deca.

ligia deca

Cum se stabilește numărul de lucrări alocat unui profesor

Ministrul Educației a explicat cum se stabilește numărul de lucrări alocate unui profesor.

”Numărul de lucrări se stabilește în funcție de disciplină. Sunt mult mai multe la BAC față de Evaluarea Națională. Și în funcție de niște bareme pe care noi le stabilim printr-un act normativ. Urmează ca acest act normativ să fie publicat.

Calculăm încă impactul bugetar în funcție de calculul care se face pe volum de muncă. O să facem publice aceste detalii în curând. Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut”, a precizat Deca.

Context

La simulările examenelor naționale, corectarea lucrărilor nu a fost plătită. Sistemul digitalizat a fost aplicat în premieră în acest an.

Profesorii corectori au intrat în platformă și au putut corecta și de acasă lucrările. Acestea au fost încărcate în platformă în sălile de clasă imediat după ce elevii au predat lucrările.

La Bacalaureat, un profesor a avut de corectat peste 50 de lucrări, în unele situații și 70-80 de lucrări, potrivit surselor edupedu.ro. Unii profesori s-au plâns de timpul prea scurt.

Citește mai departe

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro nu poate depăși maximul atins în urmă cu un an

Publicat

De

Cursul euro leu

Relativul calm din Orientul Mijlociu, unde Israelul a întârziat răspunsul armat după ce a fost atacată de Iran, a redus într-o anumită măsură aversiunea față de risc.

Astfel, leul și-a consolidat titlul de „cea mai stabilă monedă” de la marginea zonei euro iar cursul monedei unice a egalat cursul stabilit marți de 4,9763 lei, față de 4,9754 lei, în ședința de miercuri.

Tranzacțiile se realizau între 4,975 și 4,977 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro nu poate depăși maximul atins în urmă cu un an

Se observă testarea continuă a depășirii maximul istoric de 4,9783 lei atins în urmă cu circa un an.

Un raport recent al BCR estimează pentru finalul acestui an un curs al euro de „5,05 cu presiuni de depreciere a leului provenite dinspre deficitul de cont curent încă mare, deşi aflat în proces de ajustare”.

Valoarea estimată de cei de la BCR este apropiată de media de 5 lei/euro pentru acest an din ultima proiecție a Comisiei Naționale de Prognoză.

ROBOR la trei luni – 6.05%

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a încremenit la 6,05%, cel la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, la 6,07% iar cel la 12 luni la 6,08%.

Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019 se situează până la sfârșitul lunii iunie la 5,90%/an.

Dobânzile mai mari cerute de investitorii în titlurile de stat a făcut ca Trezoreria să se împrumute joi cu 600,5 milioane lei printr-o emisiune de obligațiuni de stat scadentă în 2030 la un randament mediu de 6,61%/an.

Volumul programat al licitației a fost de 600 milioane lei.

Prețul aurului, ușoară scădere

După încercarea de marți de scădere sub pragul de 1,06 dolari

Moneda elvețiană s-a depreciat față de cea europeană iar media ei a alunecat la 5,1291 lei.

Cursul lirei sterline a scăzut la 5,8158 lei, după ce s-a anunțat faptul că inflația din Marea Britanie a scăzut în martie la 3,2%, față de 3,4% în luna precedentă. Tendința s-ar putea modifica, în condițiile în care o partea pieței consideră că Banca Angliei ar putea întârzia momentul primei tăieri a ratei de referință.

Ușoara depreciere a metalului galben la 2.372,50 – 2.384,60 dolari/uncie și a monedei americane, au coborât prețul gramului de aur la 356,8680 lei.

Moneda poloneză a profitat de scăderea aversiunii față de risc iar media ei s-a întărit la 4,3309 zloți/euro. În schimb, cursul celei maghiare s-a depreciat marginal la 393,76 forinți/euro.

Recompensele primite de „mineri” vor fi înjumătățite

Bitcoin a testat scăderea sub pragul suport de 60.000 dolari și se tranzacționa în culoarul 60.847 – 63.081 dolari, cu câteva zile înainte de operațiunea prin care recompensele primite de „mineri” vor fi înjumătățite.

Ethereum fluctua între 2.954 și 3.066 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până joi, la ora 14:00.

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

U Cluj - Oțelul Galați

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan, Gomes Silva

ANTRENOR: Dorinel Munteanu

„U” Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Kelven, Roger – Simion, Nistor, Bic, Chipciu – Silaghi, Popa

REZERVE: Gorcea – Doukoure, Pănoiu, Gheorghe, Roguljic, Anselmo, Techeres, Chintes, Peteleu

ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

ARBITRU: Radu Petrescu

„U” Cluj pierde în deplasare și este eliminată în semifinala Cupei României

Partida începe cu atacuri poziționale construite de echipa gazdă care în urma unui astfel de atac a obținut o lovitură liberă în minutul 12, din partea stângă a terenului pe care a executat-o Bodișteanu cu o centrare perfectă pentru fundașul Cisse și acesta s-a înălțat foarte bine peste adversari și a trimis balonul cu capul în poarta „șepcilor roșii”, astfel scorul devine 1-0 în favoarea gazdelor.

Oaspeții au reacționat declanșând atacuri prin Roger care a tras cu piciorul drept dinafara careului, dar balonul se duce pe lângă poarta apărată de Pap. Câteva minute mai târziu „U” Cluj a obținut o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, dar Dan Nistor a trimis peste poarta gazdelor și scorul rămâne 1-0.

O nouă ocazie importantă vine în minutul 35 când oaspeții au avut un șir de pase precise care se încheie cu lovitura puternică de la distanță a lui Ovidiu Bic, dar balonul trece puțin pe lângă bara porții gazdelor.

„Șepcile roșii” au obținut în minutul 45 o lovitură de la 11 metri după ce Roger a fost faultat în careu de Cisotti și penalty-ul a fost transformat de Dan Nistor care execută exemplar și îl învinge pe portarul gazdelor, astfel scorul primei reprize a fost 1-1.

Repriza secundă

Prima ocazie a reprizei secunde a aparținut oaspeților și a venit în minutul 70 când Daniel Popa a trimis un șut puternic cu exteriorul dinafara careului, dar portarul gazdelor a avut o intervenție crucială și scorul rămâne 1-1.

Oaspeții nu au strălucit în repriza a secundă, dar au avut o șansă periculoasă prin Andrei Rus care a intrat de pe banca gălățenilor, acesta a trimis o lovitură puternică dinafara careului, dar balonul trece puțin pe lângă poarta oaspeților.

FC Universitatea Cluj a încercat să închidă meciul în minutul 87 când același Daniel Popa a trimis un nou șut puternic spre poarta adversă, dar portarul gălățenilor a avut o nouă intervenție crucială.

Golul victoriei a venit în minutul 90 când Oțelul Galați a beneficiat de un corner executat de Frederic care a trimis pentru marcatorul primului gol, Jonathan Cisse ca mai apoi balonul să ajungă la Alexandru Chipciu care a încercat să respingă balonul în corner, dar acesta a intrat în propria poartă, astfel scorul devenind 2-1.

În minutul 90+5 după o imprudență a mijlocașului Robert Silaghi, Oțelul Galați a obținut o lovitură de la 11 metri, dar Aly Malle ratează execuția și scorul rămâne 2-1 și este suficient ca Oțelul Galați să se califice în finala Cupei României.

Cosmin Olaru

Foto: Facebook/Oțelul Galați

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax