Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

Curtea de Apel Cluj: Restricțiile Guvernului, exces de PUTERE. Se încalcă drepturile omului. Populația e ÎNFRICOȘATĂ

Publicat


Magistrații Curții de Apel Cluj susțin, în motivarea deciziei prin care au anulat condiționarea participării persoanelor la diverse evenimente de vaccinare, că recurgerea Guvernului la prelungirea repetată a stării de urgenţă bazat pe acelaşi motiv, se constituie într-un exces de putere care trebuie sancţionat de justiţie.

” Pentru gestionarea pandemiei Covid-19 nu se mai poate invoca nici urgenţa, nici excepţionalitatea, nici evoluţia necontrolată, prin urmare menţinerea acestei stări, care creează mari tensiuni şi generează consecinţe negative multiple, echivalează cu denaturarea scopului său.

Citește și Oamenii NU pot fi CONDIŢIONAŢI. Curtea de Apel Cluj DĂ de PĂMÂNT cu GUVERNUL. I-a ANULAT parţial hotărârea COVID-19

În momentul de faţa evoluţia pandemia nu mai este ceva imprevizibil, cum era la debutul pandemiei. Acum se pot face previziuni, aprecieri cu privire la modalitatea de gestionare şi control al pandemiei, astfel că măsurile nu mai au caracter de urgenţă.

În consecinţă recurgerea guvernului la prelungirea repetată a stării de urgen ţă bazat pe acelaşi motiv, se constituie într-un exces de putere care trebuie sancţionat de justiţie”, se arată în motivare.

Suprareglementare în România

Potrivit documentului, menţinerea în continuare a măsurilor ce restrâng drastic drepturi fundamentale contravine în mod flagrant art. 53 din Constituţie, nu este nici proporţională, nici necesară raportat la situaţia concretă din acest moment, şi nu a fost nici la instituire.

”Prin hotărârea de guvern atacată (HG nr. 531 din 12 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum şi anexelor, anularea parțială privind purtarea măștii de protecție în spații deschise, organizarea de petreceri în spații private, interzicerea circulației în intervalul 2200– 0500 – n.a.) sunt încălcate drepturi fundamentale ale omului, fără a exista nici o dovadă de nici un fel cu privire la utilitatea, necesitatea şi proporţionalitatea acestor restricţii, care nici în România nici pe plan mondial nu au produs niciun efect”, se precizează în motivare.

În document se consideră că România se află în prezenţa unei suprareglementări care cauzează insecuritate juridică şi paralelism legislativ prohibit de Curtea Constituţională.

Populația este înfricoșată

”O serie de măsuri ca de exemplu purtarea măştii, închiderea şcolilor, a restaurantelor se dispune ba prin hotărâri ale Comisiei Judeţene de Situaţii de Urgenţă ba prin Hotărâre de Guvern pentru întreaga ţară, prin urmare populaţia este dezorientată, înfricoşată şi pur şi simplu nu mai ştie ce comportament i se pretinde”, se mai arată în motivare.

Cu privire la purtarea măştilor în spaţii deschise, nu există, nu se face referire la nici un studiu serios în sensul că purtarea măştilor în aer liber ar avea vreun efect sau că nepurtarea măştilor ar fi dus la creşterea numărului de infectări.

”Virusul <<nu atârnă în aer>>, nu pluteşte, şi nu poate fi luat din aer-doar din contacte personale cu cineva infectat”, se menționează în documentul Curții de Apel Cluj.

În ceea ce privește interzicerea circulaţiei în intervalul orar 2000-0500 , ”nicăieri niciodată, în niciun mod nu s-a demonstrat că numărul de infectări creşte datorita vreunei întâlniri, noaptea”.

Gravă încălcare a vieții private

”Măsura constituie o gravă încălcare a vieţii private şi a libertăţii de mişcare, fără nicio proporționalitate cu scopul urmărit, având în vedere ca întâlnirile, circulaţia de noapte sunt oricum reduse. În generat putem afirma că măsurile luate nu-şi demonstrează în niciun mod eficacitatea, prin urmare sunt disproporţionate, încălcând principiul – <<în primul rând să nu faci rău>> – valabil nu numai în medicină.

În concluzie, prin Hotărâre de Guvern sau OUG nu se pot restrânge drepturi fundamentale potrivit art. 53 de Constituţie, deci măsurile sunt împotriva legii”, se mai afirmă în motivare.

Mai este de observat, că în ultima perioadă, s-au restrâns în mod succesiv tot mai multe drepturi şi libertăţi, fără ca eficacitatea lor să fie demonstrată printr-un studiu ştiinţific.

Abuz de putere

Prevederile criticate constituie în mod vădit o presiune privind exercitarea unui drept într-un anumit fel, ”ceea ce se constituie într-un abuz de putere evident”.

”Prevederea în sensul testării este şi ea discriminatorie, fiind absurd să impui oricărei persoane să se testeze din 3 în 3 zile, contra unor costuri considerabile, şi punându-i în acest fel într-o poziţie de netă inferioritate faţă de cei vaccinaţi.

De asemenea, se introduc măsuri diferite, la situaţii similare, de exemplu accesul în mail-uri şi magazine nu este condiţionat de nimic – fără niciun fel de explicaţie raţională sau logică”, consideră magistrații clujeni.

Cei nevaccinați sunt discriminați

Aceștia sunt de părere că, dincolo de aspectul general benefic al vaccinului, foarte multe persoane din cauza convingerilor religioase sau a stării de sănătate nu pot recurge la măsura vaccinării și prin urmare sunt excluse de la toate activitățile sportive, culturale, sociale permise de hotărârea de guvern.

”De asemenea, la momentul adoptării hotărârii, salariul mediu net în România era de aproximativ 3.500 de lei fără să vorbim de venitul minim pe economie și de faptul că există persoane care nu au nici măcar acest venit.

Or, efectuarea unui test RT-PCR sau a unui test antigen rapid trebuie să se realizeze la un laborator medical care să certifice exactitatea rezultatului testului și cum aceste teste nu sunt gratuite foarte multe persoane nu vor avea posibilitatea financiară să efectueze acest test și prin urmare vor fi nevoite să recurgă la vaccin care este gratuit pentru a putea participa la aceste activități”, se mai spune în motivare.

HG înseamnă constrângeri

Potrivit documentului, constrângerea pe calea unei hotărâri de guvern cu măsuri provizorii reluate prin alte hotărâri de guvern de prelungire a acestor măsuri conduce la permanentizarea acestei situații și la înlocuirea unei legi în acest sens cu o hotărâre de guvern care să ia măsuri privitoare la obligativitatea vaccinării populației.

”Totodată, nu există nici un studiu care să conducă la concluzia necesității instituirii acestor măsuri suplimentare de excludere și la lipsa oricărei importanțe a faptului că un număr mare de persoane a făcut boala și este imunizată prin efectul bolii”, mai cred judecătorii clujeni.

Vaccinarea nu garantează că persoanele nu poartă virusul

Vaccinarea, deși este în măsură să contribuire la creșterea imunității persoanelor vaccinate, nu poate garanta așa cum nu pot garanta nici testele de tipul RT-PCR sau testul antigen în mod cu totul cert că persoanele respective nu sunt purtătoare al virusului SARS COV2.

”Abuzul de drept este reliefat de  articolul 1 pct. 7 din anexa 3 contrazicând din nou scopul acestor dispoziții pentru că și în ipoteza existenței unui test negativ persoanele trebuie să se vaccineze la intrarea în incintă unde se desfășoară activitățile sportive.

Vaccinul, efecte negative

Vaccinarea așa cum arată chiar hotărârea de guvern are relevanță doar în ipoteza în care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, or impunerea vaccinării la intrarea în incinta arenei sportive poate fi periculoasă pentru viața și sănătatea acestor persoane, deoarece în anumite situații vaccinul poate avea și efecte negative amplificate de atmosfera competiției sportive la care participă acești spectatori vaccinați la intrarea în incintă”, mai arată judecătorii CA Cluj.

Un alt aspect în care drepturile și libertăților persoanelor sunt încălcate îl constituie activitatea de la art. 1 pct. 27 din anexa 3 unde festivitățile prilejuite de terminarea anului școlar au loc cu participarea personalului didactic, al elevilor și al însoțitorilor.

Condiționări, nerealiste

”Or, elevii pot fi însoțiți de părinți, bunici sau rude apropiate cum ar fi frații acestora cu care de obicei locuiesc sau în cazul copiilor chiar învaţă la aceeaşi şcoală și care pentru a participa la o ocazie unică în viață pentru sărbătorit sunt nevoiți fără nicio justificare să se vaccineze, să facă un test RT-PCR care pentru un copil poate fi invaziv și traumatizant sau să facă un test antigen rapid, sau  să se afle în perioada între a 15 și a 90 zi ca urmare a infectării cu SARS COV 2.

Cu excepția ultimei situații toate aceste condiționări sunt nerealiste și superflue întrucât se referă la persoane apropiate care locuiesc împreună cu copii de regulă și pentru care  participarea ar trebui permisă fiind o situație mai gravă înghesuirea acestor părinți şi frați la poartă decât permiterea accesului cu asigurarea distanțării și a măștii de protecție”, se subliniază în motivare.

De altfel, și operatorii economici și organizatorii de astfel de evenimente sociale sunt îndemnați să ocupe capacitatea maximă a spațiului deţinut dar cu condiția ca toate persoanele să fie vaccinate.

Clienții, opriți în restaurante de chelneri

”Dacă acest lucru s-ar întâmpla ,persoanele nevaccinate ar fi oprite de portari sau chelneri, deci de niște persoane care nu desfășoară o funcție publică să intre in locuri unde se desfășoară activități publice, în scopul maximizării eficienței economice a operatorilor economici.

Aceste prevederi sau practici aparent neutre dezavantajează și discriminează persoanele nevaccinate care la acest moment sunt majoritatea populației țării”, opinează judecătorii clujeni.

Restrângerea drepturilor cetățenilor

Dispozițiile din HG nu sunt conforme cu Ordonanța 137/2020 şi cu Legea 55/2020 deoarece încalcă limitele competenței prevăzute de lege, precum și drepturile și libertățile cetățenilor, stabilind cu exces de putere alte măsuri pentru asigurarea rezilienței comunităților și pentru diminuarea impactului de risc decât cele la care se referă legea realizând o restrângere nejustificată a drepturilor cetățenilor prin depășirea scopului urmărit și propus de protejare a sănătății populației, stabilind discriminatoriu și cu atingerea drepturilor sau libertăților cetățenilor ,activități la care pot participa doar o anumită categorie de cetățeni stabilind măsuri care nu sunt proporționale întrucât urmăresc substituirea prin hotărârea de guvern a unei legi privind obligativitatea vaccinării.

”Chiar dacă nu menționează expres obligativitatea tuturor persoanelor la vaccinare, hotărârea de guvern discriminează fără a fi necesar în scopul asigurării sănătății populației prin dezavantajarea categoriei persoanelor nevaccinate care aşa cum s-a arătat mai sus reprezintă majoritatea populației României”, mai scrie în motivare instanței.

CA Cluj a anulat dispoziții

Prin urmare, Curtea de Apel Cluj anulează dispozițiile ce încalcă dreptul cetățenilor de a lua parte în condiții de egalitate la activități și de a avea acces la toate locurile și folosinței destinate, ”arătând că aceste dispoziții discriminatorii nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim atât timp cât există metode de atingere a scopului asigurării sănătății populației prevăzute chiar în actul administrativ normativ atacat care ar fi suficiente să asigure scopul propus”.

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Americanul recalcitrant care și-a SECHESTRAT, duminică, soția în Cluj-Napoca este INTERNAT la Psihiatrie III, secția Toxicomani

Publicat

american 1

În cursul zilei de duminică, 19 martie, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie de 27 de ani din Cluj-Napoca ar fi fost agresată și sechestrată de către soțul ei, un american de 30 de ani. În cele din urmă, acesta ar fi fost scos cu forța de către luptătorii SAS, din casa unde s-a baricadat.

Citește și: VIDEO. Clujeancă de 27 de ani, SECHESTRATĂ de soț. Aceasta a fost AGRESATĂ fizic. Luptătorii SAS au intervenit în FORȚĂ

Augustin Roger Hirth a fost internat involuntar în perioada 12.03-17.03.2023 în Clinica Psihiatrie III – Compartimentul Toxicomani a SCJU Cluj și a părăsit spitalul cu starea ameliorată și recomandări de tratament.

În prezent, în urma comportamentului violent de duminică, acesta este internat involuntar în aceeași facilitate medicală.

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

Poethron, maratonul poeziei vine la Cluj. 5 zile de lecturi, dezbateri, ateliere și multe altele. Vezi programul complet

Publicat

335408891 1387954998725799 1774290097777628118 n

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei din 21 martie, Librăria VED invită clujenii să a parte la o serie de evenimente dedicate tendinței de autodepășire a sinelui și de (re)inventare continuă, în care atenția va fi focalizată pe tineri poeți debutanți, dar și pe cei cu lucrări încă nepublicate din comunitatea locală de poezie clujeană.

„Se spune că poezia este inefabilă. Cioran a scris la un moment dat, în 1943, că: <<trebuie să te îneci în inefabil și să ieși din el cu toate conceptele făcute țăndări. Pentru a înțelege totul, pentru tine însuți.>>

Lirica post-postmodernismului și metamodernismului (cât și surorile lor și frații săi) au nimerit tocmai ce ne propune Cioran: au deformat, au abandonat limbajul poetic și orice concept premodernist și continuă să caute autodepășirea limitărilor, realizând medii scrise și audiovizuale de exprimare care sunt atât sincere, cât și detașate simultan.

O să sărbătorim libertatea gândului şi deschiderea către tot ce-i nou prin open mic-uri, discuții și activități despre natura poeziei extrem-contemporane și legăturile sale cu receptorul!”, se arată în anunț.

5 zile de poezie, cu open mic, lecturi, ateliere și dezbateri

Conform acestuia, programul este după cum urmează:

Marți, 21 martie, 19:00

Întâlnirea poeților anonimi – OPEN MIC, cu Poethree

Miercuri, 22 martie, 19:00

Seară cu Lena Chilari, vol. O cană de noviciok la bătrânețe – lectură de poezie

Joi, 23 martie, 19:00

Drd. Simina Pițur, cercetător în cadrul Laboratorului de Neuroștiințe Cognitive: „De ce și cum studiem poezia în laborator?”

Vineri, 24 martie, 18:00

Atelier de descoperire și dezvoltare prin poezie și Spoken Word cu Education Studio

Sâmbătă, 25 martie, 18:00

OPEN MIC cu Decopertat

Citește mai departe

EVENIMENT

SCANDAL la meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea. Un jucător a sărit la BĂTAIE cu o rangă. S-a ales cu dosar PENAL

Publicat

u bt

U-BT Cluj-Napoca a jucat, sâmbătă, cu CSM Oradea, meci pierdut cu 74 la 82. Karel Guzman, aruncătorul lui U-BT Cluj, s-a ales cu dosar penal, după un scandal cu adversarii, scrie GSP.

Punctul culminant a fost atins în sfertul al doilea, când Karel Guzman a fost eliminat, pentru un comportament nesportiv. Jucătorul clujenilor a sărit la bătaie, după o dispută cu Nikola Markovic, nu a putut fi oprit de nimeni.

Conform ebihoreanul.ro, a fost oprit cu greu de către colegi și agenții de pază, iar jandarmii i-au deschis dosar penal.

„Jucătorul, după ce a părăsit suprafața de joc, a avut un comportament violent, ca urmare a unor apostrofări ale suporterilor. A ieșit din sala polivalentă, mergând pe șantierul din apropiere, și a luat o tijă de fier striat cu care a vrut să reintre în sală, moment în care a fost oprit de către un coechipier, iar un agent de pază l-a deposedat de obiectul contondent”, a declarat Alina Ștefan, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Bihor, pentru sursa citată.

U-BT Cluj-Napoca a anunțat după acest incident că va deschide o anchetă disciplinară pentru comportamentul lui Guzman.

Ce spune clubul

„În aceasta seară, pe parcursul meciului desfășurat pe terenul echipei CSM Oradea din cadrul ligii naționale de baschet masculin, în sfertul al doilea, la scorul de 35-28, a avut loc un incident în care a fost implicat jucătorul echipei noastre Karel Guzman.

În timpul meciului, Karel Guzman a manifestat un comportament agresiv, care nu este promovat și agreat în cadrul clubului U-BT, indiferent de posibilele circumstanțe provocate de adversar.
În urma unei altercații care a avut loc pe terenul de joc, conflict ce a fost aplanat cu intervenția membrilor staffului echipei noastre și a firmei de securitate, jucătorul Karel Guzman a fost descalificat din joc de către brigada de arbitri. Conform procedurii regulamentare, jucătorul a fost obligat să părăsească terenul de joc.

Din cunoștințele noastre, jucătorul Karel Guzman nu are nici un fel de antecedente de violență, iar în cadrul echipei noastre a exprimat întotdeauna o atitudine responsabilă și bazată pe respect.
Clubul U-Banca Transilvania își afirmă pe această cale poziția clară de condamnare ferma a oricăror acțiuni de violență în sport și vă susține întotdeauna spiritul de competitivitate bazat pe fair-play. În cadrul clubului vă fi deschisă o anchetă disciplinară ca urmare a acestui incident”, se arată în comunicatul U-BT Cluj-Napoca.

Ce a declarat Guzman

La rândul său, Karel Guzman și-a expus punctul de vedere prin intermediul unui mesaj postat pe social media, pe InstaStory: „Regret acțiunile mele și vreau să-mi cer scuze clubului, coechipierilor și tuturor care erau acolo. Comportamentul meu a fost inacceptabil. Și înțeleg că nu reflectă valorile echipei noastre ori ale sportului ori ale baschetului.

Vreau să fiu clar în ceea ce transmit și să afirm că am fost provocat de către adversar și de către un membru al staff-ului lor începând de la încălzire. Ca jucător profesionist de baschet, înțeleg că am responsabilitatea de a-mi menține calmul și de a mă exprima într-un mod cuviincios tot timpul. În această situație, am lăsat să iasă din mine tot ceea ce este mai rău. Am devenit o persoană pe care nu am recunoscut-o.

Și chiar îmi pare rău de orice daună și dezamăgire pe care am provocat-o. Voi lucra din greu să-mi impun autocontrolul și să devin un jucător mai bun și coechipier. Orice acțiune are consecințe și sunt gata să-mi asum totul. Respect și accept orice acțiune disciplinară pe care clubul o va emite. Încă o dată, îmi cer scuze din suflet celor implicați”.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Simone Scuffet (CFR Cluj): Am fost și norocoși, și GHINIONIȘTI în acest meci

Publicat

scuffet

După meciul dintre CFR Cluj și Rapid de duminică seara, încheiat egal, 2-2, Simone Scuffet, portarul campioanei, a fost printre fotbaliștii care s-au remarcat. A încasat două goluri, dar a mai scos cel puțin alte două. În plus, a avut și șansă la ocaziile monumentale irosite de Costache, Ioniță și Dugandzic. Costache a dat pe lângă poartă, Ioniță a luftat, Dugandzic s-a împiedicat și a fost blocat de Braun, scrie GSP.

La finalul partidei, portarul italian i-a avertizat pe coechipierii săi, care au ieșit foarte afectați de la vestiare după remiza cu giuleștenii. Nu a fost deloc mulțumit de scutul defensiv din fața lui, detaliu scos în evidență și de Dan Petrescu după meci, când nu le-a acordat notă de trecere niciunuia dintre apărătorii săi, remarcându-l doar pe Braun.

„Am fost și norocoși, și ghinioniști în acest meci. Nu trebuie să jucăm astfel de meciuri, pe muchie. În ultima secundă a unui meci se poate întâmpla orice. Trebuia să securizăm partida până atunci. Am riscat mult, uneori poate să iasă ceva pozitiv, dar aici putea ieși negativ, ne putea costa și acest punct.

„Cred că am riscat prea mult”

A mai salvat Braun, am avut și noroc, am mai apărat și eu, a fost un mix de mai multe situații. Nu trebuie să mai riscăm! A fost un meci în care se putea întâmpla orice, puteam să-l câștigăm, dar să-l și pierdem, pentru că am avut acel gol anulat și, sincer, nici nu știu ce a fost.

Dar în acest meci, cred că am riscat prea mult. De asemenea, la ultima fază a fost incredibil, când noi nu trebuia să riscăm așa mult. Noi vrem să câștigăm toate meciurile, dar nu e posibil când riscăm așa”, a spus Scuffet.

„Am văzut o singură fotografie după meci, vizavi de acea fază cu golul nostru anulat. Nu vreau să-i blamez pe arbitri, e totul în acțiune, rapid. Am văzut în acea poză că a fost foarte aproape, extrem de strâns, deci nu știu ce să spun”, a mai declarat italianul.

Foto: Facebook FC CFR Cluj-Napoca

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax