Connect with us

EVENIMENT

Culmea coronavirusului la Cluj! Să iei virusul de la amant și să îl dai la soț

PublicatUn caz incredibil s-a petrecut zilele astea la Cluj Napoca. Un cadru medical, de la un spital din prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. Mai mulți medici și asistenți medicali au intrat fost plasați în izolare, până la sosirea testelor. Timp de două zile ei au așteptat cu sufletul la gură acest rezultat, care a venit negativ.

Cazul a fost ținut ascuns de autoritățile medicale ca urmare a contextului infectării și a situației care ar putea genera din acest episod cu iz de telenovelă. Cadrul medical care a fost infectat este angajat la o unitate de primire a urgențelor, și a avut contact cu foarte mulți pacienți și personal medical, în ultimele zile. De aici, și până la un nou ”caz Suceava” nu mai este mult, spun autoritățile medicale.

În plus, ancheta epidemiologică efectuată a scos la iveală un fapt trist și anume că asistentul medical, care este căsătorit, ar fi fost infectat de persoana cu care ar avea o relație extraconjugală. În momentul în care cadrul medical a fost chestionat în legătură cu persoanele cu care a intrat în contact, ar fi dezvăluit acest secret. Cazul nu se încheie aici, mai spun autoritățile medicale, deoarece și persoana din afara relației conjugale, ar fi infectat cu noul coronavirus, fiind confirmat pozitiv de câteva zile.

Acum se așteaptă zecile de rezultatele de la testările efectuate de medicii de la Clinica de Boli Contagioase din Cluj Napoca, în rândul contacților apropiați fiind 44 de persoane, între care soțul și soția celor doi, copiii acestora, precum și tot personalul medical din cadru unității medicale respective, care a fost pe tură cu asistentul medical dar și pacienții care au în incinta unității medicale.

Conducerea Spitalului Județean Cluj a refuzat să comenteze situația menționând că va fi emis un comunicat de presă pe acest subiect.

 

 

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Coroană de flori la statuia lui Matei Corvin, la 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon

Publicat

Trei clujeni de etnie maghiară au depus azi o coroană de flori cu mesajul ”Am fost, suntem, vom fi” în limba maghiară în fața statuii lui Matei Corvin din Piața Unirii, pentru a marca 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

Îmbrăcați în doliu, cei trei au depus coroana la ora 17,30, în condițiile în care în 4 mai 1920 a fost semnat Tratatul de la Trianon la ora 17,32.

La ora când s-a depus coroana de flori au fost trase și clopotele de la Biserica Piaristă de pe str. Universității.

Vicepreședintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) Matis Jeno a spus că ziua de 4 iunie este una de doliu pentru maghiarii de pretutindeni iar prin depunerea coroanei de flori s-a dorit să se aducă un omagiu celor care în ultima sută de ani au luptat pentru întregirea națiunii maghiare.

Acțiunea a fost supravegheată de zeci de jandarmi.

De asemenea, la o biserică reformată din cartierul Dâmbu Rotund au depus coroane de flori și președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, viceprimărița Clujului, Olah Emese și alți lideri ai UDMR.

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujeanul care și-a lăsat fetița de doar câteva luni la volan a fost sancționat contravențional

Publicat

Clujeanul care și-a lăsat fetița de doar câteva luni la volan a fost sancționat contravențional. În spațiul online a apărut acum câteva zile un video cu un tată care își ține fetița în brațe în timp ce conduce propriul autoturism. A fost identificat de poliție și este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Călărași, județul Cluj.

Pe aceeași temă: Teribilism gratuit. Un șofer clujean inconștient și-a pus fetița de doar câteva luni la volan

Acesta fost invitat la sediul Poliției municipiului Turda pentru clarificarea situației de fapt. A fost dispusă măsura sancționării contravenționale conform Legii 61/1991, R, pentru săvârșirea de fapte de natură de a provoca indignarea cetățenilor.

Totodată, acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 R, pentru nerespectarea obligației conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate. Astfel, polițiștii au anunțat DGASPC, autoritate competentă, în vederea luarii măsurilor legale care se impun.

K. F.

Citește mai departe

ECONOMIE

Cele 11 tipuri de salarii minime: salariul minim al unui absolvent de facultate crește la 4906 lei

Publicat

Legea conform căreia salariul minim pe economie se schimbă în funcție de gradul de pregătire al salariatului s-a votat în Parlamentul României. Grila de salarizare este bazată pe nivelul de pregătire profesională a angajatului. Dacă și președintele Klaus Iohannis va fi de acord cu legea, aceasta va fi promulgată.

Cum se calculează noul salariu minim pe economie, în funcție de nivelul de pregătire

În practică, vor exista 11 tipuri de salarii minime pe economie. Modul de calcul al acestora se bazează pe un coeficient stabilit prin lege (grila coeficientelor se poate vedea mai jos). Așadar, salariul minim pe economie se înmulțește cu coeficientul. Astfel, un absolvent cu studii superioare are salariul minim calculat astfel: 2,2 (coeficientul) x 2,230 (salariul minim pe economie)= 4906 lei.

„Prin stabilirea unor indicatori minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului din economia naţională se urmăreşte garantarea unor forme de protecţie minimă a venitului salariatului, precum şi menţinerea unei motivări adecvate a muncii prin evitarea aplatizării excesive a grilei de salarizare”, explică iniţiatorii legii.

Totuși, salariul muncitorilor necalificați va rămâne neschimbat întrucât coeficientul atribuit acestei categorii de persoane este 1. Legea a fost propusă de fostul ministru al muncii, Marius Budăi, și alți 37 de parlamentari PSD, PNL, ALDE, USR și UDMR.

 

Ștefan Chețan

Citește mai departe

EVENIMENT

Se reiau zborurile din Cluj spre Tel Aviv

Publicat

După ce mai bine de trei luni zborurile au fost întrerupte, încet-încet, aeroporturile încep să prindă viață. Cursele se reiau pe rând, lucrurile intrând în normalitate.

Compania aeriană WIZZ AIR va relua zborurile de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj către Tel Aviv, începând cu data de 6 Iunie 2020. Zborurile vor fi operate în zilele de marți și sâmbătă după următorul program:

Cluj-Napoca (CLJ) – Tel Aviv (TLV): marți, sâmbătă, plecare 06:15 – sosire 09:15

Tel Aviv (TLV) – Cluj-Napoca (CLJ): marți, sâmbătă, plecare 10:05 – sosire 13:15

Din data de 2 Iulie 2020, numărul frecvențelor către Tel Aviv va crește. WIZZ AIR va introduce o frecvență suplimentară în ziua de joi, iar zborurile vor opera după următorul program:

Cluj-Napoca (CLJ) – Tel Aviv (TLV): marți, joi, sâmbătă, plecare 06:15 – sosire 09:15

Tel Aviv (TLV) – Cluj- Napoca (CLJ): marți, joi, sâmbătă, plecare 10:05 – sosire 13:15

Biletele s-au pus deja în vânzare și se pot rezerva on-line pe site-ul companiei WIZZ AIR.

Având în vedere măsurile care trebuie respectate pe aeroport, pentru prevenirea răspândirii pandemiei Covid-19, pasagerii sunt rugați să se prezinte la aeroport, pentru formalitățile de check-in, cu 3 ore înainte de zbor și să urmărească informările companiei aeriene despre zborul pentru care și-au achiziționat bilete de avion.

Citește mai departe